Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

"Xωρίς την εξωτερική βοήθεια, η Ελλάδα θα είχε καταρρεύσει",

Ο κ. Τόμσεν λέει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα πάει πολύ καλύτερα απ' ό,τι νομίζουν μερικοί και πολλοί στόχοι έχουν ήδη επιτευχθεί, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα.Ειδικότερα, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω αποφασιστική προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.


Μεταξύ άλλων, το στέλεχος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι το μνημόνιο αλλάζει, γιατί αλλάζουν οι συνθήκες, όπως είπε, επισημαίνοντας ότι είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός που πρέπει να προσαρμόζεται στις καινούριες ανάγκες.


Ο κ. Τόμσεν ανέφερε επίσης ότι τέτοιου είδους προγράμματα, όπως αυτό που εφαρμόζεται στην χώρα μας, παρουσιάζουν πάντα προβλήματα και ότι ξεπερνιούνται όταν υπάρχει προσήλωση στους στόχους.

Τέλος, διατύπωσε την άποψη ότι χωρίς την εξωτερική βοήθεια, η Ελλάδα θα είχε καταρρεύσει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ έκαναν για την Ελλάδα ότι δεν έκαναν για καμία άλλη χώρα.

Επανέλαβε ότι έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος και ότι το μόνο που δεν θα γίνει είναι η είσοδος της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο χρονικό διάστημα που είχε αρχικά υπολογιστεί.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

allou ra!!!...

Ανώνυμος είπε...

Μηπως ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ εξωτερικη βοηθεια εκτος απ τη "βοηθεια" που πηραμε??? βλεπε Σουηδια κ.α
Αληθεια τη συζητηση του στρατηγου με τον Αθανασιαδη την ειδε κανεις? Τον ξεφτιλησε, δεν ηξερε τι να πει... Αλλα ποιος αλλος θα αναφερει το θεμα, το mega η το ai-vres????

Ανώνυμος είπε...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_7396.html

Το Προφίλ μας