Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

6ος Ποδηλατικός Γύρος της λίμνης Πολυφύτου!

Την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη τίμησαν την Κυριακή 12 Ιουνίου ο Δήμος Σερβίων - Βελβεντού και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Περιφέρειας Σερβίων με την διοργάνωση του 6ου Πανελλήνιου Ποδηλατικού Γύρου της λίμνης Πολυφύτου. Ποδηλάτες κάθε ηλικίας από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό συμμετείχαν στον αγώνα στέλνοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Φίλοι του ποδηλάτου αλλά και αθλητές συλλόγων είχαν την ευκαιρία να καλύψουν τα 52 χιλιόμετρα περιμετρικά της λίμνης ξεκινώντας από τα Σέρβια και διανύοντας την κλασσική πλέον διαδρομή, Υψηλή Γέφυρα Σερβίων – Ίμερα - Φράγμα Πολυφύτου – Βελβεντό – Πλατανόρευμα – Λάβα με τερματισμό την Κεντρική Πλατεία των Σερβίων.Μια διαδρομή που χαρακτηρίζεται από το πλούσιο φυσικό κάλλος της περιοχής συνδυάζοντας τα στοιχεία του νερού και του πράσινου τοπίου. Παράλληλα και φέτος δόθηκε η εκκίνηση σε δύο ακόμη αγώνες που διεξήχθησαν ταυτόχρονα με τον μεγάλο Ποδηλατικό Γύρο της λίμνης Πολυφύτου.
Τη δική τους διαδρομή κάλυψαν τα μικρά παιδιά τερματίζοντας στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων ενώ πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας μέχρι την Τοπική Κοινότητα των Ιμέρων μια διαδρομή μήκους 18 χλμ.  Για ένα γεγονός με πολλαπλά μηνύματα έκανε λόγο ο Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος αναφερόμενος στον 6ο Ποδηλατικό Πανελλήνιο Γύρο της λίμνης Πολυφύτου. «Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη προσφοράς και για μας στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση όλων στην κοινή προσπάθεια για μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα όμως αναδεικνύουμε και άλλα σημαντικά μηνύματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η άθληση αλλά και ο εθελοντισμός γενικότερα, κάτι που επιβεβαιώνεται με την παρουσία και τη συμμετοχή πολιτών και φορέων που συνεισφέρουν στην επιτυχή διοργάνωση του αγώνα» τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος επισημαίνοντας την συνεισφορά στη διοργάνωση συλλόγων και υπηρεσιών όπως τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Α.Τ. Σερβίων και την Τροχαία  Κοζάνης, τον σύλλογο Σέρβια Εν Δράσει, την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Σερβίων, τον διευθυντή και το προσωπικό του ΥΗΣ Πολυφύτου καθώς παραχωρήθηκε για τις ανάγκες της διοργάνωσης των ασθενοφόρο, απλών πολιτών και των χορηγών. Παράλληλα ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε τη διαδρομή του Πανελλήνιου Ποδηλατικού Γύρου της λίμνης Πολυφύτου σημείο αναφοράς για το Δήμο Σερβίων  - Βελβεντού. «Είναι ένα σημαντικό γεγονός το οποίο η δημοτική αρχή το έχει εντάξει στον σχεδιασμό για την τουριστική αξιοποίηση της λίμνης, ένα γεγονός που προβάλλει τις φυσικές ομορφιές και αναδεικνύει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής του δήμου μας» επεσήμανε ο Δήμαρχος Σερβίων -Βελβεντού. Πλήθος κόσμου περίμενε τους ποδηλάτες στο σημείο του τερματισμού ενώ τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Μαργαρίτης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού Γιώργος Μπάκανος, Νίκος Λαζαριώτης, Γιώργος Παναγιωτούλας,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Ελευθερίου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρώτος στην Κεντρική Πλατεία των Σερβίων έφτασε ο Φώτης Τσιαβές (Βέλος Θεσσαλονίκης) ο οποίος κάλυψε τη διαδρομή σε 1 ώρα 24 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα. Ακολούθησαν οι Κώστας Τιτόπουλος (1.24.54) και Αλέξανδρος Βροχίδης (1.24.57). Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ζωή Σαριβασιλείου (1.43.00) και ακολούθησαν οι: Ευαγγελία Ντούφα (2.10.10) Τόνια Αβδελοπούλου (2.32.27). Στη διαδρομή μέχρι τα Ίμερα η πρώτη τριάδα των αγοριών ήταν οι: Δημήτρης Μανές, Παύλος Μελίδης και Γιάννης Κακαλές ενώ των κοριτσιών ήταν οι: Θωμαή Ντούφα, Κατερίνα Βέκιου και Ειρήνη Σταμούλη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τα αποτελεσματα του αγωνα??

Το Προφίλ μας