Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Σχετικά με παράταση απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας:

1.- Εν συνεχεία του από 16-12-2009 ομοίου μας, αναφορικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε εντός της Κοιλάδας των Τεμπών, συνεπεία κατολισθήσεων, κρίνεται αναγκαία η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, εντός αυτής και για χρονικό διάστημα ενός μηνός από σήμερα, ήτοι μέχρι 17-01-2010, λόγω εκτελέσεως εργασιών αποκατάστασης του εν λόγω προβλήματος.
2. - Μέχρι την αποπεράτωση των παραπάνω εργασιών, για την οποία θα εκδοθεί νέο Δελτίο, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:
α. Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
(1). Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία , θα εκτρέπονται:
α. Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας [Χ/Θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε], προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων –Καλαμπάκας-Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
β. Από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου [Χ/Θ 360+200 Π.Α.Θ.Ε.] προς την Επαρχιακή Οδό Συκουρίου – Λάρισας και στη συνέχεια μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας – Θεσσαλονίκης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνα-Κοζάνης-Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κλειδί Ημαθίας.
(2). Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται από τον κόμβο του Πλατυκάμπου [Χ/Θ 349+396 Π.Α.Θ.Ε.] προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινου Νερού-Στομίου -Ομολίου, θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από δ/ση Στομίου [Χ/Θ 390+700 Π.Α.Θ.Ε.].
β. Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
(1). Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας [Χ/Θ 474+500 Π.Α.Θ.Ε.] προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:
(α). Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα συνεχίζουν μέσω Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης προς την Επαρχιακή Οδό Συκουρίου – Λάρισας, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου.
(β). Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης –Γρεβενών –Καλαμπάκας-Τρικάλων -Λάρισας και εν συνεχεία διά της Περιφερειακής Οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.
(2). Όλα τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά μέχρι 3,5, τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης [Α/Κ Κορινού Πιερίας Χ/Θ 445+000] προς ΄Αγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης, έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα συνεχίζουν μέσω Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης προς την Επαρχιακή Οδό Συκουρίου – Λάρισας και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου.
(3). Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται Α/Κ Κορίνου και θα ακολουθούν εν συνεχεία την παραπάνω διαδρομή. Όσα κινηθούν προς Λάρισα, θα αναστρέφονται στον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Α/Κ Κορινού, θα εκτρέπονται κατάλληλα.
3.- Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών._

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η διακοπή στα Τέμπη, θα κρατήσει 2 μήνες.Αιτία της κατάπτωσης των βράχων ήταν οι έντονες βροχοπτώσεις και οι εργασίες διάνοιξης συρράγγων.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με νεώτερο ραπορτάζ ολα δείχνουν ότι οι κατολισθήσεις δεν έχουν σχέση με τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή για τη διάνοιξη της οδικής σήραγγας των Τεμπών, τα οποία και θα συνεχιστούν κανονικά.
Ωστόσο, ο δρόμος στα Τέμπη είναι κλειστός και η διακοπή της κυκλοφορίας θα συνεχιστεί ίσως και για έναν μήνα, μέχρι να καθαριστεί το οδόστρωμα από τους τεράστιους όγκους βράχων, να σταθεροποιηθούν με έργα τα πρανή και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της διέλευσης.

Μέχρι τότε οι οδηγοί των ΙΧ θα πρέπει να ακολουθούν τη διαδρομή από τα παράλια της Λάρισας, ενώ τα φορτηγά κινούνται μέσω Κοζάνης και Ελασσόνας, γεγονός που προσθέτει χιλιόμετρα και χρόνο.

Η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει μηχανήματα αποχιονισμού και θα κρατά ανοιχτό τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης, ενώ θρηνεί και την απώλεια του διευθυντή του έργου στην περιοχή, Ιταλού μηχανικού Σέρτζιο Σιάνι.

Ο άτυχος μηχανικός, που θα αναχωρούσε σε λίγες μέρες για να περάσει τις μέρες των γιορτών με την οικογένειά του στην Ιταλία, ενώ από τον Ιανουάριο θα έπαιρνε μετάθεση σε άλλο έργο της εταιρείας στην Πάτρα, πήγε την Πέμπτη το πρωί μαζί με συναδέλφους του στην κοιλάδα των Τεμπών για να δει από κοντά τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο βράδυ.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης και ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου πριν από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής (με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη) έγινε νέα, μεγάλη κατολίσθηση και τεράστιοι όγκοι βράχων -σε μερικές περιπτώσεις ύψους πάνω από 100 μέτρα και όγκου μεγαλύτερου των 100 κ.μ.- αποκολλήθηκαν από τον Κίσαβο και έπεσαν στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να καταπλακώσουν το αυτοκίνητο του Σέρτζιο Σιάνι, πίσω από το οποίο επιχείρησε να βρει καταφύγιο και να σωθεί. Οι υπόλοιποι συνάδελφοί του έτρεξαν προς τον Πηνειό και γλίτωσαν, αν και δύο από αυτούς τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το Προφίλ μας