Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Οι κομμουνιστές ως αρχισυντάκτες

του Πάσχου Μανδραβέλη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η ελληνική κοινωνία είναι εξαιρετικά επιεικής στα άκρα. Οπως έγραψε και κάποιος στο Διαδίκτυο δεν είναι τυχαίο ότι τα μόνα κόμματα που έχουν δικούς τους τηλεοπτικούς σταθμούς είναι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και το Κομμουνιστισκό Κόμμα Ελλάδος. Κι όμως! Παρά το γεγονός ότι έχουν τις δικές τους συχνότητες ποτέ δεν μένουν ευχαριστημένοι. Ειδικά το ΚΚΕ και οι συνδικαλιστικές του παραφυάδες. Γι’ αυτό προσπαθούν να κάνουν πράξη το σταλινικό όραμα, της μονοφωνίας στα Μέσα Ενημέρωσης. Καταλαμβάνουν από καιρούς εις καιρόν τα στούντιο τηλεοπτικών καναλιών για να μεταδώσουν το «δημοκρατικό» τους μήνυμα και να υπογραμμίσουν το «δημοκρατικό» τους φρόνημα.
Ετσι χθες μέλη του ΠΑΜΕ αποφάσισαν να γίνουν και αρχισυντάκτες των δελτίων ειδήσεων. Οπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ «εισέβαλαν στο στούντιο των ειδήσεων της ΕΤ3 την ώρα που οι δύο παρουσιαστές είχαν ξεκινήσει το κεντρικό μεσημεριανό δελτίο του σταθμού, τους διέκοψαν και απαίτησαν να διαβαστεί κείμενο που αναφερόταν στις κινητοποιήσεις της συνδικαλιστικής οργάνωσης του ΚΚΕ. Μάλιστα δήλωσαν ότι η σειρά των ειδήσεων δεν ήταν η σωστή(!), τονίζοντάς τους ότι η πρώτη αναφορά του δελτίου έπρεπε να είναι οι απεργίες. Ψύχραιμοι οι παρουσιαστές και αφού έβαλαν ένα βίντεο για να πάρει θέση στο πάνελ μια εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, που απασχολείται στον «Ριζοσπάστη», διέκοψαν τη ροή των ειδήσεων και της έδωσαν τον λόγο. Ακολούθησε η ανακοίνωσή τους.
Από μια άποψη είναι λογικό το ΠΑΜΕ να μπουκάρει απρόσκλητο στην ΕΤ3. Ο 902 έχει μικρότερη ακροαματικότητα και από το κανάλι της Θεσσαλονίκης. Ισως επειδή ιεραρχεί «σωστά» τις ειδήσεις ξεκινώντας από το ύψος της παραγωγής σακχαροκάλαμου στην Κούβα και αφιερώνοντας πολλά ρεπορτάζ στις κοινωνικές κατακτήσεις του Βιετνάμ. Ολα αυτά εμβόλιμα στην πολύωρη διαφήμιση τηλεμάρκετινγκ των κατσαρολικών του επαχθούς καπιταλισμού. Ενα πράγμα δεν σκέφτονται, όμως, οι σύντροφοι του ΠΑΜΕ. Δίνουν κακές ιδέες: μπορεί κάποιοι να μπουκάρουν απρόσκλητοι στον 902 και να ιεραρχήσουν «λάθος» τις ειδήσεις. Και τότε πώς θα μαθαίνουμε τα επιτεύγματα του συντρόφου Κιμ Γιονγκ Ιλ;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τους κονδυλοφόρους των εκμεταλλευτών

Η πανελλαδική πανεργατική απεργία «εξαφανίστηκε» από τη συντριπτική πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ
Το ρόλο της «αντικειμενικής» δημοσιογραφίας και των «ανεξάρτητων» ΜΜΕ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, στο φόντο της «εξαφάνισης» της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης από τα αστικά ΜΜΕ. «Εξαφάνισης» που μαρτυρά την ανησυχία που προκάλεσε στο κεφάλαιο και όσους το στηρίζουν.
Ετσι, με αφορμή την προκλητική στάση που κράτησε ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού «Μέγκα» Μανώλης Καψής απέναντι στην παρέμβαση του ΠΑΜΕ για την αποσιώπησης της προχτεσινής απεργιακής κινητοποίησης από το κανάλι, το ΠΑΜΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη ντουντούκα του ΠΑΣΟΚ και υπερασπιστή της αντιλαϊκής πολιτικής και των συμφερόντων των ιδιοκτητών του ΜΕΓΚΑ, τον δημοσιογράφο Μανώλη Καψή. Ο κύριος αυτός σε τηλεφωνική παρέμβαση του ΠΑΜΕ για την αποσιώπηση της κινητοποίησης της 17 Δεκέμβρη, απάντησε: "έτσι γουστάρουμε να σας προκαλούμε, και να μη σας δείχνουμε ποτέ. Ετσι θα κάνει το ΜΕΓΚΑ από εδώ και πέρα".
Δηλώνουμε προς τη διοίκηση του ΜΕΓΚΑ και τον χρυσοπληρωμένο δημοσιογράφο της εργοδοσίας ότι οι απειλές στο ταξικό εργατικό κίνημα δεν πιάνουν. Οι χιλιάδες των απεργών στις 17 Δεκέμβρη, αυτό το ορμητικό ποτάμι κατά της αντεργατικής πολιτικής θα έρθει η ώρα που θα συμπαρασύρει στο δρόμο όλους τους κονδυλοφόρους και τα τσιράκια της εργοδοσίας και των πολιτικών της εκφραστών».


Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009

Το Προφίλ μας