Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Εορταστικές Εκδηλώσεις για την 112η Επέτειο Απελευθέρωσης των Σερβίων

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερβίων για την 112η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την έπαρση της σημαίας και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας, τιμώντας την ιστορική ημέρα και τις αξίες που συνεχίζουν να εμπνέουν μέχρι και σήμερα.

 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον Δήμαρχο Σερβίων, Χρήστο Ελευθερίου, τους βουλευτές Στάθη Κωνσταντινίδη και Καλλιόπη Βέττα, τον Αντιπεριφερειάρχη Λύσανδρο Μεταξά, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Σερβίων, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πολυρράχου και εκπρόσωπο της εκπαίδευσης.

 

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, παρουσία πλήθους πολιτών που χειροκρότησαν θερμά τους μαθητές αποδεικνύοντας τη σύνδεση της νεότερης γενιάς με την ιστορία του τόπου.

 

Η μάχη που διεξήχθη το 1912 στην περιοχή αποτέλεσε έναν κρίσιμο σταθμό στην απελευθέρωση της πόλης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ η νίκη των ελληνικών δυνάμεων υπήρξε αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών και ηρωισμού από τους αγωνιστές, που με αυτοθυσία και θάρρος αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία.

 

Ο Δήμος Σερβίων ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της ημέρας, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο αυτή.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας