Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Μπλόκο από την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα Κασσελάκη -Ένταση έξω από το ξενοδοχείο, έντονες αντιδράσεις των οπαδών του

Σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 20:00.


Τελικά με καθαρή πλειοψηφία πέρασε η απόφαση να μην είναι υποψήφιος στην διαδικασία εκλογής αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν138 μέλη της ΚΕ, ενώ από την ψηφοφορία απείχαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση σημειώθηκε μεγάλη ένταση έξω από το ξενοδοχείο με τους υποστηρικτές τους Στέφανου Κασσελάκη να διαμαρτύρονται εντονότατα κατά της απόφασης της ΚΕ.

Για την σημερινή συνεδρίαση διαπιστεύθηκαν 151 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που σημαίνει ότι υπήρχε απαρτία. Σημειώνεται ότι αρνήθηκαν να πάρουν καρτελάκια διαπίστευσης προκειμένου να αποτρέψουν την απαρτία και την λήψη της απόφασης οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη καθώς και στελέχη που θεώρησαν "διχαστικό" τον αποκλεισμό.

Η σημερινή απόφαση σημαίνει ότι στην υποβολή των υποψηφιοτήτων που είναι μέχρι τις 24 Οκτωβρίου δεν θα είναι το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη. Το ερώτημα είναι εάν το Συνέδριο που θα ακολουθήσει στις 7-8 Νοεμβρίου θα μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά και να ανακηρύξει υποψήφιο τον Στέφανο Κασσελάκη όπως θεωρεί ο ίδιος και οι υποστηρικτές του.
Δεν ανατρέπεται η απόφαση στο Συνέδριο, λέει ο Σπίρτζης

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε από την πλευρά του ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν μπορεί να είναι υποψήφιος μετά τη σημερινή απόφαση», ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί η υποψηφιότητά του στο επερχόμενο κομματικό Συνέδριο, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι αυτό δεν γίνεται γιατί η ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι η 24η Οκτωβρίου και προηγείται του συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας