Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ανέλαβε ο νέος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Κίρκος

από τον ΧΡΟΝΟ
“Τύχη αγαθή αλλά και τιμή και ιδιαίτερη ευθύνη για μένα, που ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση με τοποθέτησαν στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, σε αυτή την ιδαίτερα ενδιαφέρουσα στιγμή της μετάβασης προς την αιρετή Περιφέρεια. Συναισθάνομαι πλήρως τις ευθύνες μου και με σκέψη γόνιμη και δημιουργική θα αγωνιστώ και θα συμβάλλω μαζί με τους θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας και όλους τους πολίτες, ώστε να μη χαθεί ούτε μια μέρα ” ήταν τα πρώτα λόγια του νέου  Γενικού Γραμματέα  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κίρκου, ο οποίος  ανέλαβε από χθες καθήκοντα στη θέση  του Ανδρέα Λεούδη.
Ο νέος Γ.Γ. έφτασε χθες  λίγο μετά τις 10 το πρωί στο κτίριο της Περιφέρειας, όπου τον υποδέχτηκε ο απερχόμενος Γ.Γ. αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας. Στις πρώτες του δηλώσεις ο Γιώργος Κίρκος ανέφερε πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα πρέπει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να επιλύσει τα προβλήματα αλλά και να παίξει σημαντικό ρόλο στην “πράσινη” ανάπτυξη.
Ο κ.Κίρκος αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής επισήμανε πως “η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας μου είναι γνώριμος χώρος.  ¸χει  εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και ως ενεργειακός τροφοδότης  της χώρας μπορεί και πρέπει να παίξει έντονα ρόλο στην πράσινη ανάπτυξη. Τόπος με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος άρα τόπος προορισμού. Περιοχή με ιδαίτερες δυνατότητες καινοτομίας που θα τις επαυξήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Μια περιοχή με δυνατότητες επώνυμων τοπικών προιόντων. Αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα πρέπει να αξιοποιήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν”.Ο νεός Γ.Γ. υπογράμμισε πως στόχος του είναι η Δυτική Μακεδονία να αποτελέσει πρότυπο Περιφέρειας και τόνισε την αναγκαιότητα συνεργασίας με όλους τους φορείς, τους βουλευτές, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης που έλκουν την καταγωγή τους από εδώ όπως οι Υπουργοί Α. Διαμαντοπούλου και Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Προέδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος.
Ο πρώην  Γ.Γ. Ανδρέας Λεούδης στο χαιρετισμό του τόνισε πως “διανύσαμε εδώ στην Δυτική Μακεδονίας τα τελευταία 5,5 χρόνια όλοι μαζί μια κοινή πορεία. Μια διαδρομή που είχε δυσκολίες, μνημειώδης προσπάθειες, διαφωνίες για τα μικρά, ομοθυμία για τα μεγάλα. Είχε συγκρούσεις αλλά και επιτεύγματα, είχε προβλήματα αλλά και λύσεις. Πάνω απ´ όλα όμως αυτή η διαδρομή σηματοδότησε την αλλαγή σελίδας για την περιφέρειά μας” .Ο κ.Λεούδης ανέφερε πως στα 5,5  χρόνια της θητείας του  εκτελέστηκαν έργα αξίας 2,2δις ευρώ και ευχαρίστησε όσους στάθηκαν δίπλα του αυτό τον καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας