Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Πέντε παράδοξα ιστορικά δεδομένα για το κραγιόν

Είναι ένα από τα βασικότερα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιεί κάθε γυναίκα.

Πόσα γνωρίζετε όμως για το σήμα κατατεθέν της θηλυκότητας;

- Στην Αρχαία Ελλάδα, η κόκκινη βαφή στα χείλη σηματοδοτούσε πως μια γυναίκα είναι ιερόδουλη. Έτσι, οι περισσότερες γυναίκες απέφευγαν να καλλωπίζουν το πρόσωπό τους.


- Το 1650, η Βρετανική Βουλή προσπάθησε να απαγορεύσει το κραγιόν, καθώς το θεωρούσε «διαστροφή και ανηθικότητα». Το σχετικό νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε ποτέ.

- Στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το κραγιόν αποτελούσε ένδειξη της κοινωνικής θέσης. Ακόμη και οι άνδρες χρωμάτιζαν τα χείλη τους για να δείξουν ότι ανήκουν στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα.

- Το 1915, ψηφίστηκε νόμος στο Κάνσας των ΗΠΑ που απαγόρευε στις γυναίκες κάτω των 44 να χρησιμοποιούν κάθε είδους μακιγιάζ. Η παράβαση του νόμου αποτελούσε πλημμέλημα, καθώς οι νομοθέτες υποστήριζαν ότι το μακιγιάζ «δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις».

- Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, απαγορεύθηκε η παραγωγή και διανομή καλλυντικών, με εξαίρεση το κραγιόν. Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ αποφάσισε πως η το κραγιόν έπρεπε να συνεχίσει να διανέμεται στο κοινό, καθώς πίστευε πως έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία των γυναικών. Φυσικά, ακόμη και σε καιρό πολέμου, οι πωλήσεις ήταν αυξημένες.

Πηγή:onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας