Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Κωνσταντίνος Στόκκος: “Δεν μας υπολογίζετε καθόλου για τον αγώνα που κάνουμε”

Στην σημερινή εκπομπή "one talk" του one channel ειπώθηκαν από τον καλεσμένο Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, αναφορικά με την επιδότηση κατοικίας για γιατρούς στα περιφερειακά νοσοκομεία που έχουν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης, τα εξής :
" Πρώτα απ' όλα για το θέμα των σπιτιών που είναι μείζων , το πιο βασικό.
Νομιμοποιήσαμε από το Καλοκαίρι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπορεί να βρει σπίτι ( εννοεί για τους γιατρούς) και τα έξοδα να μετράνε κανονικά στα έξοδα του δήμου και να περνάνε από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου "
✔️Λοιπόν αναφορικά με αυτή την δήλωση έχω να πώ τα εξής:
Στο νοσοκομείο ΚΟΖΑΝΗΣ είμαι από τους λίγους ιατρούς που τόσο καιρό φωνάζω χρόνια τώρα σε όλους τους υπευθύνους - μεταξύ αυτών και στους τοπικούς άρχοντες- αυτό το πράγμα, δηλαδή να δώσουν σπίτια σε νέους ιατρούς σε νέους διορισμούς ( όχι για εμάς που είμαστε ήδη εδώ) αλλά και σε μετακινημένους γιατρούς .
Η απάντηση που λαμβάνω και ειδικά αυτή την εβδομάδα που βγήκαν προκηρύξεις για την ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ αλλά και για άλλες ειδικότητες , είναι πάντα αρνητική και ότι αυτό δεν προβλέπεται.... Λοιπόν ντροπή σας διότι δεν μας υπολογίζετε καθόλου για τον αγώνα που κάνουμε .. Προσπαθούμε κάποιοι να φωνάξουμε και να δωθούν λύσεις για να στελεχωθεί το νοσοκομείο όπως πρέπει και ειδικά οι ειδικότητες πρώτης Γραμμής. Ο Δήμαρχος ΚΟΖΑΝΗΣ ως γνωστόν ΑΠΩΝ όπως με έχουν ενημερώσει γιαυτο το θέμα, και οι υπεύθυνοι να σφυρίζουν αδιάφορα....
✔️ Αναφορικά τώρα με κάποια αλλά πράγματα που άκουσα στην εκπομπή αυτή και μάλιστα επικροτήθηκε αυτή η άποψη είναι ότι " οι ιατροί που βγαίνουν σε σύνταξη αν θέλουν , να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να κρατάνε δηλαδή την θέση τους " Αυτό το έχουμε ξαναπεί είναι απαράδεκτο για τους εξής λόγους.
1. Ο θεσμός της συνταξιοδότησης έχει τον σκοπό να πει στον συνταξιοδοτούμενο ότι ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί- αφού δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που πρόσφερε όταν ήταν νεότερος και είναι λογικό και ανθρώπινο αυτό , και να απολαύσει τους καρπούς των χρόνων που εργάστηκε.
2. Όταν παραμένει ο συνταξιοδοτούμενος στην θέση του ταυτόχρονα ένας νέος γιατρούς που θα μπορούσε να έρθει και θέλει έρθει δεν έρχεται και πάει αλλού και συνήθως στο εξωτερικό αφού φρίττει με αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση
3. 'Οσοι από τους συνταξιοδοτούμενους έχουν συνείδηση φεύγουν στην ώρα τους και ας μην τους φτάνουν τα χρήματα της σύνταξης... 'Οσοι παραμένουν , έχουν άλλους σκοπούς και αυτό είναι εις βάρος της δημόσιας υγείας και υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία γιαυτο .
✔️ Το κίνητρο αυτό λοιπόν έχει ως σκοπό να αλλοτριώσει το δημόσιο σύστημα υγείας αφού κάποιοι από τους συνταξιοδοτούμενους είναι υπεύθυνοι για το χάλι που βιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας και μάλλον αυτό συμφέρει την κυβέρνηση . Δεν συμφέρει όμως τους ασθενείς και τους νέους ιατρούς που θέλουν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν τα μέγιστα..
✔️ Είναι σαν να κρατάς σε μια ποδοσφαιρική ομάδα ένα 40αρι που σέρνεται επειδή παλιότερα είχε προσφέρει πολλά αντί να παίρνεις έναν άσσο ότου ποδόσφαιρο 18 ετών .
Αλλά εδώ δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο αλλά για δημόσιο σύστημα υγείας με ότι αυτό συνεπάγεται
Το ξέρετε ότι πολλοί από τους συνταξιοδοτούμενους έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και εμείς οι υπόλοιποι μαζεύουμε τα συντρίμμια.. Σαν Νοιάζει κύριε Υπουργέ η δημόσια υγεία ή όχι ;
Γιατί αυτός ο παραλαγισμός ; Ξεπληρώνουν κάποια θελήματα;
Εις βάρος ποιανού όμως; Του κόσμου και εμάς των υπολοίπων;
Το Link θα ανέβει αύριο μόλις είναι διαθέσιμο απο το κανάλι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας