Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Το πολύ το Βαξεβάνι κάνει το παιδί χαϊβάνι

Ωραία πέρασε το Σαββατοκύριακο. Με υπερθέαμα, σασπένς και αγωνία.
Το έργο “Ο Βαξεβάνης ήρωας” παίχτηκε με εξαιρετικά κοστούμια, σκηνικά και σκηνοθεσία.
Ο Βαξεβάνης ανήκει στην κατηγορία των δημοσιογράφων που “από το υστέρημά τους” έγιναν εκδότες. Δηλαδή στην κατηγορία Μάκη, Θέμου, Τράγκα και Χατζηνικολάου. Και ο νοών νοείτω.
Όλη η πιάτσα ξέρει ότι μέχρι πριν λίγο καιρό κάθε “αποκάλυψη” του Βαξεβάνη το μόνο που “αποκάλυπτε” με ποιόν τα έχει βάλει ο Κοντομηνάς.
Και λοιπόν; Το θυμάται κανείς; Και πως να το θυμηθεί δηλαδή; Τι να θυμηθεί κανείς όταν η κοινωνία έχει σαπίσει ως το μεδούλι και είναι έτοιμη να ηρωποιήσει τον κάθε τυχάρπαστο.
Ο Βαξεβάνης δεν νοιάζεται για την ελεύθερη πληροφόρηση, νοιάζεται για την τσέπη του.
Αν νοιαζόταν για την πληροφόρηση θα διοχέτευε τη λίστα σε ανώνυμη πηγή μέσω διαδικτύου και όχι στο περιοδικό του. Και όλο αυτό το σόου δεν θα είχε γίνει.
Γιατί ο Βαξεβάνης γνώριζε οτι η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας λίστας που είναι προϊόν εγκλήματος, δεν υπήρχε περίπτωση να μην έφερνε άμεση δικαστική αντίδραση. Και έστησε όλο αυτό το σώου για την προσωπική του προβολή και την προβολή κάποιων κολλητών.
Επιπλέον αυτή καθ’ αυτή η λίστα που εμφανίστηκε είναι ο ορισμός της φούσκας. Ονόματα χωρίς ποσά, χωρίς στοιχεία, τίποτα. Διότι το “Nikolaos Papandreou, Chairman” χωρίς κανένα άλλο στοιχείο, δεν είναι “ντοκουμέντο”, είναι μια παπαριά καμαρωτή. Δεν “αποκαλύπτει” απολύτως τίποτα.

Και πρωτοετής φοιτητής της Νομικής καταλαβαίνει οτι η λίστα, έτσι όπως παρουσιάστηκε στο περιοδικό του Βαξεβάνη, είναι η χαρά της αγωγής. Ακόμα και αν υπάρχει κάποιος φοροφυγάς, με τον τρόπο που εμφανίστηκε η λίστα, τελικά μάλλον θα τον “αθωώσει” παρά θα τον φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης.
Αν η λίστα ήταν όπως παρουσιάστηκε, ο Βαξεβάνης θα έπρεπε να βγει και να πει “κύριοι έχουμε τη λίστα αλλά είναι τόσο ελλιπής που η δημοσιοποίησή της θα είναι ένα ανέκδοτο”
Αν πάλι – όπως ακούγεται – η λίστα περιείχε και ποσά τα οποία “έσβησε” ο Βαξεβάνης τότε είναι διπλά υπόλογος.
Όσο για το απερίγραπτο σόου με την Δούρου στο πλευρό του φέρνει σημειολογικά στο νου το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα στη Μιμή.
Στο πιο γελοίο του όμως.
Υπενθυμίζεται ότι όταν ζητήθηκε στη Βουλή να υπογραφεί το αίτημα για συνδρομή της Γαλλίας για να έρθει επίσημα  η λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα, οι βουλευτές του Σύριζα  – ανάμεσά της και η πασιονάρια Ρένα – αρνήθηκαν να υπογράψουν.
Και ο Βαξεβάνης τουλάχιστον αυτό θα πρέπει να το ήξερε.
Τί διάολο δημοσιογραφάρα είναι;
 http://amantomatimou.wordpress.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΥ ΡΕ ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΕ ΤΗΣ Ψ..ΛΗΣ!!!ΓΕΛΟΙΕ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ;;;ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ,ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΙΤΛΟ ΕΝΟΣ SITE!!TOYΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΒΑΞΕΒΑΜΗΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΡΧ...ΔΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΒΑΘΙΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ!!!!ΟΟΟΥΥΥΥΣΤ!!!!!

Το Προφίλ μας