Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας για την κατάργηση της πρωινής βάρδιας του ΕΚΑΒ



ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κύριο Παπαευσταθίου. 
Νωπές είναι ακόμη στη μνήμη μας οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΑΒ κυρίου Παπαευσταθίου στα ΜΜΕ, που έλεγε πως πολύ σύντομα θα ενισχύονταν το τμήμα του ΕΚΑΒ Κοζάνης με ακόμη  περισσότερους διασώστες, ώστε στη συνέχεια να λειτουργήσει καλύτερα και η μονάδα της Πτολεμαΐδας.  
Αντί αυτού πληροφορηθήκαμε πως η πρωινή βάρδια του ΕΚΑΒ Πτολεμαΐδας έχει ήδη σταματήσει να λειτουργεί.Το περίεργο είναι πως δεν γνωρίζει κανείς τους λόγους μιας τέτοιας απόφασης, ούτε από ποιον δόθηκε η εντολή. Είναι πάντως αδύνατον οι διασώστες να  κατήργησαν την  πρωινή βάρδια από μόνοι τους, κάποιος έχει δώσει την εντολή.  Γεγονός είναι πάντως πως η πρωινή βάρδια του ΕΚΑΒ Πτολεμαΐδας δεν λειτουργεί και κάποιος ευθύνεται γι΄ αυτό, έκπληξη προκαλεί η αδιαφορία από τους τοπικούς φορείς, όπως   αναφέρουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Κανείς δεν έχει  πάρει θέση, δεν έχει διαμαρτυρηθεί, δεν έχει αντιδράσει, έστω με κάποια ανακοίνωση, να καταδικάσουν την απαράδεκτη απόφαση κάποιου η κάποιων να παύσουν  την λειτουργία της πρωινής βάρδιας.   Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας.
1. Καλεί τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κύριο Παπαευσταθίου να ακυρώσει την απόφαση της μη λειτουργίας της πρωινής βάρδιας και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της δέσμευσης του για ενίσχυση του τμήματος με περισσότερους διασώστες. Οι πολίτες της Πτολεμαΐδας και γενικότερα της Εορδαίας πρέπει να απολαμβάνουν το σεβασμό όλων των Ελλήνων για την προσφορά τους στην παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Έχουν προσφέρει ακόμη και το αίμα τους  και συνεχίζουν να προσφέρουν θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους,  άρα τέτοιου είδους  αποφάσεις  το λιγότερο τους προσβάλουν κύριε  Πρόεδρε, γιατί  αξίζουν καλλίτερης μεταχείρισης.
2. Καλούμε τις τοπικές αρχές και τους τοπικούς φορείς να κάνουν το αυτονόητο, να πάρουν άμεσα θέση ώστε να ξανα λειτουργήσει η πρωινή βάρδια του ΕΚΑΒ. Να σταματήσουν επιτέλους να κρύβονται, η αδιαφορία τους  δεν κάνει καλό στο τόπο. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Δήμαρχο Πτολεμαΐδας, Διοικητή Μποδοσάκειου νοσοκομείου
Πρόεδρο Εργατικού κέντρου Πτολεμαΐδας, Πρόεδρο σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου, Βουλευτές του Νομού Κοζάνης 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας