Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Νέο Δ.Σ. στη ΔΕΗ - ανέλαβε επίσημα ο Αρθούρος Ζερβός


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ορίστηκε σήμερα από την έκτακτη γενική συνέλευση του μετόχου της πλειοψηφίας, δηλαδή του Δημοσίου. Στα νέα μέλη του ΔΣ περιλαμβάνονται ο κ.Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ.Ν.Φωτόπουλος, ο οποίος θα συμμετέχει ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στη θέση του κ.Ι.Τσαρούχα (που παραμένει μέλος του ΔΣ), καθώς και οι κ.κ.Γ.Νέλλας, Κ.Πανέτας (έχει διατελέσει γενικός διευθυντής της ΔΕΗ), Ευ.Πετρόπουλος, Α.Μπαράτσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης θα συνεδριάσει το συντομότερο, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα με τη νέα του σύνθεση. 
Σε ομιλία του μετά στην τελετή παράδοσης της Διοίκησης της ΔΕΗ, στην οποία συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κ. Μαθιουδάκης, ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι τα επόμενα χρόνια θα γίνουμε μάρτυρες εντυπωσιακών αλλαγών στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας, με κύριο χαρακτηριστικό την ένταση του ανταγωνισμού και ότι "Εάν θέλουμε η ΔΕΗ να παραμείνει πρωτοπόρα και δυναμική δεν υπάρχουν περιθώρια για τον παραμικρό εφησυχασμό". Ο κ.Ζερβός τόνισε την ανάγκη να βελτιωθεί η διοικητική αποτελεσματικότητα ή και να αναπροσαρμοστούν, εάν χρειασθεί, οι λειτουργικές δομές της Επιχείρησης, "κάτι που επιβάλλεται, όχι μόνο από τα νέα δεδομένα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργεια, αλλά και από το συμφέρον των καταναλωτών και της ίδιας της Επιχείρησης". Οφείλουμε, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, να επιταχύνουμε τους ρυθμούς υλοποίησης των επενδύσεων και επανέλαβε ότι θα προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι διαγωνισμοί για τις δύο νέες λιγνιτικές μονάδες όπως και η στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές ώστε, πέρα από την περιβαλλοντική διάσταση, να ενισχυθεί η ασπίδα της χώρας έναντι διεθνών ενεργειακών κρίσεων. Στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει επικαιροποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου της ΔΕΗ, "μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με σύνεση, στο μέτρο του εφικτού και με βάση τις αλλαγές που επιβάλλουν οι νέες τεχνολογίες και το ταχύτατα μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον". Ο κ.Ζερβός υπογράμμισε ακόμη ότι η ΔΕΗ δεν θέλει κανένα προνόμιο αλλά θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια νόθευσης του ανταγωνισμού, από όπου και εάν προέρχεται και τόνισε την ανάγκη για σύγχρονο ρυθμιστικό πλαίσιο "χωρίς διακρίσεις" και με "ίσες ευκαιρίες" για όλες τις επιχειρήσεις ηλεκτρισμού. Υποσχέθηκε τέλος πλήρη αξιοποίηση κάθε εργαζόμενου. " Η αξιοκρατία και η αποτελεσματικότητα θα είναι τα μόνα μέτρα και σταθμά για τον καθένα μας. Καμία άλλη απολύτως διάκριση ή διαχωρισμός δεν χωράει μέσα στη ΔΕΗ". 
Ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε διαδικασία μετασχηματισμού από μια επιχείρηση κατά 100% μονοπωλιακή σε μια επιχείρηση που θα αποτελεί το "μεγάλο παίκτη" σε μια πλήρως απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. "Μέσα στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον, ο μετασχηματισμός της ΔΕΗ σε μια σύγχρονη και ανταγωνιστική επιχείρηση δεν μπορεί να είναι υπόθεση τρίτων", τόνισε ο κ.Αθανασόπουλος.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας