Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας: επιστολή προς Δήμαρχο Πτολεμαΐδας


Προς τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας κ. Τσιουμαρη
Το απόγευμα της Τετάρτης, 16-12-09, στα γραφεία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Εορδαίας δεχθήκαμε τηλεφωνήματα από κατοίκους της Αρδασσας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν πως στον δρόμο Πτολεμαΐδας- Αρδασσας, εντός της δικαιοδοσίας του Δήμου Πτολεμαΐδας, κάποιος ασυνείδητος πολίτης οδήγησε τα λιμνάζοντα νερά που είχε προφανώς το χωράφι του στον δρόμο με αποτέλεσμα να γίνει το οδόστρωμα ολισθηρό, αφού μαζί με τα νερά μεταφερόταν και λάσπη. Οι πολίτες δήλωσαν την ανησυχία τους και επισήμαναν τον κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα.
Εμείς επικοινωνήσαμε άμεσα με την Δημοτική Αστυνομία και τους περιγράψαμε την όλη κατάσταση, δηλώνοντας ταυτόχρονα και την ανησυχία των κατοίκων της Αρδασσας για τη σοβαρότητα του προβλήματος. Μας διαβεβαίωσαν πως θα ενημέρωναν την Δημοτική Αρχή Πτολεμαΐδας. Από πληροφορίες μάθαμε πως την επόμενη πήγε επί τόπου κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας ώστε να εκτιμήσει την όλη κατάσταση. Το Σάββατο 19-12-09, τα τηλέφωνα του συλλόγου ξαναπήραν φωτιά. Αγανακτισμένοι οι συμπολίτες μας δηλώνουν πως, τελικά, έχουν προκληθεί ατυχήματα, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς.
Δημιουργούνται, όμως ερωτήματα όπως: 1. Η Δημοτική Αστυνομία ενημέρωσε, ως όφειλε, την Δημοτική Αρχή για τη σοβαρότητα του προβλήματος?
2. Εάν η Δημοτική Αστυνομία ενημέρωσε έγκαιρα την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, δεν θα έπρεπε η αρμόδια υπηρεσία να προβεί άμεσα στο πλύσιμο του δρόμου ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα?  
3. Έπρεπε να προκληθούν ατυχήματα για να αφυπνιστεί η Δημοτική Αρχή και να κάνει την υποχρέωση της, να στείλει μηχάνημα για να αποκατασταθεί η ομαλή ροή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού άξονα?
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Πρόεδρο Δ.Σ. κυρία Δεληδημήτρη
2. Δημοτική Αστυνομία
3. ΜΜΕ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας