Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Το κόστος της συναυλίας Γλυκερίας-Ασλανίδου. Απάντηση στο κ. δήμαρχο Σερβίων

    Του Βασίλη Κωνσταντόπουλου

    Αντιπαρέρχομαι το πικρόχολο σχόλιο του δημάρχου περί «λάσπης».
    Έτσι κι αλλιώς είναι η πάγια τακτική του να «πετάει» την μπάλα στην εξέδρα, και να συκοφαντεί όποιον έχει το θάρρος να διατυπώσει γνώμη διαφορετική από την δική του.
    Δεν θα τον ακολουθήσουμε.
    Τι ζητήσαμε; Να πληροφορήσει τους πολίτες για το κόστος της συναυλίας, για τον φορέα που θα πληρώσει και τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσει.
    Από πότε ο έλεγχος της δημοτικής αρχής, η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι λάσπη; Μήπως ξεχνά ο δήμαρχος ότι είναι υποχρέωσή του στα πλαίσια της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ; Θα έπρεπε να χαίρεται λοιπόν για τη ερώτησή μας και όχι να μας επιτιμά με την ανάρτησή του.
    Στην ουσία τώρα.
    Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι καλώς γίνονται συναυλίες με καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας.
    Εκτός της πολιτιστικής προσφοράς προς τους πολίτες ενισχύει την τοπική αγορά και τους επαγγελματίες της περιοχής.
    Όμως δήμαρχε 34.000 € για μια συναυλία, από ένα δήμο που χρωστάει στην ΔΕΗ 1.500.000 € είναι πολλά, πάρα πολλά.
    Τα χρήματα δεν είναι δικά σου, είναι των πολιτών και οφείλεις από σεβασμό και μόνο προς αυτούς να κάνεις μια λελογισμένη και συνετή διαχείριση.
    Όπως και συ λες «απλώνουμε τα πόδια μας όσο φτάνει το πάπλωμα». Στην προκειμένη περίπτωση κατά την άποψή μου, άπλωσες πολύ τα πόδια σου.
    Και για να γίνω σαφής, καλλιτέχνες του επιπέδου των δύο καλλιτεχνών της συναυλίας είχαμε προσκαλέσει και εμείς όταν μαζί είμαστε δημοτική αρχή. Ο Μίμης Πλέσσας, η Τσαλιγοπούλου, ο Ζερβουδάκης, ο Περίδης μας τίμησαν με την παρουσία τους.
    Ο καθένας από αυτούς στοίχισε στον δήμο, μαζί με τα ηχητικά, περίπου 5.500 €.
    Μπορεί να έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες, που θα δικαιολογούσαν ένα αυξημένο κόστος, όμως τέτοια μεγάλη διαφορά δεν δικαιολογείται.
    Οι πολίτες θα σε κρίνουν για τις αποφάσεις σου και τις ενέργειές σου.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη έχει κριθεί ήδη,στις 8 του Οκτώβρη πάει σπίτι του.

Ανώνυμος είπε...

Θα τρίβεται τα μάτια σας με το μεγάλο ποσοστό που θα πάρει η σημερινή δημοτική αρχή στις 8 Οκτωβρίου πέστε τα να ξαλαφρώσεται αλλά και πάλι αντιπολίτευση θα κάνεται.

Ανώνυμος είπε...

34.000 ευρω, μάλιστα. Στο δσ είπε ότι ολες μαζι οι συναυλίες κοστισαν 250.000. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Δηλαδή οι άλλες συναυλίες πόσο κόστισαν η καθε μια; Περισσότερο; Διότι δεν μου βγαίνουν τα νούμερα. Χρειάζεται διευκρίνηση πιστεύω προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Να δουμε το νούμερο στη διαύγεια. Γιατί διαμαρτύρεται; Ο έλεγχος της δημοτικής αρχής είναι υποχρέωση της αντιπολίτευσης. Θα απολογηθεί ο Κωνσταντόπουλος επειδή ρώτησε; Ούτε κάλεσε σε απολογία τον δήμαρχο. Τον ρώτησε για το κόστος. Που ειναι το κακό;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει δημότης που θεωρεί τον εαυτό του νοήμονα και συνέκρινε μια μελέτη για επεξεργασία λυμάτων με μια συναυλία. Και μάλιστα αυτό έκανε και ο δήμαρχος! Και μάλιστα αντί απλά να απαντήσει σε μια προφανή ερώτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, μια ερώτηση που δεν θα επρεπε να έχει γίνει γιατί θα έπρεπε να ήταν ήδη γνωστό το κόστος, γράφει πόσο στοίχισαν μελέτες για ΕΡΓΑ δέκα χρόνια πριν και μάλιστα από τον Τοπικό Πόρο που είναι ακριβώς για αυτό τον σκοπό!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ θα είμαστε στις 9 του Οκτώβρη 15:55 να σχολιάζουμε την νίκη της Σπυρίδου, και εσύ επιτέλους να βρεις χρόνο να πας να μάθεις λίγα ελληνικά, γιατί από ορθογραφία βλέπω δεν.... Από τους επιστήμονες του Ελευθερίου να φανταστώ είσαι και εσύ έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Αν οι Σερβιώτες ψηφίσουν τους τωρινούς, ουσιαστικά έχουν υπογράψει την θανατική καταδίκη των Σερβίων από τα χωριά. Τα χωριά Θα ακούν Σέρβια και θα τρέχουν μακριά. Είναι που είναι έρημα τα Σέρβια, θα παν ακόμα παραπέρα στην έρημο Σαχάρα.

Ανώνυμος είπε...

15:55 πόνεσαν τα μάτια μας από την ορθογραφία.

Ανώνυμος είπε...

Στο μεταξύ βγαίνουν οι του Ελευθερίου και συγκρίνουν συναυλία με μελέτη επεξεργασίας λυμάτων!!!!! Και μιλάνε για "έργα" και όταν τους ρωτάς από κοντά λένε για έργα που ολοκληρώθηκαν επί Ελευθερίου και είχαν ΟΛΑ ξεκινήσει με κοσματοπουλος!
Τι βασικότερο βέβαια είναι άλλο: μια απλή ξεκάθαρη ερώτηση για το κόστος μιας εκδηλωσης απαντάται από τον δήμαρχο με την φράση "πετάς λάσπη"!!!!!
Άλλοι του 3Α λένε μην κριτικάρετε γιατί μενετε στην κοζανη. Και οι μισοί υποψήφιοι του Ελευθερίου που μένουν;

Ανώνυμος είπε...

16:37 εσύ δεν πατάς έτσι και αλλιώς.... μάλλον

Ανώνυμος είπε...

Δεν είδα απάντηση στο ερώτημα του δημάρχου;

Ανώνυμος είπε...

Προς "αντ'αυτου":

1. Ποτε υπονόησε ο κ. Κωνσταντόπουλος κάποια παρανομία; Το κόστος μιας συναυλίας θέλησε να μάθει! Αυτό και τίποτε αλλο
Άλλωστε και ο ίδιος είπε ότι ψήφισε υπέρ στο δημοτικό συμβούλιο!

2. Το που μένουμε δεν σας ενδιαφέρει. Εκτός εάν δεν θέλετε να ψηφίζουμε. Πάντως παρά πολλοί (Τζουτζιος, Παπαδόπουλος,Διονύσης Αλεξόπουλος,Χρήστος Κούρας) που τους ανακοίνωσε ο κύριος Ελευθερίου σαν υποψηφίους του συνδυασμού σας μένουν στην Κοζάνη! Και αυτοι θέλουν να πάρουν την τύχη του δήμου στα χέρια τους σαν κάτοικοι Κοζάνης, γιατί τους έχετε υποψηφίους;

3. Εάν θεωρείτε ότι ο τόπος μας έγινε γνωστός επειδή έγινε συναυλία της Γλυκερίας με την Ασλανίδου τους α) έχετε πολύ στρεβλή εικόνα το είναι μια συναυλία β) αμφιβάλλω πια εάν εσείς μενετε στον τόπο μας καθώς η Γλυκερία έχει ξαναπαίξει στο γήπεδο ενώ έχουν γίνει δεκάδες συναυλίες στο παρελθόν από Μίμη Πλέσσα έως Ματούλα Ζαμανη

4. Θεωρείτε και εσείς δοκιμη την σύγκριση που έκανε ο Ελευθερίου μεταξύ μελέτης για διαχείριση αποβλήτων με μια συναυλία;

Ανώνυμος είπε...

Προς "αντ'αυτου" 2

Δηλαδή οι υποψήφιοι της "γέφυρας" που μένουν στην Κοζάνη και Θεσσαλονίκη δεν θέλουν να πάρουν την τύχη του δήμου στα χέρια τους; Η θεωρούν ότι εάν εκλεγούν θα είναι απλοί ψήφοι υπέρ οποίας πρότασης του δημάρχου που θα εκλεγεί χωρίς να σκέφτονται;
Εάν πάντως δεν μας θέλετε τους ετεροδημοτες απλά πείτε το
Πάντως το κόμμα που ανήκετε κ. Χολέβα ψήφισε την ψήφο αποδήμων. Μήπως δεν πρέπει να ψηφίζουν οι απόδημοι και οι ετεροδημοτες; Θέλετε μήπως να έχουν δικαίωμα μόνο εκλέγειν και όχι εκλεγεστε;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 28:07 ο δήμαρχος ερωτάται και οφείλει να απαντήσει ως ασκων εξουσία. Ο Κωνσταντόπουλος να απαντήσει στον δήμαρχο πόσο στοίχισε μελέτη για επεξεργασία αποβλήτων 10 χρόνια πριν; Ως τι; Και άλλωστε Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΠΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο του δημάρχου βρίθει ορθογραφικών λαθών. Σημεία στίξης, ανύπαρκτα. Πότε μπαίνει κόμμα, πότε δε μπαίνει, όλα στον γάμο του Καραγκιόζη. Επιστήμονες γαρ. Θα έπρεπε να απαντήσει με ανάρτηση στη διαύγεια. Αλλά δεν πειράζει, θα ψάξουμε εμείς στη διαύγεια να βρούμε τα 34.000 ευρώ (ποσό αδικαιολογήτως υπέρογκο). Πότε θα αναρτηθεί στη διαύγεια το κονδύλι να μας το δείξει; Μιλάει για έργα. Ποια έργα; Ακόμη και τους καθαρισμούς χώρων και το κλάδεμα δέντρων, στα έργα τα ανακοινώνει. Ήθελε να κάνει ΧΥΤΑΜ, αλλά δεν ήθελε το αρδευτικό βόρειας ζώνης. Ήθελε πισίνες, αλλά δεν ήθελε κολυμβητήριο. Δρόμους έστρωνε ο δήμος πρόχειρα με τσουγκράνες και αυτοσχέδια χαρμάνια πίσσας πάνω στα χορτάρια και στα χαλίκια, χωρίς καμία προετοιμασία υποστρώματος. Γελοιότητες. Φάτε μάτια ψάρια. Ποια έργα; Μαράζωσαν τα Σέρβια και θα μαραζώσουν κι άλλο. Τα χωριά τα έχουν "πάρει" στο κρανίο με δαύτους. Δεν επισκέπτονται τα Σέρβια εξαιτίας της δημοτικής αρχής και μόνο. Έβαλαν τα χωριά απέναντι και την πληρώνουν ΚΑΙ τα Σέρβια. Το Λιβαδερό ψωνίζει από Ελασσόνα, τα Καμβούνια και η βόρεια ζώνη από Κοζάνη. Από την πολλή τη σερβιωτοσύνη, έμειναν τα Σέρβια μπουκάλα.

Ανώνυμος είπε...

Και έναν δρόμο πλατανορρευμα-σερβια τον έκανε η περιφέρεια και το παρουσίασε δικό του! Μέχρι και το ηρώο κοστους20.000 έργο της περιφέρειας είναι που έδωσε τα 15 χιλιάρικα και το είπε δικό του!
Ρε παιδιά εδώ ρώτησε τον κωνσταντιπουλο για μελέτη που έγινε όταν ήταν ΚΑΙ αυτός μέλος του συμβουλίου με τον κωνσταντιπουλο!
Και Κέρι λάσπη την ερώτηση για το κόστος μιας εκδηλωσης! Πραγματικά ανεκδιηγητοι! Απορώ που υπάρχουν ΠΟΝΤΙΟΙ και ΓΥΝΑΙΚΕΣ που τους ψηφίζουν! Για ναη πω για τους ετεροδημοτες που τους πρισβαλλουν καθώς λένε ότι δεν πρέπει να ασχολούνται! Αλλά οι δικοί τους υποψήφιοι κάτοικοι Κοζάνης είναι άλλο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έκανε μια συναυλία ο δήμαρχος και νομίζει ότι οργάνωσε το φεστιβάλ Αθηνών!!! Ακούστηκαν λέει τα Σέρβια και ποτέ λέει μέχρι τώρα δεν έγινε κάτι τέτοιο. Εμ βέβαια πού να το ξέρει έβγαινε και ποτέ έξω από το σπίτι να πάει στις συναυλίες που γινόταν ή στα "Σερβιώτικα" κάθε καλοκαίρι; Τα Σέρβια μόνο με τη συναυλία της Γλυκερίας ακούστηκαν. Με τις καταγγελίες της Ένωσης Συντακτών, τις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΟΤΑ, τις μηνύσεις στη Σπυρίδου δεν ακούστηκαν; Γελάει ο κόσμος!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και βγαίνουν και διάφοροι και κατηγορούν τους ετεροδημοτες και όσους μένουν εκτός Σερβίων και λένε "πίνετε άλλου τον καφέ σας". Αλλά δχουν υποψηφίους από την Κοζάνη και την Θεσσαλονίκη τους ανακοίνωσε άλλωστε ο Ελευθερίου! Οι άλλοι ετεροδημοτες που δεν στηρίζουν Ελευθεριου είναι "κακοί" Μόνο που κατανάλωση δεν είναι μόνο ο καφές αλλά και τα ρούχα, τα δωράκια κλπ. Άλλωστε πως θα έρθει κάποιος από τα χωριά στα Σέρβια; Πάει η τράπεζα Πειραιώς, πάει η eurobank, παει και η αλφαμπανκ. Όλα επί Ελευθερίου!
Αλλά ξέχασα "εγώ δεν πείστηκα" είπε ο ειδήμων της γέφυρας!

Ανώνυμος είπε...

Θα το πω απλά και ξεκάθαρα. Σήμερα διαβάζοντας όλα αυτά το αποφάσισα. Τον Οκτώβρη θα πρέπει να τελειώσει η διχόνοια (σερβιωτες-χωριαταραιοι, ντοπιοι-τουρκουλια, δημοτες-ετεροδημοτες). Τέλος στην απαξίωση το ανήθικο. Θα ψηφίσω ενότητα ήθος αξιοκρατία.

Το Προφίλ μας