Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

«Του επιτέθηκα γιατί ήμουν εξοργισμένος με τους πολιτικούς»

Η οργή του για τα οικονομικά μέτρα και για τους πολιτικούς, τον οδήγησε στον ξυλοδαρμό - μαζί με άλλα άτομα - του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, στις 15 Δεκεμβρίου 2010, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην οδό Πανεπιστημίου. Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας ο 68χρονος συνταξιούχος του ΟΤΕ ο οποίος προσήχθη ως ένας από τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του βουλευτή.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 68χρονος βρέθηκε στο σημείο όπου έγινε η επίθεση - η είσοδος του θεάτρου «Βρετάνια» στις αρχές της οδού Πανεπιστημίου, στο Σύνταγμα - συμμετέχοντας στην κινητοποίηση των εργαζομένων χωρίς ωστόσο να είναι ενεργό μέλος κάποιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Μάλιστα απεικονίζεται στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Αθηνών και αφέθηκε ελεύθερος καθώς είχε περάσει το όριο του αυτοφώρου προκειμένου η προσαγωγή να μετατραπεί σε σύλληψη. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα πέντε τουλάχιστον άτομα.

Την ημέρα εκείνη ο κ. Χατζηδάκης ξεκίνησε από τη Βουλή για να πάει στο πολιτικό γραφείο του, επί της οδού Καρνεάδου. Αξιωματικοί των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου του πρότειναν να μη φύγει από τον χώρο, διότι «τα πνεύματα είναι οξυμένα». Ο βουλευτής και πρώην υπουργός θεώρησε ότι δεν κινδύνευει και συνέχισε τον δρόμο του.

Στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου άρχισε να τον προπηλακίζει ένας ηλικιωμένος. Μόλις τον αντιλήφθηκαν άλλοι διαδηλωτές οι αποδοκιμασίες πύκνωσαν και αρκετοί τον «εγκλώβισαν» στην είσοδο του θεάτρου όπου άρχισαν κάποιοι να τον χτυπούν. Μάλιστα ένας εξ αυτών τον κτύπησε με μια ομπρέλα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πρόσωπο.

Τελικά ο βουλευτής φυγαδεύτηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου του τοποθετήθηκαν τέσσερα ράμματα.

Μιλώντας λίγες ώρες αργότερα στο «Βήμα» ανέφερε ότι «εμείς καλλιεργήσαμε αυτό το κλίμα» προσθέτοντας ότι «πρόκειται για τη νοοτροπία του όχλου και της μάζας την οποία δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει».

ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στίστε του έναν ανδριάντα του ανθρώπου που τον τρέχετε και στα δικαστήρια κιόλας.

Το Προφίλ μας