Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

12 ψέμματα για τις άδειες των καναλιών

Του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη
Πρωθυπουργός και υπουργός επί των ΜΜΕ, με γραπτές και προφορικές δηλώσεις τους πήραν θέση μετά τη δημοπράτηση των αδειών στα κανάλια και ετοιμάζονται να θριαμβολογήσουν στη Θεσσαλονίκη για το αποτέλεσμά της. Μάλλον λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ξενοδόχος είναι οι αμείλικτοι αριθμοί!

Ταυτόχρονα, ξενοδόχος είναι τα πραγματικά περιστατικά, που διαψεύδουν παταγωδώς τους δύο παράγοντες της νέας φιλόδοξης, πολιτικής διαπλοκής.
Πιο συγκεκριμένα:
Πρώτο ψέμμα: Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα 246 εκατομ. ευρώ «είναι ένα απροσδόκητα υψηλό τίμημα, που δεν είχαμε προϋπολογίσει». Η αλήθεια είναι ότι το ποσό που έχει εγγραφείστον προϋπολογισμό από είσπραξη τελών για τηλεοπτικές άδειες είναι 350 εκατομ.

Δεύτερο ψέμμα: Πρωθυπουργός και υπουργός θριαμβολογούν ότι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης μπαίνει τέλος «σε 27 ετών ανομία και μπαίνουν για πρώτη φορά κανόνες στον τηλεοπτικό τοπίο.»
Η αλήθεια είναι ότι με πρωτοβουλία της τρόικας η κυβέρνηση εξαναγκάστηκε να προχωρήσει την ιστορία των αδειών.
Το ποσό των 350 εκατομ. έχει προϋπολογιστεί επειδή, όπως αποκρύπτει η κυβέρνηση, η προκήρυξη διαγωνισμού είναι το προαπαιτούμενο ως δέσμευση της κυβέρνησης στο Μνημόνιο 3 με την τρόικα τον Σεπτέμβριο του 2015 για «μεγάλη και αξιόπιστη δέσμη παραμετρικών και διαρθρωτικών δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων».
Στο εδάφιο ε. αυτής της συμφωνίαςσυγκεκριμένα, η κυβέρνηση, μετά από απαίτηση των δανειστών έχει υπογράψει για «αναγγελία δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού υποβολής προσφορών για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών με την καταβολή τελών που αφορούν τη χρήση των αντίστοιχων συχνοτήτων».
Επομένως, η επιβολή κανόνων ήταν απαίτηση της τρόικας και εκτός των άλλων η κυβέρνηση χρωστάει στην τρόικα να φέρει ακόμα 104 εκατομ. ευρώ στα ταμεία!
Τρίτο ψέμμα από τη δήλωση του υπουργού: "Στη χώρα μας θα εκπέμπουν βιώσιμες επιχειρήσεις, που θα ζούν από τη λειτουργία τους».
Η αλήθεια είναι ότι πουθενά στον πλανήτη επιχείρηση ΜΜΕ δεν ζει αμοιγώς από τη λειτουργία της. Επειδή, όπως δεν ξέρει ο μηδενικής δημοσιογραφικής και εκδοτικής γνώσης κρατικός αξιωματούχος το κόστος ενός τηλεοπτικού σταθμού σε σχέση με τα έσοδά του είναι πολλαπλάσιο. Τα ΜΜΕ ζουν από τις ταυτόχρονες παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες των μετόχων τους ή άλλες πλουτοπαραγωγικές δραστηριότητες.
Η ανάμιξη με τα ΜΜΕ είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων και ο γράφων έχει να διηγηθεί πολλά και για τους δύο, με μεγάλα ονοματεπώνυμα: Είτε ο επιχειρηματίας είναι ψώνιο με την ενημέρωση ( επειδή η ενημέρωση είναι ψώνιο, που μόνο όσοι ανακατεύονται μαζί της το ξέρουν), είτε είναι διψασμένος για εξουσία.
Απόδειξη: Το κόστος εγκατάστασης ενός σταθμού εθνικής εμβέλειας με υψηλές προδιαγραφές μόνο για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού και τη γραφειοκρατία ξεπερνάει τα 15- 20 εκατομ. ευρώ.
Το κόστος λειτουργίας σε δαπάνες προγράμματος, προμήθειες, συντήρησης εξοπλισμού και αμοιβής 400 εργαζόμενων μίνιμουμ, που θέλει ο διαγωνισμός, είναι περίπου 25-30 εκατομ. το χρόνο.
Ελαστικό και άγνωστου κόστους, ανάλογα με τον κάθε εκδότη είναι το έξοδο για διαρκείς ανανεώσεις και αγορές προγραμμάτων και νέου εξοπλισμού, συνεργασίες και συμπράξεις με ξένες εταιρίες και συνεργάτες, για συμμετοχές σε τεχνολογικές φόρμες και έξοδα διατήρησης της ανταγωνιστικότητας του σταθμού.
Σ αυτά τα έξοδα δεν συμπεριλαμβάνονται οι φόροι, τα τέλη συχνοτήτων, οι συμμετοχές στη Digea, καθώς και τα νομικά έξοδα.
Επομένως: Καθένας από τους Μαρινάκη, Καλογρίτσα, που δεν έχουν ούτε κάμερα στα χέρια τους θα πρέπει, εκτός από τα 73,9 και 52,6 εκατομ. αντιστοίχως, που οφείλουν να πληρώσουν για τις άδειες, να ξοδέψουν και άλλα 50-60 εκατομ. για να στησουν σταθμό που να λειτουργεί για ένα χρόνο!
Σύνολο επένδυσης 110-135 εκατομ. ευρώ. για να "είναι βιώσιμες επιχειρήσεις, που θα ζούν από τη λειτουργία τους, παράγοντας ποιοτικό και ανταγωνιστικό πρόγραμμα και όχι από τη διαπλοκή με τις εκάστοτε κυβερνήσεις", σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού επί των Μέσων!
Ο υπουργός κρύβει από το λαό βέβαια οτι με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες ένας μόνο σταθμός εμφανίζει κέρδη 1,5 εκατομ. ευρω. Σταθμός με χρόνια προϋπηρεσίας, με άλλες παράλληλες επιχειρήσεις και μεγάλη πίτα διαφήμισης. Την οποία για να τη δεί ένας νέος σταθμός θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δυό χρόνια, στη διάρκεια των οποίων πρέπει να σαρώνει σε νούμερα τηλεθέασης. Δηλαδή να βάλει βαθειά το χέρι στήν τσέπη του ανταγωνισμού.
Για να πάρει τί στην καλύτερη περίπτωση; Σύμφωνα με την αριθμητική της Φλωρεντίας και του υπουργού... 50 εκατομ. από τη διαφήμιση (200 εκατομ. δια 4) , που θα τα μοιράσει ο υπουργός προφανώς, δεδομένου οτι τη διαφήμιση την κερδίζεις με τη θεαματικότητά σου, δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, και που ακόμα κι έτσι φτάνει ίσα για τα έξοδά σου για ένα χρόνο!
Τα νούμερα, λοιπόν, που είναι αμείλικτα, αποδεικνύουν οτι τα λεφτά που δήλωσαν οτι θα βάλουν Μαρινάκης και Καλογρίτσας δε βγαίνουν με τίποτε και δεν αποσβαίνονται στον αιώνα τον άπαντα, ακόμα κι αν οι σταθμοί τους είναι κερδοφόροι από την πρώτη μέρα, πράγμα απολύτως αδύνατο.
Αποδεικνύουν ατράνταχτα, οτι τα κανάλια, αφού δεν θα ζούν από τη λειτουργία τους, όπως λέει ο υποουργός, θα ζούν από αλλού. Επειδή δεν υπάρχει επιχειρηματίας στον κόσμο που να θέλει να χάνει λεφτά. Και αυτό το αλλού στην ελληνική γλώσσα είτε το λένε διαπλοκή είτε το λένε έγκλημα κάθε είδους.
Ακόμα κι αν οι δύο νέοι αδειούχοι (ούτε καν στα χαρτιά) αγοράσουν τα ή απλώς μερίδια από τους αποκλεισμένους Βαρδινογιάνη (STAR) και Βρυώνη (Εψιλον), για να γλιτώσουν τα λεφτά της εξ αρχής επένδυσης και να έχουν πρόβαση στη διαφημιστική πίτα, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν άγνωστα επιπλεόν κεφάλαια στους παλιούς ιδιοκτήτες.
Πάμε στο άλλο δίδυμο των αδειούχων Κυριακού, Αλαφούζου, που δήλωσαν πρόθυμοι να πληρώσουν αντίστοιχα 75,9 και 43,6 εκατομ. για να διατηρήσουν το δικαίωμα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Γιατί περί αυτού πρόκειται.
Αυτοί έχουν συρρικνώσει τη λειτουργικότητά τους, την ανεξαρτησία τους έναντι δανεισμού, την ανταγωνιστικότητά τους, την ποιοτική διατήρησή του προγράμματός τους, τις επενδύσεις τους σε νέα προγράμματα κατά τα παραπάνω υπέρογκα ποσά.
Όσο πιό λίγα είναι τα κεφάλαιά σου τόσο πιο πολύ εξαρτάσαι από τη διαπλοκή και τον τραπεζικό δανεισμό. Γιαυτό δεν είναι που θέλουν ισχυρούς οικονομικά σταθμούς ο πρωθυπουργός και ο υπουργός; Ε, τα κατάφεραν! Προφανώς δεν ξέρουν οτι οι επιχειματίες είναι πλούσιοι και επειδή είναι σφιχτοχέρηδες. Και δεν έχουν κάνει τις περιουσίες τους για να τους τις πάρει κανείς με το έτσι θέλω. Ό,τι πληρώσουν τώρα θα το ρουφήξουν με το καλαμάκι από τους αδύνατους κρίκους. Κορυφαίοι από τους οποίους είναι οι εργαζόμενοι και οι κλεφτοϋπηρεσίες του κλεφτοκράτους. Δηλαδή πάλι οι πολίτες!
Ψέμμα τέταρτο: Λέει ο υπουργός οτι τώρα πια με τις νόμιμες άδειες η χώρα αποκτά "κανάλια που θα ενημερώνουν τον ελληνικό λαό με αντικειμενικότητα και πλουραλισμό, όχι ανάλογα με τις υπόγειες σχέσεις του ιδιοκτήτη τους με την πολιτική ηγεσία και φόντο τα θαλασσοδάνεια."
Πρώτον, δεν είναι δικαίωμα κανενός υπουργού σε καμιά Δημοκρατία να καθορίζει τι είναι αντικειμενικότητα και πλουραλισμός στις ειδήσεις και την υπόλοιπη ενημέρωση, κριτήρια που έχει μόνο ο δημοσιογραφικός κόσμος και η Ανεξάρτητη Αρχή, το ΕΡΣ.
Επομένως, και μόνο η αναφορά του υπουργού στο θέμα μ αυτή την τοποθέτηση αποτελεί εκτροπή και ανοιχτή απόπειρα ποδηγέτησης της δημοσιογραφίας από την κυβέρνηση.
Η απουσία έντονης καταδίκης αυτού του ύφους και της θέσης από την πλευρά των δημοσιογραφικών ενώσεων αποδεικνύει απλώς τη θλιβερή και ταυτόχρονα εγκληματική για τα συμφέροντα του λαού απουσία των δημοσιογράφων από το ίδιο τους το σπίτι.
Αυτή τους η απουσία, που οφείλεται στην οσφυοκαμπτική στάση των τελευταίων χρόνων απέναντι στις κυβερνήσεις από συνδικαλιστές διαπλεκόμενους με τα κόμματα αντί με τη δημοσιογραφία έχει αποθρασσύνει όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες και τον παρόντα υπουργό, που θέλουν να αποφασίζουν και να διατάσσουν και τις ειδήσεις κατά τα γούστα τους.
Για να δούμε μπακάλικα το θέμα, από τους δύο νέους υποψήφιους καναλάρχες ο μεν κ Καλογρίτσας είναι άνθρωπος της κυβέρνησης και μάλιστα σκανδαλωδώς προωθημένος με εγγυητική επιστολή δυσκοίλια, από διαπλεκόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ (πρώην ΠΑΣΟΚ) τράπεζα (αναρωτιέται κανείς πού θα βρεί τα 52,6 εκατομ. αν ζορίζεται να εξασφαλίσει εγγυητική για 3!), εκπρόθεσμα κατατεθημένη, επομένως η ... αντικειμενική και πλουραλιστική προσέγγιση της επικαιρότητας με τα κριτήρια του υπουργού ΜΜΕ είναι εξασφαλισμένη από το κανάλι του, όταν και αν και όπως το αποκτήσει.
Ο κ Μαρινάκης πάλι, άνθρωπος αντικειμενικός και χωρίς εμπάθειες και διασυνδέσεις με κυβερνητικούς παράγοντες και άνθρωπος της νομιμότητας και του πλουραλισμού από τη φύση του και την ιστορία του και σε άλλους τομείς όπου δραστηριοποιείται, είναι εχέγγυο γιά την πληροφόρηση όπως την οραματίζεται ο υπουργός επί των ΜΜΕ.
Οι κύριοι Αλαφούζος και Κυριακού, αφού απέκτησαν άδεια κατά τον υπουργό, "θα ενημερώνουν τον ελληνικό λαό με αντικειμενικότητα και πλουραλισμό, όχι ανάλογα με τις υπόγειες σχέσεις του ιδιοκτήτη τους με την πολιτική ηγεσία και φόντο τα θαλασσοδάνεια"!
Δεδομένου οτι και οι δύο δεν θα κάνουν τίποτε διαφορετικό από ο,τι έκαναν μέχρι σήμερα (εκτός αν γίνουν σκληρότερα αντικειμενικοί με την κυβέρνηση) βγάζει κανείς το συμπέρασμα οτι ο υπουργός είναι ικανοποιημένος με τη μέχρι τώρα δουλειά τους (ιδίως του αγαπημένου του ΣΚΑΙ) ή, στη χειρότερη περίπτωση οτι ο υπουργός πιστεύει οτι η ειδησεογραφική τοποθέτηση των καναλιών ήταν τέτοια επειδή οι καναλάρχες έτρεμαν μήπως τους ρίξει μαύρο καμιά κυβέρνηση επειδή δεν είχαν οριστικές άδειες!
Πέμπτο ψέμμα: "Η ιστορική αυτή αλλαγή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου ήταν απαίτηση του ελληνικού λαού επί δεκαετίες" λέει ο υπουργός.
Και έρχονται τα νούμερα να τον διαψεύσουν με την πρώτη: Ο ελληνικός τηλεοπτικός λαός ψυχαγογιόταν και πληροφοριόταν κατά 96% από τα ιδιωτικά κανάλια και κατά 4% από τις ΕΡΤ, όλες μαζί, υπό όλες τις κυβερνήσεις! Και υπό την παρούσα, που έχει αναδείξει το κρατικό κανάλι σε πρότυπο προπαγάνδας και πλουραλισμού, ενώ ταυτόχρονα ο,τι νούμερα τηλεθέασης αντλεί από τις ΕΡΤ 2 και ΕΡΤ 3 τα οφείλει στις επαναλήψεις όλων των ποιοτικών προγραμμάτων που φτιάχτηκαν από χρόνια επί των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!
Αν δεν το έχει συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση, τα κανάλια, οπως και οι εφημερίδες εκπροσωπούν τηλεθεατές. Λαό. Προτιμήσεις. Μπορεί να μη μας αρέσουν αυτές οι προτιμήσεις, αλλά μόνο στις δικτατορίες γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια τι αρέσει στο λαό και επιβάλεις τα δικά σου γούστα.
Οι αλλαγές γίνονται με την παιδεία, τη μόρφωση και τους ποιοτικούς κανόνες στη λειτουργία της τηλεόρασης. Δεν διατάσσονται.
Αλλά εδώ, εκτός από την υποκρισία του υπουργού έχουμε και την υποκρισία μεγάλου μέρους του λαού, που βρίζει την τηλεόραση και τους δημοσιογράφους, κρεμασμένος από αυτή την τηλεόραση και τους δημοσιογράφους που βρίζει, ενημερωμένος από αυτήν εδώ και χρόνια, γυρίζοντας την πλάτη με μονοψήφια νούμερα σε ελάχιστες εκπομπές πραγματικής ποιοτικής ενημέρωσης (Εξάντας, Μηχανή του Χρόνου, Ειδήσεις ΕΡΤ 3), καρφωμένος σε εμετικές εκπομπές δήθεν πολιτικής ενημέρωσης, αλλά πολιτικού κανιβαλισμού με κορώνες για κρετίνους και ποδηγέτηση από τους υπηρέτες συμφερόντων δήθεν σοβαρούς παρουσιαστές, όπως αποδεικνύουν τα νούμερα τηλεθέασης. Κι από την άλλη ένα μεγάλο μέρος των γονιών που βρίζει σπρώχνει τα παιδιά του να γίνουν δημοσιογράφοι!
Γιατί βρίζει ο τηλεοπτικός λαός που λέει ο υπουργός; Όχι για την ποιότητα, για την οποία βρίζουν οι πραγματικά λίγοι ποιοτικοί άνθρωποι της χώρας. Αλλά γιατί το τάδε ή το δείνα κανάλι δε λέει αυτά που υποστηρίζει ο κάθε τηλεθεατής οπαδός της τηλεοπτικής δημοκρατίας. Στήν πολιτική- γήπεδο.
Έκτο ψέμμα: "Οι κυβερνήσεις δεν θα παίζουν πια παιχνίδια με διάφορα κόλπα για να δίνουν τα έργα σε φίλους και ημέτερους" είπε ο πρωθυπουργός.
Εξαίρεση αποτελούν τα έργα, που παίρνουν εδώ και ενάμισυ χρόνο οι ίδιοι που τα έπαιρναν μέχρι σήμερα και οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις υπερβολικές εκπτώσεις του νέου αδειούχου κ Καλογρίτσα στα οδικά έργα και τη διαπλοκή του με τον υπουργό υποδομών κ Σπίρτζη και την οικογένεια εργοληπτών Τσίπρα.
Έβδομο ψέμμα: Η κυβέρνηση τα πήρε για πρώτη φορά από τους καναλάρχες. "Τα δύο τρίτα των 246 εκατομ. θα μπούν στα δημόσια ταμεία μέχρι το τέλος του χρόνου και το ένα τρίτο ως το τέλος του 2017" είπε ο πρωθυπουργός και θα το επαναλάβει στη Θεσσαλονίκη.
Η αλήθεια είναι οτι:
Ούτε σέντς δεν θα μπεί στα ταμεία αν δεν αποφανθεί πρώτα το Συμβούλιο Επικρατείας για τη νομιμότητα του νόμου Παππά, που αγνόησε παρά το Σύνταγμα το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Και είναι δημοκρατικά απαράδεκτο ένας πρωθυπουργός και οι υπουργοί του να κάνουν δηλώσεις σαν πρό τετελεσμένων για θέματα που εκρεμούν στη δικαιοσύνη.
Παραδόξως, δεν ακούσαμε τη Δικαιοσύνη να διαμαρτύρεται έντονα για απόπειρα επηρεασμού της, αλλά και προκατάληψης των αποφάσεών της για ένα τόσο κορυφαίο θέμα, σε αντίθεση με την ευαισθησία της για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.
Ούτε σεντς δεν θα μπεί στα δημόσια ταμεία αν δεν αποφανθούν τα ευρωπαϊκά διακαστήρια στα οποία έχουν προσφύγει θιγόμενοι. Κι αυτό το ξέρει πολύ καλά η κυβέρνηση, που θέλει απλώς να κάνει το σώου της στη Θεσσαλινίκη.
Δεν θα μπούν τα λεφτά γιατί οι ίδιοι οι διεκδικητές των αδειών δεν θα τα καταθέσουν πρίν βεβαιωθούν οτι τα λεφτά τους δεν θα γίνουν καπνός σε δικαστικές αποφάσεις.
Ακόμα κι αν πληρωθούν χρήματα, θα είναι μόνο το ένα τρίτο από τα 246 εκατομ. φέτος, με τα υπόλοιπα να ετεροχρονίζονται για το 2017 και 2018. Και αν...
Όγδοο ψέμμα: "Ο διαγωνισμός εξασφάλισε υγιείς επιχειρήσεις" είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και ο υπουργός των ΜΜΕ.
Η αλήθεια είναι οτι ίσως αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία ένας διαγωνισμός με όρους τυφλού πόκερ να βάζει στο παιχνίδι δύο επιχειρηματίες, που θα πληρώσουν τόσα χρήματα ώστε δεν θα μπορούν οι επιχειρήσεις τους να είναι υγιείς και βιώσιμες με καθαρούς επιχειρηματικούς όρους (ακόμα κι αν αγοράσουν μερίδια άλλων σταθμών), ενώ από την άλλη,τυπικά,πετάει έξω από έναν κλάδο δύο επιχειρήσεις ( Βαρδινογιαννης STAR και Κοντομηνάς ALPHA) που είναι κερδοφόρες, με υγιή τραπεζική σχέση και οι οποίες ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και άλλες δύο (MEGA, Epsilon) που η μία έχει αποδεδειγμένα με τραπεζικά στοιχεία ικανή περιουσία και κεφάλαιο έναντι δανείων και η άλλη δεν έχει δάνεια!
Επιπλέον, το ειδησεογραφικό δελτίο του ενός καναλιού (του ALPHA)είναι πρώτο σε τηλεθέαση εδώ και καιρό! Τι είναι τηλεθέαση; Η προτίμηση του κοινού, του τηλεθεατή. Κι εσύ τον φτύνεις!
Αυτή η παράνοια από μόνη της είναι και η απάντηση στο
Ένατο ψέμμα: Δεν χωράνε πάνω από 4 κανάλια για να είναι υγιή επιχειρηματικά.
Η αλήθεια είναι οτι η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και την κοινή λογική ούτε ξέρει, γιατί είναι ανίδεη απο επιχειρήσεις, ούτε δικαιούται να καθορίζει την αγορά. Υποχρεούται να επεμβαίνει όταν η αγορά παρανομεί. Μέχρις εκεί.
Η αγορά έχει αποδείξει οτι αντέχει μέχρι στιγμής 7 πανελλαδικούς τηλεσταθμούς και κανένας δεν έχει αποδείξει μέχρι τώρα οτι δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, παρ όλα όσα σπέρνονται αυθαίρετα σαν φημολογία από την κυβερνητική προπαγάνδα. Αποδείξεις, χαρτιά και αριθμοί, δεν υπάρχουν.
Οι καναλάρχες δεν είναι αγγελούδια. Αλλά δεν είναι και άπειροι να μείνουν εκτεθημένοι. Πληρώνουν τα ψίχουλα τοκοχρεωλήσια στις τράπεζες για να είναι εντάξει και καρπώνονται τα παράπλευρα οφέλη από τις άλλες τους δραστηριότητες, που είναι εκατομμύρια.
Αλλά, εκεί καμιά κυβέρνηση, ούτε και αυτή, πλησιάζει γιατί από εκεί σιτίζεται. Και, να με θυμηθείτε, εκεί θα γίνει χαμός.
Δέκατο ψέμμα: Η κυβέρνηση έσυρε τους καναλάρχες για πρώτη φορά να ζήσουν όπως ζούν οι πληγωμένοι πολίτες από την επέλαση της λιτότητας της πλουτοκρατίας τους. Παραμύθια.
Οι μόνοι πλουτοκράτες που κοιμήθηκαν στα ράντζα και περίμεναν ουρά για να κάνουν την ανάγκη τους ήταν τα νέα τζάκια της κυβέρνησης Καλογρίτσας, Μαρινάκης και Σαββίδης. Όλοι οι υπόλοιποι, Κυριακού, Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος, Κοντομηνάς, η "παραδοσιακή διαπλοκή" δηλαδή, όπως είπε η κυβέρνηση, κοιμήθηκε στις κρεββατάρες της και άφησε τα στελέχη της να παίξουν με τα λεφτά της, ενώ Μπόμπολας και Ψυχάρης απέχουν έτσι κι αλλιώς, πολεμώντας είτε δικαστικά είτε επιχειρηματικά στο παρασκήνιο.
Ενδέκατο ψέμμα:Η κυβέρνηση εξασφάλισε ένα μεγάλο πρόσθετο κονδύλι με τα 246 εκατομ.
Η αλήθεια είναι οτι αν τελεσφορήσει ο πλειστηριασμός το ελληνικό κράτος θα χάσει από:
Τις ασφαλιστικές εισφορές όλων των εμπλεκόμενων και των νέων άνεργων, τους φόρους από κάθε είδους δραστηριότητα και τα τέλη εκπομπής, που πλήρωναν τα 4 κανάλια που θα κλείσουν ( STAR, ALPHA, MEGA, Epsilon). Κι αυτά είναι εκατομμύρια κάθε χρόνο και όχι εφ άπαξ.
Την αντίστοιχη συρρίκνωση του κύκλου εργασιών και του κλάδου της διαφήμισης και της παραγωγής από πολλές μικρές και ίσως μεγάλες εταιρίες που ζούν από τη λειτουργία των καναλιών.
Κι αυτή η ζημιά είναι σε βάθος 5ετιάς μεγαλύτερη απο τα 246 εκατομ. που λιγουρεύεται τώρα η κυβέρνηση. Άρα, ο λαός που πληρώνει πάντα τις ανευθυνότητες των κυβερνήσεών του θα πληρώσει στο τέλος σε φόρους το έλλειμμα. Τι τη νοιάζει την κυβέρνηση. Θα έχει κάνει τώρα το σώου. Ο λογαριασμός θα έρθει πολύ μετά.
Δωδέκατο ψέμμα: Δέν υπάρχει Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για να γίνει σύμφωνα με το Σύνταγμα η αδειοδότηση.
Συμβούλιο υπήρχε και λειτουργούσε κανονικά αν και ελλειπές με 4μελή σύνθεση και με τις σύμφωνες αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου. Αρνιόταν όμως να ευθυγραμμιστεί με τις πιέσεις της κυβέρνησης στό θέμα των αδειών, με αποτέλεσμα να καρατομηθούν κατά παράβαση του Συντάγματος τα τρία από τα τέσσερα μέλη του, και επακόλουθο να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για ακέφαλο και ανύπαρκτο όργανο!
Όπως λέει η αντιπρόεδρός του Λίνα Αλεξίου, ένας σκότωσε τους γονείς του και μετά φώναζε οτι ήταν ορφανός!
Η αλήθεια είναι οτι η κυβέρνηση ήθελε να απαλλαγεί από καποιους μιντιάρχες για λόγους καθαρά συγκρουσιακούς, για να πουλήσει θέαμα στο λαό μιά και βλέπει οτι έχει πάρει την κάτω βόλτα με τη φιλογερμανική κατοχική νοοτροπία της και για να βάλει "δικούς της" στο τοπίο.
Μόνο που δεν ξέρει, και δεν έμαθε κι από τα παθήματα του δάσκαλού της Ανδρέα Παπανδρέου οτι στον καπιταλιστικό κόσμο δεν υπάρχουν "δικοί σου".
Είσαι δικός τους.Ιδίως όταν δεν παλεύεις με τη νομιμότητα για τη νομιμότητα. Τη νομιμότητα που βάζει πραγματικούς κανόνες. Που προωθεί κανόνες δημοκρατίας και ελέγχου. Όχι τη λαμογιά που ονομάζεις εσύ νομιμότητα για να στήσεις το δικό σου παιχνίδι.
Επειδή τέτοιο δικό σου παιχνίδι δεν υπάρχει. Στο υπάρχον σύστημα είναι ήδη στημένο από πολύ παλιά. Και περιμένει τον κάθε ΣΥΡΙΖΑ για να του κάνει τη δουλειά.
Τρανή απόδειξη η νέα στρατιά ανέργων που θα σπείρει με κυνική αδιαφορία, και η νέα εργασιακή ομηρία τους επειδή δεν είναι τα δικά της παιδιά του δημόσιου, αλλά παιδιά της δουλειάς, του ιδιωτικού τομέα. Δηλαδή των κεφαλαιούχων!
Αυτό κι αν είναι διαπλοκή!
πηγη:https://www.facebook.com/Tetradis/posts/10154048055203370
vetonews.gr
vetonews.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/eleutherovima/item/44390-12-psemmata-gia-tis-adeies-ton-kanalion-tou-giorgou-papadopoulou-tetradi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας