Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της τηλεθέρμανσης

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κοζάνης εκφράζει την έντονη ανησυχία και την αντίθεσή της στις προγραμματισμένες αυξήσεις του κόστους τηλεθέρμανσης, που ενδέχεται να φτάσουν μέχρι και το 40%.

Αυτή η απόφαση έρχεται σε μία εποχή που οι πολίτες ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές προκλήσεις, και δείχνει την ανευθυνότητα και την αδιαφορία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στις ανάγκες των πολιτών. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πολιτών και να μην επιβαρύνει τις οικογένειες με υπέρογκες αυξήσεις.

Είναι αδιανόητο να επιτρέπουμε σε τοπικούς φορείς να προχωρούν σε τέτοιες αυξήσεις, τη στιγμή που η ενεργειακή κρίση πλήττει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Η τηλεθέρμανση αποτελεί βασική ανάγκη για την καθημερινότητα των πολιτών της Κοζάνης, και δεν μπορεί να μετατραπεί σε μέσο εκμετάλλευσης.

Απαιτούμε: Άμεσες και ρεαλιστικές λύσεις για την ενεργειακή πολιτική που θα στηρίξουν τους πολίτες και θα διασφαλίσουν προσιτές τιμές ενέργειας. Διάλογο με τους τοπικούς φορείς προκειμένου να εξεταστούν εναλλακτικές προτάσεις που θα αποτρέψουν τις αυξήσεις αυτές και θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της τηλεθέρμανσης στην περιοχή. Επιβολή ελέγχων στα κόστη και διαφάνεια στους τρόπους καθορισμού των τιμών από τους παρόχους υπηρεσιών. Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κοζάνης θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και να αγωνίζεται για τα δικαιώματα και την ευημερία των πολιτών μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας