Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

«Βάναυση συμπεριφορά και ύβρεις»-Τι απαντά η Αστυνομία

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Στη σοβαρή καταγγελία για αναίτια, βάναυση και υβριστική σε βάρος τους συμπεριφορά από άντρες του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης προχώρησαν το περασμένο Σάββατο δυο μετανάστες, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι διαμένουν εδώ και 14 χρόνια στην περιοχή μας. Όπως υποστηρίζουν, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, αφού μόλις είχαν αναχωρήσει από πρακτορείο του ΟΠΑΠ, προσήχθησαν ξεχωριστά στην Ασφάλεια Κοζάνης, με το αιτιολογικό της διερεύνησης υπόθεσης κλοπής.
Εκεί, ο Πόκα Ραμίζ, 35 ετών, και ο Τσεκάνι Έντουαρντ, 32 ετών, λένε πως δέχθηκαν «ρατσιστικές» ύβρεις, αλλά και βάναυση συμπεριφορά, η οποία, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μέτωπο ο πρώτος, ο οποίος φέρει και «κολάρο», που του τοποθετήθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. «Ήρθε ένας και με έσπρωξε δυνατά, βρίζοντας με και στη συνέχεια χτύπησα στο μέτωπο από τη μπαλκονόπορτα», λέει ο Πόκα Ραμίζ στον «Π.Λ.», ενώ ο Τσεκάνι Έντουαρντ σημειώνει ότι «δεν είμαστε ζώα να μας φέρονται έτσι. Τόσα χρόνια δεν έχουμε πειράξει κανέναν και δεν έχουμε δώσει δικαίωμα. Και δεν μας έλεγαν τι συνέβη! Μας κράτησαν εκεί, μας συμπεριφέρθηκαν έτσι και μετά από δυο ώρες μας πήραν τα αποτυπώματα και μας άφησαν ελεύθερους! Με έβρισαν εμένα, αλλά και τον φίλο μου με φράσεις που δεν λέγονται,  μας έλεγαν για την Αλβανία, την οικογένειά μας…».Να σημειωθεί πως το απόγευμα της Κυριακής ο πρώτος μετανάστης εισήχθη, με δική του πρωτοβουλία, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς, όπως είπε, αισθάνεται ζαλάδες και μέχρι και χθες παρέμεινε εκεί, νοσηλευόμενος.
Από την πλευρά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, πάντως, τονίζεται πως δεν υπήρχε μέχρι και χθες το πρωί καμία επίσημη καταγγελία για το εν λόγω περιστατικό, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, από την πρώτη στιγμή, διερευνώνται τα όσα υποστηρίζουν οι δυο μετανάστες, οι οποίοι ήδη έχουν συνεργασία με δικηγόρο και απομένει να δούμε εάν τελικά θα καταθέσουν μήνυση ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας