Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αυξήσεις-φωτιά στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ

«Καμπανάκι» για τη βιωσιμότητα του ΕΛΓΑ, αποτελεί η αναλογιστική μελέτη του ασφαλιστικού φορέα, βάζοντας στο... τραπέζι αυξήσεις έως και 25% στα ασφάλιστρα των αγροτών.
Τα ευρήματα της αναλογιστικής μελέτης που δημοσιεύει η εφημερίδα «Εθνος» και βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με βάση τους σημερινούς συντελεστές εισφορών δείχνουν αναλογιστικό έλλειμμα το οποίο αγγίζει το 15% του ενεργητικού, ενώ η βιωσιμότητα του Ταμείου έχει ορίζοντα λίγων ετών.

Με τον ΕΛΓΑ να βρίσκεται αντιμέτωπος με σημαντικό πρόβλημα ταμειακών ροών, καθώς μέχρι στιγμής φέτος το ύψος των ζημιών στις καλλιέργειες και τις αγροτικές μονάδες ξεπερνά τα 110-120 εκατομμύρια ευρώ, το υπουργείο προσανατολίζεται στο να υιοθετήσει κάποιες από τις παραμέτρους αυτής της αναλογιστικής μελέτης.
Παράλληλα, αυξήσεις-φωτιά έρχονται για τα ασφάλιστρα των 650.000 αγροτών ασφαλισμένων στον ΟΓΑ από το 2017 με τις επιβαρύνσεις να ξεκινούν κοντά στο 40% και να ξεπερνούν το 100%, ανάλογα με την εισοδηματική κλίμακα.

iedimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας