Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Προσοχή τι ανεβάζετε στο Facebook-Τα status και τα posts αποκαλύπτουν τους ψυχοπαθείς

Είναι ανατριχιαστικό στο άκουσμα, κι όμως ισχύει… Το status μας στο Facebook αποκαλύπτει πλευρές του εαυτού μας, που ίσως να μην ξέρουμε ότι υπάρχουν.
Σουηδοί ερευνητές πραγματοποίησαν μια έρευνα που είχε σοκαριστικά αποτελέσματα. Ανακάλυψαν τα τρία θέματα για τα οποία μιλούν διαταραγμένα άτομα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«The dark side of Facebook: Semantic representations of status updates predict the Dark Triad of personality», είναι ο τίτλος της έκθεσής των ειδικών και η εν λόγω τριάδα περιλαμβάνει το ναρκισσισμό, την ψυχοπάθεια αλλά και τις νευρώσεις.
Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με τα kamarinia, διακρίνονται αν στα posts ή στα status που ανεβάζουμε, υπάρχουν έντονα η αυτοπροβολή, η συναισθηματική απομάκρυνση, η επιθετικότητα και η διπλοπροσωπία.
Για την έρευνα εξετάστηκαν τα status και τα posts 304 Αμερικανών. Ο καθηγητής Sverker Sikström του Πανεπιστημίου Lund και ο Danilo García της Ακαδημίας Sahlgrenska, χρησιμοποίησαν έναν αλγόριθμο, ο οποίος ερμηνεύει τη σημασιολογία της κάθε λέξης.
Βέβαια, είναι εντυπωσιακό πως μόνο τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα μας μπορεί να ερμηνεύσει αυτός ο αλγόριθμος και όχι τα θετικά.

Πηγή: paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας