Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Αλέξης Τσίπρας: Ο Θέμης Μουμουλίδης που σκηνοθέτησε τη ζωή του θρυλικού Μίκη Θεοδωράκη, την ζωντανή ιστορία του τόπου μας, καλείται να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος σε μια ακόμα θρυλική στιγμή .

Απόσπασμα από την κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης:
..."Φίλες και φίλοι, πολίτες της Κοζάνης σ' αυτές τις εκλογές μην ξεχνάτε.
Η αυτοδιοικητική αναμέτρηση έχει και αυτή τη μεγάλη σημασία της.
Τα ψηφοδέλτια για την αυτοδιοίκηση είναι και αυτά σημαντικά.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι εκλογές δεύτερης διαλογής, ούτε πρόκειται για μη κεντρική πολιτική σκηνή όταν αφορά τη ζωή μας, την καθημερινότητα μας.
Κάποια αλλά κόμματα, ξέρετε, τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους τους διόρισαν με αδιαφανείς διαδικασίες.
Τους διόρισαν οι αρχηγοί τους.
Εμείς επιλέξαμε με δημοκρατικές διαδικασίες. Ξέρετε κάναμε και λάθη.
Και πράγματι και στη Δυτική Μακεδονία κάναμε λάθη.
Σημασία όμως έχει να ξέρεις να διορθώνεις τα λάθη σου και να προχωράς μπροστά. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση ειδικά για τη Δυτική Μακεδονία είναι κορυφαία και σημαντική. Πρώτα από όλα γιατί εδώ είναι η καρδιά της ενέργειας αλλά διακυβεύεται και το φιλέτο της χώρας. Δεύτερο και σημαντικότερο διότι, φίλες και φίλοι, κερδίζοντας τη Δυτική Μακεδονία κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή με το συνδυασμό "αλλάΖουμε εποχή" και το Θέμη Μουμουλίδη αλλάζοντας σελίδα αλλάζοντας βιβλίο για τη Δυτική Μακεδονία και τη χώρα στην πραγματικότητα δίνουμε το μήνυμα.
Δεν υπάρχει άπαρτο κάστρο για το λαό μας.
Δεν υπάρχει άπαρτο κάστρο για τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου που ενωμένες θα δώσουν τη μάχη για την ανάκαμψη, την ανόρθωση της χώρας και του λαού μας.
Και θέλω φίλες και φίλοι, πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να σας πω το εξής: Ο Θέμης Μουμουλίδης είναι ένας άνθρωπος διανοούμενος, καλλιτέχνης, άνθρωπος του πολιτισμού, αυτός που σκηνοθέτησε τη ζωή του θρυλικού Μίκη Θεοδωράκη, την ζωντανή ιστορία του τόπου μας, τους αγώνες, τις θυσίες, την ιστορία της δημοκρατίας, της λευτεριάς, της ανεξαρτησίας αυτού του τόπου.
Τώρα καλείται να σκηνοθετήσει αλλά και να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος σε μια ακόμα θρυλική στιγμή .
Στη μεγάλη ανατροπή στην Κοζάνη, στη Δυτική Μακεδονία, στην Καστοριά, στη Φλώρινα, στα Γρεβενά και είμαι βέβαιος ότι στις 18 το βράδυ θα πανηγυρίζουμε θα έχουμε τα πρώτα σημάδια αυτής της ανατροπής, που θα ολοκληρωθεί στις 25 μαζί με τη μεγάλη νίκη του λαού μας στις ευρωπαϊκές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας