Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Απόσπασμα της ομιλίας του Γ. Βλατή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών "Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015"


Ο βουλευτής του νομού μας, Γ. Βλατής τοποθετήθηκε την Τρίτη, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015».
            Ο κ Βλατής παραδέχθηκε στην ομιλία του ότι το 2011 ήταν μια πολύ δύσκολη και σκληρή χρονιά για όλους τους Έλληνες. Το σύστημα δημοσιονομικής εξυγίανσης που ακολουθεί η Κυβέρνηση δεν είναι το δικαιότερο, ούτε κοινωνικά ορθό, αλλά δυστυχώς απαραίτητο υπό τις παρούσες συνθήκες, ανέφερε ο βουλευτής. «Όσοι δεν έχασαν τη δουλειά τους, την επιχείρησή τους, υπέστησαν ούτως ή άλλως μεγάλες αλλαγές στην οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση. Όσοι δεν δυστυχούν ήδη είναι βέβαιο ότι αγωνιούν για το μέλλον, όχι μόνο το δικό τους αλλά των παιδιών τους. Δυστυχώς η απαισιοδοξία είναι διάχυτη όπως και ο θυμός. Ωστόσο θέλω να πιστεύω ότι σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, παρά τη σύγχυση και την απαισιοδοξία οι πολίτες κατανοούν ότι όλοι μαζί μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Στο σημείο που βρισκόμαστε κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί στο δικό του μικρόκοσμο. Κανείς δεν μπορεί να ευημερεί και να ευτυχεί όταν γύρω του επικρατεί δυστυχία.»
Στην ομιλία του, ο βουλευτής έκρινε απαραίτητο να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους προτίθεται να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμό. «Γιατί ψηφίζω το μεσοπρόθεσμο; Γιατί πιστεύω ότι μέχρι σήμερα οι θυσίες του λαού δεν πήγαν και δεν θα πάνε χαμένες. Γιατί αρνούμαι να δεχθώ ότι είμαστε θύματα των καταστάσεων, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό που μας συμβαίνει, ότι είμαστε άβουλα όντα. Γιατί ακόμα ελπίζω. Ελπίζω ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, οι θυσίες που θα επωμιστούμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα κρατήσουν τα παιδιά μας στην Ελλάδα, θα θωρακίσουν τη δημοκρατία μας, θα μας οδηγήσουν όλους μαζί στην έξοδο του τούνελ.»
«Η οργή για το χθες, η σύγχυση για το σήμερα και ο φόβος για το αύριο έχει συνταράξει τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε ο βουλευτής. «Νιώθω βαρύ το χρέος απέναντι στην ελληνική κοινωνία να έχω ξεκάθαρη θέση για όσα συμβαίνουν και για όσα πρόκειται να συμβούν. Να κάνω ό,τι κρίνω σήμερα αναγκαίο για να μην μετανιώσω αύριο επειδή όταν έπρεπε επέλεξα να μείνω αμέτοχος. Δεν ξέρω αν η απόφασή μου να στηρίξω τη στρατηγική της Κυβέρνησης θα αποδειχθεί σωστή. Το μέλλον θα δείξει. Οφείλω, όμως, αφού θεωρώ ότι είναι μονόδρομος, να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να εξασφαλίσω ότι θα εφαρμοστεί με το δικαιότερο τρόπο.»
Ο κ. Βλατής έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αφορά μόνο την περιοχή μας, αλλά αφορά την ενέργεια και συνεπώς ολόκληρη τη χώρα. «Η ενέργεια δεν είναι μόνο ανάπτυξη, αλλά είναι και εθνική ανεξαρτησία», σημείωσε. «Πριν, λοιπόν, προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια σε σχέση με τη Δ.Ε.Η. στα πλαίσια των αποκρατικοποιήσεων, θα πρέπει να χαράξουμε τη στρατηγική μας για την ενέργεια, να αποφασίσουμε πώς θα πορευθούμε τα επόμενα τριάντα χρόνια, γιατί το μόνο εθνικό καύσιμο που διαθέτει η Ελλάδα σήμερα είναι ο λιγνίτης».
«Εάν θέλουμε, λοιπόν, να είμαστε ασφαλείς, τόσο όσον αφορά την τιμή, όσο δε και την ποσότητα, θα πρέπει μ' αυτό το καύσιμο να πορευτούμε, να ανοίξουμε τα νέα κοιτάσματα, να μην φοβηθούμε το μέλλον και έτσι, νομίζω, ότι θα πάρουμε τις σωστότερες αποφάσεις για τη Δ.Ε.Η. και στα πλαίσια των αποκρατικοποιήσεων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας