Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Σύσκεψη συντονιστικού για τις πυρκαγιές στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού. Στη σύσκεψη με τον Υπ. Εσωτερικών ο Δήμαρχος Σερβίων -Βελβεντού


DHMARXOS SERVION-VELVENTOU TOPOTHETHSH SE SYSKEPSI ME YP. ESOTERIKON GIA PROLHPSH PYRKAGION from Dimos Servion - Velventou on Vimeo.


 Στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων με θέμα τον σχεδιασμό της αντιπυρικής προστασίας για την καλοκαιρινή περίοδο.
  Βασικά σημεία της σύσκεψης ήταν η ολοκλήρωση των απαραίτητων προληπτικών μέτρων, ο συντονισμός, καθώς και η όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση του κάθε περιστατικού μέσα από την συνεργασία όλων των φορέων.
  Παρόντες στη σύσκεψη ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κ.κ. Νίκος Λαζαριώτης, Αναστάσιος Αλεξόπουλος, Αθανάσιος Νίκος και η κα. Δέσποινα Ιωαννίδου, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού, της Πολιτικής Προστασίας, Εθελοντικών ομάδων, του Δασαρχείου, Πρόεδροι και μέλη Τοπικών Συμβουλίων και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.



Ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού επεσήμανε τις ιδιαιτερότητες του γεωγραφικού ανάγλυφου και των δασικών εκτάσεων του δήμου (Πιέρια, Καμβούνια), και υπογράμμισε την συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και των φορέων που εμπλέκονται στην πρόληψη και την κατάσβεση των πυρκαγιών. Κοινή συνισταμένη όλων η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση των περιστατικών που μπορεί να προκύψουν.
  Χθες ο κ. Κωνσταντόπουλος συμμετείχε και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που επίσης αφορούσε την αντιμετώπιση των πυρκαγιών την καλοκαιρινή περίοδο, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη, του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, Ηλία Θεοδωρίδη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή, των Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων και εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών. Στην τοποθέτησή του ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα κριτήρια με τα οποία κατανέμονται τα κονδύλια για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών τονίζοντας ότι θα πρέπει ν’ αλλάξει ο τρόπος κατανομής προς όφελος των δήμων που  εντός των γεωγραφικών τους ορίων υπάρχουν μεγάλες δασικές εκτάσεις, ορεινοί και ημιορεινοί όγκοι και πυκνή αγροτική και δασική οδοποιία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΣ.......Κ'ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ
ΑΝΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΥΑΡΙΕΣ ΣΟΥ...ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ !!!!!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας