Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Με έγγραφό της η πρόεδρος του ΟΑΠΝ Φάνη Φτάκα ζήτησε να μην επιχορηγήσει η ΠΕ Κοζάνης φανούς των χωριών του Δήμου Κοζάνης, του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού και άλλων περιοχών πλην της πόλης της Κοζάνης

από το kozanimedia.gr
Tο Kozanimedia αποκαλύπτει: Η πρόεδρος του ΟΑΠΝ Φάνη Φτάκα ζήτησε από την Περιφέρεια να μην επιχορηγήσει Φανούς των χωριών της ευρύτερης περιοχής-Ζητά να δοθούν 1000 από 600 ευρώ στους Φανούς της Κοζάνης-Πώς αιτιολογεί η ίδια την κινήσή της-Έντονες αντιδράσεις στην Αιανή-Βίντεο
Την πρόταση να μη χρηματοδοτηθούν, ουσιαστικά, οι φανοί των χωριών του Δήμου Κοζάνης, του Δήμου Σερβίων και άλλων περιοχών, πλην εκείνων της πόλης της Κοζάνης, υπέβαλε εγγράφως στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η πρόεδρος του ΟΑΠΝ Φάνη Φτάκα.

Το σχετικό έγγραφο έχει σταλεί πριν από 20, περίπου, ημέρες, με την κυρία Φτάκα να επιβεβαιώνει (μιλώντας απόψε στο Kozanimedia) την ύπαρξή του, εξηγώντας πως «Υπέβαλα αίτημα συνολικής χρηματοδότησης της Αποκριάς του Δήμου Κοζάνης. Αυτό το ποσό, που είναι συγκεκριμένο, έπρεπε να δούμε σε ποιές δράσεις θα το κατευθύνουμε. Θεωρώ πως θα πρέπει να ενισχυθούν οι Φανοί που ανάβουν το βράδυ της Κυριακής της Αποκριάς στην πόλη της Κοζάνης και να εστιάσουμε σε ένα γεγονός».
Η ίδια υπογραμμίζει, με ιδιαίτερη έμφαση, πως «η χρηματοδότηση Φανών χωρίς ΑΦΜ και μετακινήσεων Συλλόγων που παρουσιάζουν το έθιμο σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ΔΕΝ είναι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, επιλέξιμη δαπάνη», αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξει πρόβλημα έγκρισης των εν λόγω δαπανών από τον αρμόδιο επίτροπο.
Να σημειωθεί πως η πρόεδρος του ΟΑΠΝ, με το παραπάνω σκεπτικό, εξηγεί πως, επιπλέον, δε θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί καμία μετακίνηση Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής σε άλλα μέρη της Ελλάδας, για την παρουσίαση του εθίμου του Φανού.
Επιπλέον, στην ίδια επιστολή η Φάνη Φτάκα ζητά από την Π.Ε. Κοζάνης να επιχορηγήσει με 1000, αντί των 600 ευρώ πέρυσι, τους 14 Φανούς της πόλης της Κοζάνης.
Το Kozanimedia επικοινώνησε απόψε και με τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη της συγκεκριμένης επιστολής της προέδρου του ΟΑΠΝ, χωρίς να επιθυμεί, ευγενικά, να σχολιάσει περισσότερα.
Χθες το βράδυ, στη συνέλευση των κατοίκων της Αιανής, δημότης της περιοχής,ενώπιον και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνη Κύρινα, προχώρησε στην καταγγελία πως «η κυρία Φτάκα ζήτησε να μη χρηματοδοτηθούν οι περιφερειακοί φανοί». Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας