Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

«Όχι» στον νέο «Καποδίστρια»!

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Στην επαναβεβαίωση της κατηγορηματικής και σύσσωμης, σχεδόν, αντίθεσης στη διαφαινόμενη, πλέον, συνένωση με τους Δήμους Σερβίων και Καμβουνίων προχώρησε η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Βελβεντού, η οποία έλαβε χώρα το πρωί της περασμένης Κυριακής στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της περιοχής. Μετά και τη σχετική εισήγηση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Μανώλη Στεργίου, οι κάτοικοι αποφάσισαν να αντιταχθούν στη διοικητική μεταρρύθμιση, προβάλλοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα, αλλά και θέσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.
«Εκκρεμεί η συνάντηση που έχουμε ζητήσει με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση», επισημαίνει, μιλώντας στον «Π.Λ.» ο δήμαρχος Βελβεντού Μαν. Στεργίου, ο οποίος υπογράμμισε πως «μεταξύ άλλων, με τις υπογραφές τους, οι 3040 δημότες ζητάμε να υπάρξει διαβούλευση για περιπτώσεις Δήμων όπως το Βελβεντό, να τεθούν δεδομένα πρότυπων μικρών Δήμων, όπως είναι ο δικός μας και, κυρίως, να δοθεί η ευκαιρία μας δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσουμε την πορεία μας, χωρίς να επωμιστούμε άλλες υποχρεώσεις, αλλά και να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι, τους οποίους και θα πιάσουμε». 
«Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αδικηθεί ο Δήμος Βελβεντού», ήταν η κοινή συνισταμένη των ομιλιών των δυο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου και Γ. Βλατή, οι οποίοι ήταν παρόντες στη συνέλευση και τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της προώθησης της διοικητικής μεταρρύθμισης. Παρόντες, επίσης, ήταν ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κοζάνης Ρούσης Αλεξανδρής, ο Νίκος Χατζηδημηράκος, εκπρόσωπος του ΚΚΕ και ο Μάκης Μπελιάς από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το «παρών» έδωσε και ο αντινομάρχης Γ Σόκουτης, ο οποίος, πάντως, λαμβάνοντας το λόγο, διευκρίνισε πως μιλά ως δημότης Βελβεντού, όπως, άλλωστε και ο Μάκης Μπελιάς. Να σημειωθεί, πάντως, πως με την επίσημη ανακοίνωση των προθέσεων της διοικητικής μεταρρύθμισης, θα συγκληθεί και νέα λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Βελβεντού.  
Πολλές οι αλλαγές Στο μεταξύ, σύμφωνα με προχθεσινό δημοσίευμα της «Real News», ο πόρισμα της επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών για τον Καποδίστρια 2, θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο για διαβούλευση μέσα στις επόμενες μέρες και όπως όλα δείχνουν οι αλλαγές που προτείνονται είναι σαρωτικές. Σύμφωνα με την πρόταση, η διοίκηση του δήμου θα ασκείται από ειδικευμένο υπάλληλο -μετακλητό ή επί θητεία - και όχι πια από τον δήμαρχο, ο οποίος θα έχει εποπτικό ρόλο των υπηρεσιών λόγω του μεγέθους των τοπικών αυτοδιοικήσεων Α' βαθμού. Ο υπάλληλος αυτός θα είναι κάτι σαν γενικός γραμματέας, η αξιολόγηση του οποίου θα γίνεται μέσα από ειδικές διαδικασίες. Η πρόταση της επιτροπής προβλέπει ακόμη τοπικούς αντιδημάρχους για κάθε πρώην δήμο του Καποδίστρια όπως επίσης και τοπικά συμβούλια για κάθε τοπικό διαμέρισμα του Καποδίστρια 1. Μ' αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται στο δημοτικό συμβούλιο η εκπροσώπηση όλων των πρώην δήμων που συνενώνονται.
Ασαφής είναι η παράγραφος της πρότασης που αναφέρει ότι από το μέγεθος του δήμου που θα προκύψει εξαρτώνται και οι αρμοδιότητες που θα δοθούν στον δήμο, όπως επίσης μείζον και ασαφές είναι το ζήτημα της φορολογικής αποκέντρωσης των ΟΤΑ. Τι σημαίνει αυτό; Στις κυβερνητικές προθέσεις είναι ένα μέρος της φορολογίας να μεταφερθεί ως έσοδο απευθείας στους δήμους, οι οποίοι θα έχουν ταυτόχρονα και την ευθύνη για την είσπραξη του. Αυτό σημαίνει ότι θα αποκτήσουν ένα παραπάνω κίνητρο για να κυνηγούν και οι ίδια τα φορολογικά έσοδα. Ωστόσο, για την ολική αυτή αλλαγή στους τρόπους χρηματοδότησης των δήμων δεν δίνονται λεπτομέρειες ούτε συγκεκριμένα χρονοδιογράμματα.

58 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ΠΑΣΟΚ, Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ, πάντα ΠΑΣΟΚ... μένω στα Σέρβια, εδώ ζω εδώ μεγάλωσα...στις δημοτικές ψηφίζω Κοκολιό...(όπως συνέβαινε και στη Κοζάνη αντίστροφα-με ΝΔημοκράτες που ψήφιζαν Κουκουλόπουλο)...Το Βελβεντό καλά κάνει ό,τι κάνει (να αντιδρά και να μάχεται για κάτι που ελπίζει να του βγει καλό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται), ΑΛΛΑ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ βουλευτές που ψήφισα στις τελευταίες εκλογές και τους ψήφισαν τόσοι Σερβιώτες όχι μόνο να συμερίζονται τις απόψεις του Βελβεντού αλλά να παρεβρίσκονται σε τέτοιες εκδηλώσεις, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ.

Και μή μου πείτε ότι δεν είναι έτσι,γιατί τί δουλειά είχε ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ????? ή ο κύριος Χατζηδημητράκος (ως η πιο άσχετη παρουσία, λόγω της καταγωγής του από τα Σέρβια)

Στα Σέρβια δε καταλάβαμε ένα πράγμα...ότι όλοι κοιτάν τον κώλο τους και εμείς ενώ έχουμε διαλύσει το τσαρδί μας, το παίζουμε μάγκες!!!!

Θα έρθει καμία μέρα ο Στεργίου με τον Κουκουλόπουλο και με τον Βλατή και θα μας βάλουν Υποψήφιο Δήμαρχο τον Στεργίου με Χρήσμα και πρώτος αντιδήμαρχος ο Χ¨δημητράκος...και τρέχα μετά να μαζέψεις τα ασυμάζευτα!!!

Τ.Α.Β.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου "ασυμάζευτα" είναι ΤΩΡΑ τα πράγματα. Το πιθανό σενάριο που αναφέρεις μάλλον ...ελπιδοφόρο το βλέπω!

Ανώνυμος είπε...

Είναι οπως τα λέγαμε πρό μερικών εβδομάδων!
Επιβεβαιώθηκε το γεγονός της καθέτου αντιδράσεως του Δημάρχου Βελβεντού, ο οποίος για λόγους...εσωτερικής-τοπικής κατανάλωσης, ''εισηγήθει'' στο Βελβεντινό λαό, την...άρνηση του για το Καποδίστρια Νο2 και να παραμείνουν ως...εχει!
Είναι εμφανές, οτι ο δήμαρχος Βελβεντού, αναλώνεται σε μια...''καιροσκοπική'' διαδικασία, με την ματαιόπονη ελπίδα του, να παραμείνει δήμαρχος Βελβεντού σε ενα αυτοτελή δήμο Βελβεντό, εντός του πλαισιου Καποδίστρια Νο2!
Πράγμα, που όπως επισημαίνουν με...''νόημα'' Ειδικοί των θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ''ουδέποτε'' πρόκειται να συμβεί...
Αναπόφευκτα ο Βελβεντός θα υπαχθεί στην Νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση Καποδίστρια Νο2 και όσες Ημερίδες και εκδηλώσεις να κάνει ο δήμαρχος Βελβεντού σαν...αντίδραση, είναι Επι...Ματαίω!!!
Επίσημοι Κύκλοι της Τ.Ε.Δ.Κ εκπλήσσονται με την ανιστορητη και περίεργη συμπεριφορά του δημάρχου Βελβεντού στο μείζον αυτό θέμα και το έντονο πείσμα του, να οδηγεί τα πράγματα εκεί που τελειώνει η λογική (του) και εκ των πραγμάτων δεν πρόκειται ποτέ να δικαιωθεί!
Οσους ιστορικούς λόγους και να επικαλεσθεί ο δήμαρχος Βελβεντού ΔΕΝ πρόκειται ο Βελβεντός, που μέχρι το 1982 χαρακτηρίζονταν...''χωριό'' να παραμείνει αυτοτελής δήμος...
*** Τι να πεί τότε και η Αιανή. που εχει μεγαλύτερη και Βαρύνουσα Ιστορικότητα απο το Βελβεντό!
Τα αισθήματα του κόσμου του Βελβεντού, οπως εκφάσθηκαν είναι οτι ΔΕΝ θέλουν να συνενωθούν με τα Σέρβια...
>> Αλλά, αν αντιστρέψουμε την εκτίμηση αυτή, ηδη στα Σέρβια, πολλοί κάτοικοι ερωτούν Ευθέως και Ευθαρσώς τον Δήμαρχο Βελβεντού, με το μείζον ερώτημα-απάντηση: '' Και ποιός σας είπε, εσας Κύριε Δήμαρχε του Βελβεντού, οτι σας θέλουμε, εμείς οι κάτοικοι των Σερβίων ναρθείται στα Σέρβια!!! ''

ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ είπε...

ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ 12.02ΜΜ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ.ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ Η ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.ΑΝ ΕΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΣΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΕ. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ.Η ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΤΩΝ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ.ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ....

Γ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Οι κάτοικοι του Βελβεντού θα πρέπει επιτέλους να εξέλθουν από αυτή την εσωστρέφεια που τους διακατέχει όλα τα χρόνια και να ξεπεράσουν αυτό το "τοπικιστικό" συναίσθημα, να μάθουν να συμβιώνουν έστω διοικητικά και με άλλους "γείτονες" και να βγουν από τον απομωνοτισμό τους. Με καλή διάθεση και πράξεις, όλοι μπορούμε διοικητικά και ουσιαστικά να βγούμε κερδισμένοι από το νέο Καποδίστρια. Η ευημερία δεν πρέπει να είναι προνόμιο των λίγων. Να δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα και πιο πρακτικά.

Ανώνυμος είπε...

Στόχος του οράματος του νυν δημάρχου Βελβεντού είναι προκειμένου να διατηρήσει την πολιτικήν του ΄΄αυθυπαρξίαν΄΄ ως δήμαρχου Εσαεί, καλλιεργεί ετσι τα συναισθήματα του Βελβεντινού λαού, για να εμφανίζεται ως ο Μεγάλος Σωτήρ της Πόλεως του!
Λησμονεί και δείχνει οτι είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων , με τις άστοχες πολιτικές του πρωτοβουλίες, αντιδρών στον Καποδίστρια Νο2, μόνο και μόνο επειδή διαβλέπει οτι το πολιτικόν του Μέλλον ως Δημάρχου εχει Ημερομηνία λήξεως!
Δεν είναι τυχαία, η εκτίμηση κορυφαίων Ειδικών σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οτι οι εκ βαθέων συλλογισμοί του νυν δημάρχου Βελβεντού είναι λίαν περίεργοι και ανιστόρητοι και σαφως επηρεαζόμενος απο το υψηλόν άγχος, που διακατέχεται, βλέπει το πολιτικόν του μέλλον να ολοκληρώνεται ως δημάρχου Βελβεντού!
Γιατί η επιμονή του, να παραμείνει ο Βελβεντός ως έχει, δείχνει το Μάταιον της προσπάθειας του και θέλει να ξεχωρίσει σε στύλ και πρωτοτυπία με τον τρόπο που σφόδρα αντιδρά στον Καποδίστρια Νο2...
Ιδιαίτερα ενοχλημένη είναι και η κοινή γνώμη της ευρύτερης περιοχής, που βλέπει μια εγωπάθεια του ανωτέρω Δημάρχου, που εμφανίζεται Βασιλικώτερος του...Βασιλέως επί ολων των ζητημάτων!
Ο καιροσκοπισμός του εις το...έπακρον!
Γιατί ανάλογη αντίδραση δεν επιδεικνύουν ούτε ο δήμαρχος Καμβουνίων, ούτε η Κοινότης Λιβαδερού, στη δημιουργία του νέου μεγάλου δήμου, με την ενσωμάτωση και του δήμου Βελβεντού.
Σε μεταγενέστερο χρονικό στάδιο, οταν αναποφεύκτως ο δήμαρχος Βελβεντού δεχτεί την υπαγωγήν της πόλως του εις τον νέον-μεγάλον δήμον, οι επακόλουθοι σχεδιασμοί του είναι:
1. Θα προτάξει την απαίτησιν του ''εδρα'' του νέου δήμου να είναι ο Βελβεντός!!!
2. Αν δει οτι και σε αυτό, δεν το καταφέρνει, επόμενη απαίτησις του θα είναι η Νέα Ονομασία του νέου Δήμου να ΜΗΝ είναι ''Σέρβια'', αλλά μια άλλη ονομασία...
Οι στόχοι του αυτοί είναι ηδη προδιαγεγραμένοι στα Ενδότερα των Εσω των συλλογισμών του και θα εκδηλωθούν εν ευθέτω χρόνω...
Του παρόντος περιορίζεται σε Ημερίδες και Διαλέξεις συζητήσεων εντός του Βελβεντού, με την συμετοχή του κόσμου και καλλιεργεί τα ανάλογα συναισθήματα αντιδράσεων στον Καποδίστρια Νο2!
Σύμφωνα με τις αναλύσεις κορυφαίων ειδικών σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ολη προσπάθεια του Βελβεντού είναι...Επί Ματαίω!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΥΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΚΥΡΙΕ 2.28μμ

Ανώνυμος είπε...

Αν εχετε Κύριε 2.28 πολιτικήν άποψιν, Εκφραστε την! Και αφείστε κατά μέρος της γραφικότητες και το ανόητον του χαρακτηρισμού σας! Που ενδεχομένως να προσδιορίζει ο όρος αυτός εσάς και μόνον..εσάς!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ ΦΙΛΕ 2.40.ΜΜ ΓΙΑΤΙ Ο ΦΙΛΟΣ 2.28 ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΑΘΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΣΤΕΡΓΙΟΥ.ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

oi vouleftes den eipan oti symerizontai tis apopseis tou velventou. apla eipan oti tha vriskontai panta dipla stous velventinous opos kai se olous tous allous polites tou nomou

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ <> ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΟΡΘΙΟ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΣΥΜΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΛΙΒΑΔΕΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ; ΓΙΑ ΨΑΧΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ.
ΕΝΑΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Απαντώ στο πρώτο σχόλειο ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ΠΑΣΟΚ.Επειδή κι εγώ ΠΑΣΟΚ είμαι πιστεύω πως τέτοιους βλάκες δεν έχουμε στο ΠΑΣΟΚ.Όσο για το ΒΕΛΒΕΝΤΟ αναφερετο δικαίωμα είναι να αγωνιστούν γιαυτό που πιστεύουν.Εμείς να κοιτάξουμε τον οίκο μας να βγάλουμε έναν Δήμαρχο ικανό και άξιο και φίλε μου Τ.Α Β. ΤΙ ΣΧΈΣΗ ΈΧΕΙ Ο ΦΆΝΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ; Συγκρίνεις ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΜΕ κοκολιο; ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ.......

Ανώνυμος είπε...

ΘΟΥ ΦΥΛΑΚΗΝ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι εμφανές, οτι κανείς απο τους σχολιαστές δεν ασχολείται με την ''ουσίαν'' του ζητήματος και που είναι οι Επι...Ματαίω προσπάθειες του νυν δημάρχου Βελβεντού, να καλλιεργεί συναισθήματα αντιδράσεων κατά του Καποδίστρια Νο2!
Οταν τεθεί σε πραγματική ισχύ ο Νόμος Καποδίστριας Νο2,να δούμε τότε το πραγματικόν ανάστημα του νυν δημάρχου και οχι τώρα, που καιροσκοπικά διοργανώνει Ημερίδες και συζητήσεις μόνο και μόνο να διατηρηθεί δήμαρχος για μια ακόμα 4ετίαν, ως δήμαρχος Βελβεντού εντός του πλαισιου Καποδίστριας Νο2!!!
Κορυφαίοι Αναλυτές επι θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοικησης, διερωτώνται γιατί ο δήμαρχος οδηγεί τα πράγματα, εκεί που τελειώνει η...λογική (του), αφού γνωρίζει Εκ των Εσω, οτι δεν πρόκειται να πετύχει απολύτως τίποτε με τις πρώιμες αντιδράσεις του στο Καποδίστρια Νο2!!
Οι ιδιοι αναλυτές, υπογραμμίζουν με εμφαση, οτι πρόκειται για...θεατρινισμό και εκείνο που αγχώνει ιδιαίτερα τον δήμαρχο Βελβεντού είναι η σαφής διαπίστωση οτι η θητεία του ως δήμαρχος εχει...Ημερομηνίαν Λήξεως!!!
Η ψυχολογική-πολιτική εικόνα του νυν δημάρχου, αυτη την εποχή, δεν είναι η καλυτέρα!
Οι αντιδράσεις του στον Καποδίστρια Νο 2 είναι απλώς για το θεαθήναι, αφού γνωρίζει πολύ καλά, οτι η δημιουργία των Νέων μεγάλων δήμων είναι αναπόφευκτη και δεν αλλάζει τίποτε, με την σκληρή πραγματικότητα για αυτόν, που αναμενεται να δημιουργηθεί και που είναι η διοικητική υπαγωγή του δήμου Βελβεντού στο νεο μεγάλο δήμο με εδρα τα Σερβια...

ΖΟΡΜΠΑΣ ΜΙΛΤΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΟΡΙΑ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ - ΠΟΛΥΦΥΤΟ 98ΧΙΛ., ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΛΕΥΚΑΡΩΝ - ΟΡΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ 87ΧΙΛ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΣΥΝΟΛΟ 103-108 ΑΤΟΜΑ?? ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ, Ε? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΜΙΛΑΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

1. Παρά τις σοβαρές ενστάσεις, ο Δήμος Σερβίων, με τη συνένωση Βελβεντού-Καμβουνίων-Λιβαδερού, δύσκολα δεν θα γίνει πραγματικότητα.
2. Για το πρώτο σχόλιο: Ο Δήμος Βελβεντού ζήτησε να είναι παρόντες όλοι οι βουλευτές και οι πέντε. Και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. Με αυτή την ιδιότητα πήγε εκεί ο κ. Αλεξανδρής και ο κ. Χατζηδημητράκος (ΚΚΕ). Επίσης, τον ΣΥΝ εκπροσώπησε ο Μάκης Μπελιάς, ο οποίος είναι και Βελβεντινός, φυσικά. ΝΔ και ΛΑΟΣ απόντες...

Π.Π.

Delino είπε...

Το σημαντικότερο πρόβλημα με τον Καποδίστρια ΙΙ και τις συνενώσεις των δήμων της περιοχής μας είναι "να νιώθουν οι δημότες ότι μπορούν να συνυπάρξουν, μπορούν μαζί να δημιουργήσουν, μπορούν να νιώθουν περήφανοι για το δήμο τους, να νιώθουν ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ κλπ".
Αυτό δεν βλέπω στην επερχόμενη συνένωση και σχόλια σαν τα παραπάνω διευρύνουν το χάσμα αντί να το μικραίνουν.
Για παράδειγμα αν αντί τη συνένωση των σημερινών δήμων σε έναν δήμο Σερβίων, αν διεκδικούσαμε τη λειτουργία ενός μητρροπολιτικού δήμου μήπως θα ήταν μια λύση;

Delino είπε...

Οι πιθανές παρενέργειες των νέων δήμων, στα τοπικά διαμερίσματα, θα είναι πολλές.
Σημαντικότερη θεωρώ τη μη εκπροσώπηση πολλών τοπικών διαμερισμάτων στο δημοτικό συμβούλιο.
Έχοντας την εμπειρία του χωριού μου (Το Τριγωνικό δεν εκπροσωπείται στο Δήμο Σερβίων με δημοτικό σύμβουλο και ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος δεν έχει λόγο και ψήφο στα δημοτικά συμβούλια) βλέπω χάνεται σιγά σιγά και η συνοχή του και η δυναμική του.
Αυτό θα συμβεί με τις συνενώσεις και σε άλλα μεγαλύτερα τοπικά διαμερίσματα.
Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πλήγματα που δέχτηκαν οι πρώην μικρές κοινότητες και πληρώνουν οι κάτοικοί τους.
Αυτές τις παρενέργειες "τα σχέδια επί χάρτου" δεν τις λαμβάνουν υπόψη.

Ανώνυμος είπε...

RE SY FRAGIKE 5.51 GIATI TOSO MISOS GIA TO VELVENTO? MIPOS MIKROS EFAGES BATSES STO VELVENTO KAI SOU EMEINE PAIDIKO TRAVMA???LA LA LA LA !!!

Ανώνυμος είπε...

LES NA EFAGE MONO BATSES?

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ. ΣΚΕΤΟ ΒΛΑΧΑΔΕΡΟ!

Ανώνυμος είπε...

DEN KSERO. DEN EKSIGITE ALIOS I EPIMONI AFTOU TOU VLAXADEROU.

Ανώνυμος είπε...

AFTO TO KSOURAFI TOU 5.51 GRAFEI MESA APO TO DIMARXEIO SERVION. ANTI NA DOULEVEI GRAFEI OTI TOU KATEVEI STA BLOGS. POS LOIPON NA PAEI MPROSTA O DIMOS SERVION I O NEOS MEGALOS DIMOS ME TETOIO KOSMO.KATAKAIMENA SERVIA....

Ανώνυμος είπε...

paidia na min eiste toso skliroi.to paidi tha thymosei kai tha ksanavrizei ton stergiou to proi otan paei gia doulia sto dimarxeio.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για κάποιους το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.Σε κάθε αλλαγή υπάρχουν και σημεία τριβής υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα.Ένα όμως είναι σίγουρο ότι η πόλωση δεν θα βοηθήσει τον τόπο να πάει γρήγορα μπροστά.Η περιοχή μας για να πάει μπροστά χρειάζεται ένα νέο "big-bang".Πρέπει όπως έχω ξαναπεί οι δυνάμεις εργασίας του τόπου μας να ενωθούν και όχι να χωρισθούν γιατί αυτά που ενώνουν τους δύο τόπους είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν.....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

O X.E. έθεσε σε πολύ σωστή βάση το όλο θέμα...


Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ρε πανηλίθιε καθαρευουσιάνε τα σκέφτεσαι αυτά που λές ή στα υπαγορεύει ο έτερος μικρόνους δήμαρχος Σερβίων; Γιατί αν τα λές απο μόνος σου είσαι απλά ένας ακόμα ηλίθιος πολίτης αυτού του τόπου που καμώνεται τον έξυπνο. Αν όμως στα υπαγορεύει ο πολιτικός εγκέφαλος Κοκολιός τότε είστε όλοι επικίνδυνοι. Στο διαταύτα τώρα. Ναι στη συνένωση των παραλίμνιων δήμων αλλά με ποιές προυποθέσεις και με ποιά αυτοδιοικητικά κριτήρια; Γιατί αν είναι να συνενωθούν οι δήμοι απλά και μόνο για να διαχειρίζεται ο εκάστοτε ανύπαρκτος Κοκολιός περισσότερα κονδύλια και να τρώνε με χρυσά κουτάλια τα τρωκτικά της αυλής του τότε καταλαβαίνουμε όλοι ποιοί επιδιώκουν τη συνένωση αυτή και ποιοί αγωνίζονται για την υλοποίηση της. Τα αυτιστικά και τα λιγούρια της δημαρχιακής αυλής.... Με τις ευλογίες πάντα του υπεύθυνου και ώριμου έλληνα πολίτη

ai-vreS είπε...

Παρακαλούμε, ας γράφει ο καθένας την άποψή του, χωρίς να υβρίζει τους σχολιαστές.

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιά σωστή βάση ρε Π.Π. Ενα νέο big-bang.Οι δυνάμεις εργασίας!!! αυτού του τόπου να συνενωθούν. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω..... Τί ακριβώς απο αυτές τις ταυτολογικές και γενικόλογες διαπιστώσεις σε ενθουσίασε; Ποιά είναι η σωστή βάση την οποία επικαλείσαι; Καλές οι δημόσιες σχέσεις και τα χαριεντίσματα αλλά σε τέτοια ζητήματα τους επαίνους μας επιβάλλεται να τους αποδίδουμε εκεί που πραγματικά πρέπει....

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ δύσκολη η περίπτωσή σας. Και όχι αναίτια, καθώς οι του Βελβεντού έχουν δίκιο σε πολλά. Και όχι μόνο εκείνοι, αλλά και κάποιοι προβληματισμένοι πολίτες σε Δ.Δ. Ο Χ.Ε., κατα τη δική μου γνώμη, εχει δικιο σε όλα. Οι δυνάμεις να συνενωθούν. Διαφωνείς;;;; Μια νέα ώθηση χρειάζεται η περιοχή σας. Ενιαία και συνολική. Και πρέπει όλοι σας, και από τους δυο Δήμους, να το καταλάβατε. Έχετε δίκιο σε πολλά, αλλά πάνω από όλαμ διακρίνω εναν εντονο τοπικισμό. Ένθεν κακείθεν. Και επί αυτών να συζητήσουμε, αν θελετε....Όσο για τα περί....επαίνων για σχολιαστές; Τους αποδίσουμε όχι εκεί που επιβάλλεται, αλλά εκεί που πιστεύουμε! Υποκειμενικό το ζήτημα. Άλλωστε, με τον Χ.Ε. έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές και έντονα....

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

EHEI DIKIO O KATHAREYOYSAS MAGES.LOGIA MONO LOGIA EIMASTE OLOI.AN TO KRATOS KANEI TO NEO KAPODISTRIA TI THA GINEI DILADI.TI THA KANEI O VELVENTOS;POY THA PAEI;THA ANEVEI STA PIERIA;
KAI ESY PLIATSO MISA LOGIA LES.PES TIN APOPSI SOY.NAI-MEN ALLA ISE.PES TI THA KANEI O VELVENTOS, THA GINEI KRATIDIO;TI EHEIS NA PEIS GIA OSA LEEI O KATHAREYOYSAS;
EHEI DIKIO SE OLA,GIATI INE SOFA AYTA POY GRAFEI.
SERVIOTIS-A
MAGES O KATHAREYOYSAS.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗ ΓΛΟΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΙΖΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΟΠΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.ΑΣ ΒΓΕΙ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ.ΚΑΙ ΕΓΟ ΛΕΟ ΟΤΙ Ο ΒΕΛΒΕΝΔΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ -Α- ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ -Β ΚΑΙ Γ-.Ο ΠΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΩΝ ΦΙΛΛΑΡΑΚΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

o katharevousas doulevei ston dimo.diladi emeis ton plironoume kai aftos kathete kai pezei me to pc

Ανώνυμος είπε...

NAI RE FILΑΡΑΚΙ.TI THES NA PIS.OTI IMASTE OLOI PATOI.ISE APO SERVIA I AP ALLOY KAI TA LES AYTA.
EGO LEO OTI O KATHAREYOYSAS EHEI DIKIO, EXEI APOPSI.SOSTI TIN VLEPO.AN DEN ARESEI SE KAPOIOYS, MA MIN TON DIAVAZOYN.EPEIDI MILAEI EPISTIMONIKA, TI PREPEI, NA LEME OTI DEN EHEI APOPSI.MIN TRELENESTE.

Ανώνυμος είπε...

Οι απλοί πολίτες αποδίδουν επαίνους κατα την υποκειμενική τους κρίση. Οι δημοσιογράφοι όμως αγαπητέ Π.Π επιβάλλεται να είναι περισσότερο φειδωλοί στις υποκειμενικές τους κρίσεις και να αποδίδουν τα εύσημα σε όσους αντικειμενικά το αξίζουν........

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ιστορικοί οι λόγοι που επιβάλλουν την μη ενσωμάτωση του Βελβεντού στο νέο καποδιστριακό δήμο των Σερβίων. Αντικειμενικοί και πραγματιστικοί είναι. Ενας αποτυχημένος δήμος σε όλα τα επίπεδα, με ανύπαρκτους δημοτικούς άρχοντες και πλήρη έλλειψη αναπτυξιακού οράματος δεν μπορεί να απαιτεί την ενσωμάτωση Δ.Δ απλά και μόνο στο όνομα της νέας αυτοδιοικητικής λογικής της νέας κυβέρνησης. Ας μας πουν- αν βέβαια μπορούν- οι δημοτικοί άρχοντες των Σερβίων ποιές είναι οι οραματικές τους προτεραιότητες για το νέο καποδιστριακό δήμο και πώς σκοπεύουν να τις υλοποιήσουν και μετά μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά για την αναγκαιότητα ή μή της επικείμενης συνένωσης. Διευρυμένος δήμος Σερβίων με επι κεφαλής τη σημερινή πλεμπάγια είναι απλά πετυχημένη συνταγή αποτυχίας.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε τις προτεραιότητες και τις πολιτικές που προκρίνουν οι δημοτικοί άρχοντες των Σερβίων και θα καταλάβετε αμέσως το ποιόν τόσο αυτών όσο και των δημοτών που τους ανέχονται

1. Έγκριση ετήσιου προγράμματος δράσης Δήμου Σερβίων
2. Οριστική παραλαβή του έργου "Ηλεκτροφωτισμός κεντρικής οδού Δ.Δ. Νεράιδας" εργολαβίας της Ζαρεβέλας-Γκάσης
3. Τροποποίηση του προγράμματος Θησέας
4. Τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου Σερβίων
5. Αποδοχή ποσών, κατανομή και ψήφιση πιστώσεων, τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Σερβίων οικ. έτους 2009.
6. Συζήτηση της αίτησης του Γ. Παπαθυμιόπουλου για τροποποίηση της υπ. αριθμ. 95/06 απόφασης Δ.Σ. που αναφέρεται στην έναρξη διαδικασιών για χορήγηση άδειας ερευνητικών εργασιών για ύπαρξη μαρμάρου στο Δ.Δ. Ροδίτη
7. Ψήφιση πιστώσεων για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς
8. Παραχώρηση δημοτικής έκτασης στον Οδ. Γκαμπούρα στο Δ.Δ. Καστανιάς (περιοχή Νεοχωρίου) για ανέγερση σταυλικών εγκαταστάσεων.
9. Παραχώρηση δημοτικής έκτασης στον Κ. Τσιολάκη στο Δ.Δ. Καστανιάς (περιοχή Νεοχωρίου) για ανέγερση σταυλικών εγκαταστάσεων.
10. Συζήτηση διαφόρων θεμάτων.

Αυτό είναι το όρομα τους: ανέγερση σταυλικών εγκαταστάσεων. Α ρε σερβιώτες βούρδουλα που θέλετε

Ανώνυμος είπε...

ANTITHETA, OTAN SYNEDRIAZEI TO DIMOTIKO SYMVOYLIO VELVENTOY, SIZITANE TA EXIS:
1.KATASKEYI YPOGEIOY METRO
2.KATASKEYI SIRAGGON GIA PIERIA.
3.KATASKEYI TOYNEL GIA DASKIO
4.KATASKEYI HIONODROMIKOY STA PIERIA
5.KATASKEYI AERODROMIOY STIN LIMNI

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει σημασία τί συζητάει το δημοτικό συμβούλιο ενός μικρού δήμου αγαπητέ. Σημασία έχει ποιές πολιτικές προκρίνει ο μέγάλος δήμος της παραλίμνιας περιοχής ο οποίος αξιώνει συν τοις άλλοις και την επέκτασή του. Προβληματίσου λίγο για το επίπεδο εκπροσώπησης του δήμου σου και για το ποιοί ευθύνονται για αυτό ( ηλίθιοι τοπικισμοί, ανευθυνοι δημότες που νομιμοποιούν με τη ψήφο τους ολίγιστους και σπιθαμιαίους, ανυπαρξία αναπτυξιακού οράματος απο επιφανείς δημότες, εγκλωβισμός σε παρωχυμένες λογικές περιφερειακής ανάπτυξης κ.α) και μετά εκτόξευσε τα βέλη σου εναντίον των γειτόνων σου. Μόνο όταν θα πατήσεις ως δήμος γερά στα πόδια σου και θα αποδείξεις στην ευρύτερη περιοχή οτι διαθέτεις και τις πολιτικές αλλά και τους ανθρώπους που θα μπορεσουν να τις υλοποιήσουν τότε μόνο νομιμοποιήσε να είσαι ερειστικός και να απαιτείς το αυτονόητο για μια σύγχρονη και μετανεωτερική κοινωνία. Τη συγκρότηση δηλαδή ισχυρών περιφερειακών δήμων με σύγχρονες υποδομές,
αξιόμαχο ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονες πολιτικές επίλυσης των προβλημάτων. Αν νομίζεις οτι με Κοκολιούς και σία μπορείς να απαιτείς τα αυτονόητα αυτά εκ μανδραγόρα καθεύδεις... Και σημειωτέον δεν έχω καμμία σχέση με το Βελβενδό και με την περιοχή των Σερβίων

Ανώνυμος είπε...

Η σκακιέρα πια θα είναι πολύ μεγάλη.Τα μικρά τοπικά παιχνίδια δεν θα είναι πια δυνατά.Οι αχυράνθρωποι και οι λαγοί δεν θα υπάρχουν πια. Οι καρέκλες θα λιγοστέψουν.Καιρός λοιπόν τα ποντίκια να εγκαταλείψουν το σκάφος.Η χύτρα του μεγάλου Δήμου ετοιμάζεται.Ή θα εκραγεί και θα πάρει "σβάρνα" και τους από μέσα αλλά και τους από έξω ή θα βγάλει έναν νέο και συμπαγές μεγάλο Δήμο.Αν πάντως το γυαλί ραγίσει από την αρχή τότε όλα θα πάνε στραβά για πολλά χρόνια.


Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Aν και δε γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις στα δημοτικά πράργματα του δήμου Σερβίων θεωρώ οτι είναιπια καιρός να βγούν στο προσκήνιο νέα πρόσωπα με συγκροτημένη πρόταση για τις προοπτικές της παραλίμνιας περιοχής και με σαφείς στοχεύσεις για την επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών. Πρόσωπα άφθαρτα που θα προέρχονται απο όλα τα Δ.Δ και τα οποία θα αναλάβουν το δύσκολο έργο του αναπροσανατολισμού της τοπικής κοινωνίας και της εμπέδωσης ενός αίσθήματος υπευθυνότητας και σοβαρότητας στους πολίτες της. Νέα άτομα υπάρχουν. Καιρός να ενεργοποιηθούν εγκαταλείποντας τη μιζέρια και την ανοησία των προηγούμενων ετών....υπάρχει άραγε ελπίδα;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Sosto to sxolio gia ton X.E. Klain oi xires, klain kai oi pantremenes.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ai-vreS είπε...

Παρακαλούμε να μεταφέρετε τις προσωπικές σας διαφορές αλλού, διότι δεν αφορούν το ιστολόγιο.

Ανώνυμος είπε...

1. Έχει ενδιαφέρον το όλο θέμα. Έστω και με προβλήματα και αναρτήσεις...περίεργες, γίνεται καλος διάλογος.
2. Εδώ μέσα είμαστε ολοι ίσοι. Και δεν γραφω σαν δημοσιογράφος, αλλα σαν απλός πολίτης, όπως όλοι σας. Έστω και επώνυμα. Συνεπώς τα όποια...εύσημα είναι υποκειμενικά και έχουν να κάνουν με το ότι θεωρώ πως ο Χ.Ε. έθεσε μια σωστή βάση για συζήτηση.
3. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Ναι στη διοικητική μεταρρύθμιση. Συνεπώς, ναι και στον ενιαίο Δήμο Σερβίων. Δεν γίνεται να μετονομαστεί, ούτε και να αλλάξει η έδρα. Θα είναι στα Σέρβια.
4. Πολλά από τα θέματα που θέτουν οι Βελβεντινοί είναι σοβαρά και έχουν βάση. Όπως και σε άλλους Δήμους. Όμως δύσκολα θα υιοθετηθούν...
5. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η μεγάλη κόντρα Σερβίων-Βελβεντού. Κάποιοι τη συνεχίζουν, με ηλίθια σχόλια και μηνύματα. Θέλω να πιστεύω πως και στις δυο πόλεις οι περισσότεροι θα επιδείξουν σύνεση...
6. Το Βελβεντό είναι η αγαπημένη που περιοχή στο Νομό Κοζάνης. Με ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Όμως η άποψή μου δεν αλλάζει και λυπάμαι αν θυμώσω κάποιους φίλους.

Π.Π.

ai-vreS είπε...

"Αναρτήσεις ... περίεργες": τι εννοείς Π.Π.;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Σχόλια εννοουσα....συγγνωμη...!!!!!Μετα απο μια πολυ κουραστικη μερα....

Π.Π.

ai-vreS είπε...

ΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το σχόλιο 1.03 με αφορά μάλλον θα παρακαλούσα το παιδιά του ai-vres να το επαναφέρουν.Για τον 1.06.Φίλε μου ούτε κλαίω ότι "παντρεμένη" νιώθω.Απλά όλα με δουλειά και προσπάθεια δεκαετιών γίνονται......

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

H συνένωση των παραλίμνιων δήμων αποτελεί πραγματικά μια αδήριτη ανάγκη για την πολυπόθητη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση της χώρας μας. Το ερώτημα όμως που τίθεται μετ΄ επιτάσεως- και το οποίο για κάποιους λόγους δεν απαντάται απο κανέναν σας- είναι γιατί πρέπει ένας δήμος να δεχτεί την ενσωμάτωσή του σε μια ευρύτερη διοικητική δομή όταν είναι γνωστό οτι τα Σερβια με τους υπάρχοντες άρχοντες και τις δεδομένες νοοτροπίες των δημοτών τους δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Γιατί θα πρέπει ένας δήμος να συναινέσει ελαφρά την καρδία στη διοίκησή του απο πολιτικά ρετάλια; Και αυτά τα ερωτήματα τίθενται γιατί είναι επίσης γνωστό οτι η παρεούλα των Σερβίων, λόγω και της πληθυσμιακής υπεροχής της πόλης, είναι σε θέση να καταλάβει και πάλι την αρχή εξαγοράζοντας και ορισμένους παρίες απο τα όμορα Δ.Δ. Η συνένωση έχει νόημα όταν πραγματοποιείται στη βάση συγκεκριμένων δεσμεύσεων και ξεκάθαρων πολιτικών. Όταν αφορά απλά και μόνο στη διαχείριση της δημοτικής κουτάλας απο τα γνωστά σε όλους τρωκτικά τότε καταντάει μια ακόμη αστειότητα στην ένδοξη αυτή χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας....

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ Ο ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΑΡΑ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΩ. ΝΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΩ!
ΤΟ ΛΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΙΖ.
ΠΑΜΕ ΓΙ ΑΛΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

KAI POS TIN LENE RE FILARAKI, EHO MEGALI PERIERGEIA; KAI AN YPIRETEI TON KAISARA, TI SE ENOHLEI.TIN DOYLEIA TIS KANEI.ALLA, GIA NA LYTHEI TO KOYIZ FILARAKI, PREPEI NA MAS PEIS TO ONOMA TIS KAI POS DIAPISTOSES OTI INE GYNAIKA.MPOREI NA INE KAMMIA MAIMOY;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΕΚ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ & ΣΕΡΒΙΩΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΕΚ' ΣΕΡΒΙΩΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΝΙΑ ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΙΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΗΜΩΝ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ: 1) ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ 2)ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΘΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Καθαρευουσιάαααααανα πές αλεύρι. Ο δημαρχούκος σε γυρεύει. Κάνε του κανένα μάθημα στη καθαρεύουσα γιατί η δημοτική γλώσσα αποτελεί για αυτόν άπιαστο όνειρο!!! Όπως απιαστο όνειρο αποτελεί και η δημοτική αρχή για τη γελοία παρεούλα του... φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αγαπητέ 8.50 ρίχνετε τόσο χαμηλά το επίπεδον του διαλόγου; Oπως βλέπετε, με το να με θίγετε, δεν καταφέρνετε τίποτε...Δίνετε ασχημη εικόνα και μάλιστα είναι κάτι που στεναχωρεί και την δνσιν του Ιστολογίου!
Εγώ ασκώ πολιτική κριτική, για ολα τα θεσμικά πρόσωπα, και ποτέ επι...προσωπικού!
Αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να σχολιάζει ορθώς τα δημόσια-αιρετά και μη πρόσωπα και πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της αξιοπρεπούς κριτικής!
-Μαρία-

Ανώνυμος είπε...

Maria? Eisai sigouri pws se lene Maria? Mipos se lene Stayroyla kai sou ksefevgei? Mipos lew, mipos.

Το Προφίλ μας