Ο ίδιος σημειώνει: «Tο βιβλίο αποτελεί το καταστάλαγμα των εμπειριών μου από τη δεκάχρονη θητεία μου στην υπηρεσία της ομογένειας της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου.
Ευχαριστώ όλους εκείνους που αρχικά με στήριξαν και με ενθάρρυναν στην άσκηση των καθηκόντων μου και αργότερα με παρακίνησαν και υποστήριξαν τη συγγραφή του παρόντος βιβλίου, για να αποτελέσει ένα είδος βασικού υλικού για εκείνους που θα ήθελαν να μελετήσουν το σήμερα της παιδείας στα ομογενειακά σχολεία αλλά και να προγραμματίσουν με ορθό τρόπο τα βήματα και να εξεύρουν τα μέσα με τα οποία η ομογένεια θα πορευτεί, χωρίς απώλεια της ιδιοπροσωπίας της, στον 21ο αιώνα.»Στο οπισθόφυλλο, ο εκδότης γράφει:
«Μια πλήρης ακτινογραφία – πανοραμική, αλλά και εκ των έσω – της εκπαίδευσης, των σχολείων και των ανθρώπων τους, στις ελληνικές κοινότητες της Τουρκίας. Όραμα και πραγματικότητα, διαφορετικές προσεγγίσεις, μεταρρυθμίσεις και … μη μεταρρυθμίσεις, σε μια μικροκοινωνία εμβληματική, με κεντρική ταυτοτική σημασία για τον ελληνισμό, που ενσαρκώνει ουσιωδώς τη σύγχρονη εκδοχή του όρου «ρωμιοσύνη».
Μια σειρά από θεσμικές ευθύνες, κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις, δημογραφικές λεπτομέρειες, ελπιδοφόρες πρωτοβουλίες και διαψεύσεις. Μια σπουδή – και παράλληλα βιωματική αφήγηση – για την παιδεία, κατάμεστη με ιστορικές πληροφορίες, μεγάλες και μικρές, με κύριο άξονα την ειλικρινή αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι σ’ ένα πνευματικό και πολιτιστικό λίκνο εκτός συνόρων».
Ευγενείς χορηγοί της έκδοσης η Optima Bank και η οικογένεια Μπιθαρά της εταιρείας BSB.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου