Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Καταστροφές από την βροχόπτωση σε περιοχές της Εορδαίας-Πρωτοβουλία Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για αποζημιώσεις

Δρόμοι, αγροτικές καλλιέργειες, και ένα χοιροτροφείο πλημμύρισαν το Σαββατοκύριακο σε περιοχές της Βορειοδυτικής Εορδαίας εξ αιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή, ενώ εκτός της πορείας τους οδηγήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές. Από τη ραγδαία βροχόπτωση πλημμύρισε το οδόστρωμα στην είσοδο του  Δ.Δ.  Γαλάτειας του Δήμου Πτολεμαίδας,προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων ενώ τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε χθες ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής.
Οι κάτοικοι αποδίδουν το φαινόμενο στην υπερχείλιση των καναλιών στον κάμπο της Δυτικής Εορδαίας υποστηρίζοντας ότι τα τρία τελευταία χρόνια δεν έχουν καθαριστεί και ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας. Εκτιμάται ότι περισσότερα από 2500 χιλιάδες στρέμματα αθέριστων καλαμποκιών και σπαρμένων σιτηρών έχουν καταστραφεί.
Εν τω μεταξύ , με πρωτοβουλία των τριών Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κοζάνης, Αλέκου Αθανασιάδη, Γιάννη Βλατή και Πάρι Κουκουλόπουλου, συντάχθηκε υπόμνημα και κατατέθηκε στην αρμόδια Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή , με το οποίο ζητείται να επεκταθεί η παράταση της ασφαλιστικής περιόδου από θεομηνίες που αφορά τα καλαμπόκια , πέραν τις 15 Νοεμβρίου του 2009 έως τις 31 Δεκεμβρίου του έτους, προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες του Δήμου Μουρικίου Εορδαίας.
Πηγή: ΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας