Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Να μια καλή ευκαιρία (;)

Από την ειδησεογραφία των ημερών: «Κλειστά τα Τέμπη μέχρι και για τρεις μήνες… Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται από παρακαμπτήριους οδούς…» Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, μεγάλος αριθμός οχημάτων εκτρέπεται πλέον μέσω της Κοζάνης. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι η σοβαρή επιβάρυνση του ήδη κορεσμένου και επικίνδυνου σε ορισμένα σημεία, δρόμου Κοζάνης-Σερβίων-Τριγωνικού. Με κάποιες προβλέψεις, η περίοδος αποκατάστασης του προβλήματος των Τεμπών, θα ξεπεράσει κατά πολύ και τους τρεις μήνες.
Ερώτημα-Πρόταση: Μήπως είναι ευκαιρία να εξεταστεί η εκτροπή διέλευσης μέρους των οχημάτων μέσω του δρόμου Τριγωνικού-Ρυμνίου-Καισαρειάς-Κοζάνης;
Φυσικά σ' αυτή την περίπτωση θα απαιτηθούν άμεσα: η ασφαλτόστρωση των 100 μ.(!) στο ύψος του Τριγωνικού, η ένωση-κόμβος του δρόμου Αιανής-γέφυρας Ρυμνίου με το δρόμο Καισαρειάς-γέφυρας Ρυμνίου, η ασφαλτόστρωση των 550 μ. από την Καισαρειά προς το Ρύμνιο, η ασφαλτόστρωση της παράκαμψης του Κήπου μήκους 1200 μ., η συνολική διαγράμμιση του δρόμου και η διευθέτηση της κυκλοφορίας περιφερειακά της Κοζάνης. Στην ουσία βέβαια πρόκειται για συνολική ασφαλτόστρωση δρόμου περίπου δύο χιλιομέτρων(!).
Έτσι κατά πρώτο, θα αποσυμφορηθεί ο δρόμος Σερβίων-Κοζάνης, με συνέπεια τα οχήματα θα κινούνται την τρέχουσα περίοδο με μεγαλύτερη ασφάλεια και κατά δεύτερο, λύνονται οι εκκρεμότητες του -πάγιου τα τελευταία χρόνια- αιτήματος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Καμβουνίων, για ταχύτερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις τους από και προς την Κοζάνη.
Άποψή μας είναι να τεθεί το θέμα το συντομότερο δυνατό, από τους φορείς της περιοχής των Καμβουνίων, στον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας και στο Νομάρχη Κοζάνης.
www.mikrovalto.gr
ΥΓ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το καλοκαίρι θα ανοίξουν τα Τέμπη.Για τις διακοπές.

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαινειε λοιπον φιλε απ το Μικροβαλτο οτι μεχρι που να γινουν αυτεσ οι εργασιες τις οποιες προτεινεις -


μηκους δυο χιλ- οχι μονο θα δοθει ο δρομος αλλα θα εχει αλλαξει και ο τροποε μετακινησεων. Στην Ελλαδα αλλωστε ζεις ,,,,

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 12:41, Χρόνια Πολλά

Η Ελλάδα και οι Έλληνες είμαστε των άκρων. Όταν κάτι το θέλουμε πραγματικά και πιεζόμαστε, τότε τα καταφέρνουμε. Ο δρόμος των δυο χλμ με σχετικά καλές υποδομές, μπορεί να ασφαλτοστρωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Άν το θέλουμε (-ουν)...

ΓΜ mikrovalto.gr

Ανώνυμος είπε...

O KYRIOS DAKHS KAI O KYRIOS SOKOTHS SYSKEPTONTAI AYTES TIS MERES. SE OLOUS TOUS XOROUS KAI TA PANIGIRIA PU PHGAN AYTO SKEFTONTAI KAI DEN EXOUN KEFI. POS NA KANUN TO DROMO AYTO.

Delino είπε...

Πολύ σωστές οι επισημάνσεις του αρθρογράφου της ανάρτησης. Είναι μια πρόταση που λύνει τον έντονο κυκλοφοριακό φόρτο του δρόμου Τριγωνικό - Σέρβια - Κοζάνη, αλλά και ικανοποιεί και το αίτημα των Καμβουνίων για τη σύνδεσή του με την Κοζάνη.
Είναι μια πρόταση που ενώνει τους δήμους της περιοχής σε ένα ενιαίο αίτημα.
Γιαυτό πρέπει να βρει τη στήριξη όλων.

Το Προφίλ μας