Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
«Το Ιδρυμα καταβάλλει προσπάθειες να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, όντας υποχρεωμένο, ωστόσο, ύστερα από υπόδειξη των υπηρεσιών του Υπουργείου σας, ακόμη και για τον Πρόεδρο του Συμβουλίου να ακολουθήσει τα ισχύοντα για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις των απλών υπαλλήλων» γράφει μεταξύ άλλων στη μακροσκελέστατη επιστολή του στον υπουργό Παιδείας για τα προβλήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος του συμβουλίου του Ιωάννης Βέργαδος.

Το 1/3 –τουλάχιστον- της επιστολής του κ. Βέργαδου αφορά στο γεγονός ότι οι οικονομικές απολαβές των μελών και του προέδρου του συμβουλίου δεν είναι ικανοποιητικές, οπότε εν ολίγοις γιατί να συμμετέχουν στο όργανο;
Στις 12 συνολικά παραγράφους της επιστολής, ο πρόεδρος του συμβουλίου δεν βρίσκει πουθενά χώρο να γράψει για τις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ιδρυμα και σχετίζονται με τη βιωσιμότητά του, αλλά εξηγεί εξαντλητικά το πώς δεν του φθάνουν τα χρήματα να πηγαινοέρχεται για τα συμβούλια.
Εφόσον, λοιπόν, δεν έχουν χρήματα τα μέλη του συμβουλίου για να καλύπτουν τις μετακινήσεις τους, ας συνεδριάζουν μέσω skype ή ας παραιτηθούν των θέσεών τους.
Την ώρα που οι υπόλοιποι βάζουν από την τσέπη τους διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για να συμμετέχουν σε συνέδρια, προωθώντας τη δραστηριότητα του ιδρύματος και οι έκτακτοι δεν έχουν καν συμβάσεις, είναι τουλάχιστον άκομψο τα μέλη του Συμβουλίου να κλαίγονται για τα εκτός έδρας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας