Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Χωρίς συμβάσεις οι έκτακτοι συνεργάτες του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

του Γιάννη Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Για μια ακόμη χρονιά οι έκτακτοι συνεργάτες του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι απασχολούνται κυρίως στα τμήματα Μαιευτικής με έδρα την Πτολεμαϊδα και Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας με έδρα την Καστοριά, αφού τα συγκεκριμένα δεν έχουν μόνιμο προσωπικό,  αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, καθώς έχει φθάσει Δεκέμβριος και οι συμβάσεις τους δεν έχουν γίνει.

Ανοιχτή επιστολή προς κάθε αρμόδια αρχή για το θέμα απευθύνει « Ενας εξαντλημένος εργαστηριακός συνεργάτης του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ», όπως υπογράφει, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει: «ναι πέρασαν ήδη δύο μήνες εργασίας και η διοίκηση δεν έχει αναγγείλει στον ΟΑΕΔ την πρόσληψή μας, με συνέπεια να δουλεύουμε ανασφάλιστοι για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2013. Επιπλέον μας ανακοίνωσαν ότι ούτε τον μισθό μας θα πάρουμε για τους μήνες αυτούς και με περισσό θράσος μας είπαν όποιος δεν συμφωνεί μπορεί να παραιτηθεί».
Ο εργαστηριακός συνεργάτης απευθύνεται σε κάθε δημόσια αρχή και ζητά «να παρέμβει, να επιβεβαιώσει την αλήθεια των καταγγελλόμενων και να μας βοηθήσει, ώστε να μας δοθούν τα πολύτιμα ένσημα των δύο μηνών που εργαζόμαστε καθώς και οι μισθοί μας που τόσο έχουμε ανάγκη. Είναι πολύ λυπηρό αυτή την εποχή μια δημόσια υπηρεσία να λειτουργεί τόσο αυθαίρετα, παράνομα, προσβλητικά, χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας και με πλήρη έλλειψη ανθρωπιάς».
Στο θέμα είχε αναφερθεί την περασμένη Παρασκευή και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ιδρύματος Ιωάννης Βέργαδος σημείωνοντας πως  φέτος  το Υπουργείο έδινε  10 θέσεις, όσες και πέρυσι, με τις ανάγκες να είναι κατά πολύ μεγαλύτερες. Την περσινή χρονιά το ΤΕΙ κάλυψε άλλες 40 θέσεις εκτάκτων από το αποθεματικό του, κάτι που προσδοκά να κάνει και φέτος, χωρίς πάντως μέχρι σήμερα να έχει λυθεί το θέμα. « Προσδοκούμε να μας εγκρίνει το Υπουργείο τη διαδικασία αλλά για του χρόνου όμως δεν θα υπάρχει αποθεματικό για να συνεχίσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι είναι αυτοί οι έκτακτοι; Έχουμε ονόματα;

Το Προφίλ μας