Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Να τον αγαπάς αυτόν τον τόπο!

Του Χρήστου Ποντίκη

Να τον αγαπάς αυτόν τον τόπο! Η προσφορά και η αγάπη για τον τόπο μας, τον Δήμο μας, δε φτάνει μόνο να λέγεται αλλά και να αποδεικνύεται. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει συμμέτοχους στο τώρα για το μέλλον. Ο τόπος όπου γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε ή ζούμε την καθημερινότητά μας, έχει ανάγκη ενεργούς πολίτες που προσφέρουν, που συμμετέχουν, που δημιουργούν.

            Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπεις συντοπίτες μας και ιδιαίτερα ετεροδημότες να βάζουν ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια να πάει αυτός ο τόπος μπροστά. Άνθρωποι που δεν ζουν εδώ, αλλά επέλεξαν να κουβαλάν αυτόν τον τόπο μέσα τους, να δείχνουν τη αγάπη, την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον τους, ως έμπρακτη απόδειξη για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

            Αποτελεί μεγάλο «μείον» όταν αυτό το ενδιαφέρον μένει στα λόγια και δεν συνοδεύεται από συμμετοχή και πράξεις, όταν κάποιοι υποδαυλίζουν τη διχόνοια, όταν αποτελούν τροχοπέδη στην πρόοδο και «προσδοκούν» τα χρόνια προβλήματα να παραμένουν άλυτα.

            Εμείς καταθέτουμε την εμπειρία του δημότη που ζει, εργάζεται και μεγαλώνει τα παιδιά του εδώ, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα που έχει ο τόπος και θέλει να τον δει να αλλάζει προς το καλύτερο. Θέλουμε κοντά μας όλους εκείνους τους ετεροδημότες που νοιάζονται και αγαπούν τον τόπο, συμμετέχουν με ιδέες και πράξεις προσφοράς, και όχι κάποιους που έρχονται ως επισκέπτες βάζοντας το ίδιο συμφέρον πάνω από αυτό των πολλών.

            Στις μικρές τοπικές κοινωνίες μας είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε ξανά το δρόμο της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της θετικής συμβολής και όχι τον αρνητισμό και τη στείρα κριτική.

           

 

Αντιδήμαρχος Σερβίων

Ποντίκης Χρήστος

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ μιλάς για προσφορά και αλληλεγγύη;Εσύ ο πρώτος αρνητής, μηδενιστής και ...;Εσύ που ισοπεδώνεις αξίες και προσβάλεις ανθρώπους που τίμησαν τον τόπο τους;Θάρθει η ώρα που με ονοματεπώνυμο θα μάθει ο κόσμος ποιός πραγματικά είσαι.Νάσαι σίγουρος γι'αυτό και τότε επειδή ο κόσμος έχει κρίση και ξέρει να ξεχωρίζει ποιός λέει ψέματα και ποιός αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Αντιδήμαρχος Σερβίων και Αναπληρωτής Δημάρχου!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τον τόπο τον αγαπάω και εγώ όμως δουλειά πχ δεν μου προσφέρει, ωστόσο εγώ θα αφήσω εδώ ταπεινά επειδή συμφωνώ για αγάπη και αλληλεγγύη και ο καιρός που μπαίνουν δέντρα πλησιάζει. Σκεφτείτε να μπει ένα κεφάλαιο και να οργανωθούν δεντροφύτευσεις στην περιοχή και γιατί όχι και καρποφόρα δέντρα σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία γενικότερα που θα διδάξουν πολλά στα παιδακια μας ,σκεφτείτε έναν ωραίο δημοτικό λαχανόκηπο γενικότερα δώστε μας και εσείς τις αφορμές

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή δεν ψηφίσατε να αγοραστεί το οικόπεδο 42.500 που δεν ενδιαφέρεται και κανένας για αυτό
γιατί εσείς θέλατε να αγοραστεί 85.000;
Κύριε Ποντίκη
τα μυαλά μας πονάνε ήμαρτον

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Θάνος είπε...

Εσείς που γράφεται για τον κύριο Χρήστο ποντίκη τον εαυτό σας τον κοιταξατε κοιταχτειτε στον καθρέφτη πρώτα γιατί αυτό μας έφαγε φταίνε όλοι οι υπόλοιποι εκτός από εμάς τους ίδιους....

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν τα λέτε μπροστά του ??? Η βάλτε όνομα άρα γράφεται αερολογιες....

Ανώνυμος είπε...

Γιατί θα μας δείρει; Αν ήταν μπροστά μου θα του τα ελεγα

Ανώνυμος είπε...

Πήγαινε πες του τα με στοιχεία κ αποδείξεις αλλά ξέχασα δεν έχεις ....

Ανώνυμος είπε...

Πεσμου ρε Χρηστάρα ότι έγραψες εσύ αυτή την ανάρτηση νά πηδηχτω από το παράθυρο!!!!!! Ένας παλιός συμμαθητής σου.Καταλαβες εσύ ποιος είμαι τό Τσιρακη που έλεγες!!!!

Ανώνυμος είπε...

δύο μαγαζιά έχουν απομείνει στην πλατεία. τελείως συμπτωματικά ανήκουν στον κ. Ποντίκη και την συζυγό του κα Γκαμπούρα. απλή σύμπτωση
το ποιοι διχάζουν το έχουν γράψει άλλοι:
“λιποτάκτες όσοι δεν εμβολιάστηκαν, να μην υπάρχουν προσωπικά δεδομένα”Δήμαρχος Ελευθερίου

Απαξίωση δημοσιογράφων από τον Δήμαρχο Σερβίων
26 Μαρτίου 2021
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την τακτική του Δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων Νίκου Μπουκουβάλα να απαξιώνουν με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς την επαγγελματική υπόσταση και την προσωπικότητα δημοσιογράφων, επειδή θεωρούν ότι αδικούνται από ρεπορτάζ τους.
Οι ρατσιστικοί και σεξιστικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούν, αναφερόμενοι σε δημοσιογράφους-μέλη της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και η αυτοανακήρυξή τους σε αξιολογητές των κριτηρίων με τα οποία οι ενώσεις συντακτών εγγράφουν συναδέλφους ως μέλη τους, μαρτυρούν εκτροχιασμό από τη συμπεριφορά που αναλογεί σε εκλεγμένα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χυδαία επίθεση του Νίκου Μπουκουβάλα(Πρόεδρος Δ.Σ. Σερβίων) στον Αιανιώτη καλλιτέχνη, Δημήτρη Βαβλιάρα: «Ένας αφελής κιθαρίστας δημιούργησε την ομάδα αντί- ΧΥΤΑΜ- Να πάει σε κανένα γιατρό»
υπάρχουν βέβαια και ανακοινώσεις συνδικαλιστών, κάτι επιθέσεις σε πολίτες που συμμετείχαν στο κίνημα αντι-χυταμ κλπ

να μιλήσουμε για τους Κακαφίκα και Ζάκη μήπως;

κρίμα Ποντίκη. για σένα. είναι κρίμα η αντιπάθεια σου για έναν άνθρωπο να σε οδηγεί να είσαι πιόνι ενός άλλου

Ανώνυμος είπε...

2/2/23 21:38

Ξέχασες το άρθρο με τίτλο ο Δήμαρχος της Προσφυγιάς που εκεί ο καθηγητής φυσικός προσπάθησε να εξισώσει την προσφυγιά των παππούδων μας με εκείνη των λαθρομεταναστών. Επιπλέον ξέχασες και την διαπόμπευση του Δημοτικού υπαλλήλου, για να μην αναφερθούμε στους μόνιμουs υπαλλήλους που όταν πηγαίνουνε στο γραφείο του κάνουν τον σταυρό τους.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και το αξεπέραστο "όπως μπαίνει ο ιός σε κάθε σπίτι έτσι θα μπαίνει ο δήμος" κλπ και το άλλο με τα "3Α Αλέξης Αριστερά Αλιάκμων" να μην αναφέρω και το Ρεχαγκελ Μουσουρουλης και το να φύγει το παλιό το σάπιο και οι απευθείας αναθέσεις"!!!!!
Το να πρώτο θυμηθείς; Στιγμές απείρου κάλλους!!!!

Ανώνυμος είπε...

1. Χρήστο αναλογίσου λίγο τη ρόλο σε βάζουν να παίξεις, και μετά να τους αφήνεις να δημοσιεύουν άρθρα αν' αυτού.
2. Μιλάτε για διχόνοια, εσείς που είστε αυτοί που έσπειραν την διχόνοια στον τόπο μας από τη στιγμή που αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά. Χαρακτηριστική φράση σας: είμαστε σε άλλο στρατόπεδο! Δυστυχώς υπήρχαν και πολλά @φο που σας ακολουθούσαν και λειτουργούσαν μ' αυτόν τον τρόπο, αλλά ο δημαρχούλης το έπαιζε φίλος με όλους (και καλά...).
3. Ας θυμηθεί ο δήμαρχος τα άτομα που έβρισε γιατί δεν τον ψήφισαν.

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε Ντα Κρίστο. Μιλάς εσύ και η ομάδα σου για προσφορά, που πρώτη φορά ασχοληθήκατε με τα κοινά.
Και αν δεν είχατε τους μισθούς σας αμφιβάλω αν θα πατούσατε στο δημαρχείο.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν φλομώσει ψέματα στην κοινωνία ότι εξασφάλισαν 5.000.000 ευρώ από το υπουργείο μεταφορών και είπανε τον υφυπουργό να βάλει τους εργολάβους του να το χύσει τριώροφο. Πως τα λένε αυτά και πως ο αφελείς κοσμάκης τα πιστεύει δεν μπορώ να καταλάβω. Ψέμα στο ψέμα. Ευτυχώς ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι και στις εκλογές θα τους δείξει την πόρτα της εξόδου.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Βρίζει τους ετεροδημότες ή με φαίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Και 50 γιατί όχι;από τις τσέπες μας αυτοί τα δίνουν; Τώρα τι θα κάνουν όταν το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει πάρει καμία απόφαση για το δημαρχείο;
Εδώ ο Παπαδόπουλος είναι υφ μεταφορών και ο νόμος δεν έχει τρένο αλλά υπόσχονται τρένο στην Ήπειρο!
Πάντως το πόρισμα για την φωτιά ακόμα δεν βγηκεετσι για να δούμε τι εγινε

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Η θητεία Ελευθερίου έχει επιτυχίες. Χάθηκε το ειρηνοδικείο που το πήρε η αστυνομία και ο κιτσαρας πανηγύριζε! Έδωσαν τον τουρκικό σχολείο στο πανεπιστήμιο που δεν έχει ιδέα τι να το κάνει με 6 ψήφους της γέφυρας και ευτυχώς η απόφαση την ακύρωσε η αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αλλά αυτά δεν τα λέει η δημαρχαρα. Αλλά αδυνατούν να αντιληφθούν πόσο καταστροφικοί είναι. Νομίζουν ότι είναι επιτυχία να βάψεις κάγκελα, να καθαρίσεις οικόπεδα φίλων σου και να βάλεις χορτάρι σε ένα γήπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο όταν τα έγραφες αυτά (λέμε τώρα) κοιταζόσουν στον καθρέπτη;

Το Προφίλ μας