Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

συμμετοχή Δημήτρη Λαμπρόπουλου στο Διεθνές συνέδριο Μαμούθ



Ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος στο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ
 «Να κάνουμε τον Δήμο Βοίου Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας…»
 Στην έναρξη των εργασιών του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Μαμούθ και τους Συγγενείς τους, που πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 παραβρέθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βοίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία ευθύνης για το Βόιο» κ. Δημήτρης Λαμπρόπουλος.


Ο κ. Λαμπρόπουλος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πρόοδο στην επιστήμη της Παλαιοντολογίας αλλά και τις παλαιοντολογικές ανακαλύψεις που έφεραν την περιοχή στο επίκεντρο της δημοσιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε συζητήσεις που είχε ο Υποψήφιος Δήμαρχος με διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των Δήμων της περιοχής με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα σε διαθεματικό και διατμηματικό επίπεδο, καθώς η ευρύτερη περιοχή του Μπούρινου, του Βοίου και των Γρεβενών έχει χαρακτηριστεί ως ένα μοναδικό γεωλογικό και βοτανικό πάρκο με σπάνια πετρώματα, προϊστορικά απολιθώματα, εκατοντάδες μοναδικά ενδημικά φυτά και σπάνια πανίδα.

Είναι απαραίτητο, σε μια εποχή όπου η επιστήμη προχωρά με γοργά βήματα προσδιορίζοντας σημαντικές παραμέτρους στην εξέλιξη της ανθρωπότητας και της κλιματικής αλλαγής, ο Δήμος Βοίου να κατέχει μια σημαντική θέση στην συνεργασία με τα επιστημονικά ιδρύματα καθώς τα εδάφη του είναι πλούσια σε ιστορία και προσφέρονται για διερεύνηση. 

Στόχος μας είναι ο νέος δήμος Βοίου να αποτελέσει ένα ζωντανό ερευνητικό κέντρο που δεν θα προσελκύσει μόνο επιστήμονες και φοιτητές όλων των ειδικοτήτων με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις υποδομές αλλά και θεματικούς επισκέπτες, οι οποίοι θα τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας