Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Το ΚΑΠΗ Βελβεντού έκοψε την βασιλόπιτα.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Με την έναρξη του Τριωδίου το ΚΑΠΗ Βελβεντού (του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού) σε εκδήλωσή του και στο χώρο που στεγάζεται, έκοψε (5-2-2017, Κυριακή του Τελώνη και του Φαρισαίου, πρώτη του Τριωδίου) την καθιερωμένη βασιλόπιτα.

Τη βασιλόπιτα διάβασε ο πρεσβ. Αθανάσιος Γεωργιάδης, εφημέριος του ιερού ενοριακού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβεντού.

Στην κοπή της πίτας παρέστησαν ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Κυριακίδης, ο Ζήνων Παπαδημητρίου δημοτικός σύμβουλος, η Ελευθερία Θεοχαροπούλου μέλος του συμβουλίου της Δ.Κ. Βελβεντού και πρόεδρος του ΚΑΠΗ Βελβεντού, τα μέλη του Δ.Σ. ΚΑΠΗ Βελβεντού, μέλη του ΚΑΠΗ Σερβίων και πολλά μέλη του ΚΑΠΗ Βελβεντού.

Στην ως άνω εκδήλωση ο αρχιερατικός επίτροπος Βελβεντού πρωτοπ. Κωνσταντίνος Κώστας έστειλε την παρακάτω επιστολή-χαιρετισμό:

‘’Κυρία πρόεδρε, μέλη του Δ.Σ. και μέλη του ΚΑΠΗ Βελβεντού.

σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση στην εκδήλωσή σας ‘’κοπής της Βασιλόπιτας των μελών του ΚΑΠΗ Βελβεντού’’, που μου απευθύνατε και στην οποία δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ. 

Διαβιβάζω σε όλους σας την ευχή και την προσευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου:

‘’Εύχομαι και προσεύχομαι ως πνευματικός σας πατέρας κατά το νέον έτος 2017 να έχητε πορείαν και παρουσίαν σταυροαναστάσιμον, διότι αυτά τα δύο πλημμυρίζουν χαράν, ευλογίαν και πνευματικήν ευτυχίαν. Αυτά τα δύο να πλημμυρίζουν τις καρδιές σας, τα σπίτια και τις εργασίες σας.
Καλή χρονιά με Χριστόν, Σταυρόν και Ανάστασιν!
Ο Επίσκοπος και Μητροπολίτης σας
Ο Σερβίων και Κοζάνης Παύλος’’.
(Ποιμαντορική Εγκύκλιος επί τω νέω έτει 2017).

Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου δεχτείτε και τις δικές μου εορταστικές ευχές. Η Παναγία και ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω να είναι μαζί σας και κατά το νέον έτος 2017. 
Ο αρχιερατικός επίτροπος
της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βελβεντού.
πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ι. Κώστας’’.

Καλό Τριώδιο, καλή προγύμναση στην εισαγωγική περίοδο των 3 εβδομάδων, για καλό πνευματικό αγώνα στην αγία και Μεγάλη Σαρακοστή που έρχεται.
π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, παπαδάσκαλος, 5-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας