Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Παράκληση για τους διαγωνιζόμενους μαθητές στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσιου Εν Ολύμπω Βελβεντού

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Παράκληση με Αρτοκλασία τελέσαμε (25-5-2014) στον ιερό ναό του αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού για τους διαγωνιζόμενους μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου.


Οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων μας προσήλθαν στον ιερό ναό, στάθηκαν με ευλάβεια μέσα σε αυτόν και μπροστά στις εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων, προσευχήθηκαν με τον ποιητικό-υμνογραφικό και μουσικό λόγο της Ακολουθίας (της Παράκλησης και της Αρτοκλασίας) άκουσαν με προσοχή το σύντομο, θεολογικό, παιδαγωγικό και ενθαρρυντικό λόγο του πατέρα και με ιλαρά πρόσωπα γεμάτα από νεανική σφριγηλότητα και αισιοδοξία ασπάστηκαν τις εικόνες της Ανάστασης του Κυρίου και του Αγίου Διονυσίου.

Ο Εφημέριος έδωσε στον καθένα μαθητή και στην καθεμιά μαθήτρια μαζί με τον ευλογημένο άρτο της Αρτοκλασίας και από μία εικόνα της Παναγίας της Βηθλεεμίτισσας ως ευλογία και ευχήθηκε καλό φωτισμό και καλή επιτυχία στις επικείμενες (σχολείου εσωτερικές ή πανελλήνιες) εξετάσεις τους.

Μαζί με τους μαθητές στην Παράκληση προσήλθαν και αρκετοί γονείς.

Στο Αναλόγιο έψαλαν ο Γιάννης Παπαγόρας και ο Βασίλης Καρανώτας.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
25-5-2014

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ανάφερνες τον παπαγόρα στο ψαλτήρι θα έσκαζες. Αντε μην ανοιξω το στομα μου.

Ανώνυμος είπε...

megali stenaxoria o iereas giati o ergodotis tou giou tou o Makrigiannis bgike me ton Daki alla tou trone ti thesi oi antiperiferiarxes toy syndiasmou. Katalabes kyrie? Xoris stavro kai bgenoun mprosta. ti na se kanoume papa. as min toys agapouses toso poli.

Το Προφίλ μας