Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Ασύρματο internet στους Δήμους!


από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Με κύριο θέμα την παραλαβή του έργου του ασύρματου δικτύου ίντερνετ στο Νομό συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Νομού Κοζάνης, ενώ την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης συμπλήρωναν αποδοχές ποσών, ο ορισμός επιτροπών και οι εγκρίσεις πιστώσεων.Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μια ενημέρωση για το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΤΕΔΚ που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 11 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων. Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Σάββας Ζαμανίδης δήλωσε για το ερχόμενο συνέδριο πως «είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι. Είναι ένα συνέδριο που θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού το θέμα το οποίο επιλέχθηκε θα είναι η αναπτυξιακή προοπτική του Νομού μας. Ταυτόχρονα, θα γίνει κουβέντα μεταξύ των αυτοδιοικητικών για την επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση, που είναι ένα θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του πρώτου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα επρόκειτο όμως για έναν πρώτο διάλογο αφού για να μπορέσουν να συζητήσεις επί τις ουσίας οι αυτοδιοικητικοί θα πρέπει να περιμένουν την απόφαση της κυβέρνησης για το τι προτίθεται να κάνει».
Το σημαντικότερο, ωστόσο, θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της ΤΕΔΚ ήταν η παραλαβή του έργου εγκατάστασης WI- FI σε όλους τους Δήμους, που θα μπορούν στη συνέχεια να παρέχουν δωρεάν ελεύθερο ίντερνετ στις περιοχές όπου εγκαταστάθηκαν οι συγκεκριμένοι ιστοί. Πρόκειται για μια σημαντική υπηρεσία που θα επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε όσους έχουν τη δυνατότητα ασύρματης λήψης. Είναι ένα έργο που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του 3ο Κ.Π.Σ, και το οποίο σύμφωνα με τον κ. Ζαμανίδη έχει ολοκληρωθεί και είναι εντάξει «λειτουργικά», υπάρχουν όμως και κάποιες λεπτομέρειες και ατέλειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν, για να μπορέσει η ΤΕΔΚ να υπογράψει την παραλαβή του έργου, ώστε να μπορέσει να αποπληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Όπως τόνισε ο κ. Ζαμανίδης: «Είναι ένα έργο με σημασία. Με την παλιά μας εμπειρία και το έργο του ασύρματου δικτύου που είχε πολλά προβλήματα, διυλίζουμε τον κώνωπα, περιμένουμε να αποκατασταθούν όλες οι ατέλειες». Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη και σήμερα σε ορισμένους Δήμους που υπάρχει γραμμή ADSL του ΟΤΕ το δωρεάν ασύρματο ευζωνικό δίκτυο λειτουργεί, ενώ σε όσους δεν υπάρχει επρόκειτο και αυτοί να συνδεθούν.Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με εγκρίσεις πιστώσεων καθώς και την έγκριση της ολοκλήρωσης του προγράμματος για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με εταίρους την Δανία και την Τουρκία, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Τουρκία και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΤΕΔΚ. 
Συμμετοχή στην έκθεση «ΠΟΛΙΣ 2009» Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης είχαν τη δυνατότητα να παραβρεθούν στην έκθεση ΠΟΛΙΣ, μια έκθεση που παρουσιάζει ενδιαφέρον για όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες. Συμμετέχουν εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες και προμηθεύουν τους Δήμους με διάφορους εξοπλισμούς.
Ταυτόχρονα στα πλαίσια της έκθεσης υπήρχε ένα ενδιαφέρον συνέδριο θεματικό της ΚΕΔΚΕ που αφορούσε την παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τη Ν.Δ. Τέλος, συνεδρίασε και το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ , για τις τελευταίες εξελίξεις στα οικονομικά αλλά και τη διοικητική μεταρρύθμιση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία!!!
Εκτός από τον καφέ και την εφημερίδα, τώρα θα σερφάρουμε και στο Ιντερνετ κάτω από τον πλάτανο της κεντρικής πλατείας.

Το Προφίλ μας