Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Πάρι Κουκουλόπουλου

Το 2014 μπορεί και πρέπει να είναι χρονιά στροφής προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.
Ο σεβασμός στις θυσίες του ελληνικού λαού που βιώνει τις συνέπειες της εξαετούς ύφεσης δεν επιτρέπει πισωγυρίσματα.
Αρκεί και μόνο να θυμόμαστε το τρομακτικό δίδυμο έλλειμμα του 2009, δημοσιονομικό 15,7% και ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών 15% το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.
Αξίζει να ξέρουμε ότι το πρωτογενές έλλειμμα, χωρίς δηλαδή τα δάνεια, ήταν 12% ή 24 δις όσο δηλαδή όλες οι συντάξεις και οι μισθοί του δημοσίου τομέα!
Αυτή την οικονομία δεν τη δάνειζε ΚΑΝΕΝΑΣ.
Αυτή είναι η κρίση που έφερε τα μνημόνια και όχι το αντίστροφο.
Σε αυτή την Ελλάδα που μας παρέδωσαν το 2009 ούτε μπορούμε ούτε πρέπει να γυρίσουμε.
Φτάνουμε στο τέλος μιας πολύ επώδυνης διαδρομής και ο ελληνικός λαός δικαιούται να νιώσει πιο ασφαλής και πιο αισιόδοξος.
Για τον τόπο μας η πραγματικότητα υπήρξε ακόμα πιο σκληρή τόσο γιατί μπήκαμε σε ύφεση ένα χρόνο νωρίτερα όσο και γιατί οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις κόστισαν εδώ πολύ περισσότερο αφού οι μισθωτοί συμμετέχουν, αναλογικά, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στο τοπικό ΑΕΠ από οποιαδήποτε σημείο της χώρας. Αυτή είναι η αλήθεια, όπως αλήθεια είναι και ότι είμαστε η πρώτη περιοχή της χώρας  που το 2014 βγαίνουμε δυναμικά και σίγουρα από την ύφεση γιατί μπήκε στο δρόμο της υλοποίησης η νέα λιγνιτική μονάδα.
Θυμίζω ότι το 2009 η νέα μονάδα, όπως και οι μετεγκαταστάσεις Ποντοκώμης- Μαυροπηγής είχαν ουσιαστικά εγκαταλειφθεί.
Η ανάπτυξη που φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΗ θα διαρκέσει 3- 4 χρόνια, χρόνος ικανός για να σχεδιαστεί και να ξεκινήσει μια δυναμική αναπτυξιακή διαδικασία που θα αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.
Είναι ευτύχημα που το 2014 είναι χρονιά αυτοδιοικητικών εκλογών.
Είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
Οι συμπολίτες μας έχουν δικαίωμα στην αισιοδοξία και όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ελπίδα στις πιο ευπαθείς ομάδες και πάνω από όλα στους ανέργους και στη νέα γενιά.
Καλή Χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας