Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Τιμή στους πεσόντες με εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στο Δήμο Σερβίων, τιμώντας την εθνική μας επέτειο. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 08:00 με την έπαρση της σημαίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Στις 10:00 ακολούθησε η επίσημη δοξολογία, ενώ στις 10:30 πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την δασκάλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σερβίων Ελένη Σπανδωνή.

 

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Σερβίων, Χρήστο Ελευθερίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών, Νικόλαο Λυσσαρίδη και τον πολιτευτή Νομού Κοζάνης και εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης, Ιωάννη Περτσίδη. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης το μέλος της Τοπικής Κοινότητας Σερβίων, Ιωάννης Βελισσάρης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, καθώς και οι εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αθανάσιος Κωλτσίδας και Αθανάσιος Παπαβασιλείου. Ακολούθησε σιγή ενός λεπτού και η ακρόαση του Εθνικού Ύμνου.

 

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στις 11:30 στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, με τη συμμετοχή μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων. Ο Δήμος Σερβίων ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και τους πολίτες που τίμησαν τους ήρωες του 1940 με την παρουσία τους.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας