Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Την σύμβαση για την ανάπλαση του Καταφυγίου υπέγραψε ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος


Η σύμβαση του έργου για την Ανάπλαση του Κέντρου του Οικισμού Καταφυγίου υπογράφτηκε σήμερα στο Δημαρχείο Σερβίων – Βελβεντού μεταξύ του Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.
Το τελικό κόστος του έργου μετά από τη σχετική έκπτωση(40% περίπου από τον αρχικό προϋπολογισμός της μελέτης που ήταν 640.000 ευρώ) θα φτάσει τις 384.000 ευρώ. Το έργο προβλέπει αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού.
Βασική επιδίωξη της ανάπλασης, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, είναι η ενοποίηση του πυρήνα του οικισμού με την είσοδό του από το Βελβεντό και τον λόφο του Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία.
Συγκεκριμένα προτείνεται με βάση και τη μελέτη η πλακόστρωση σε όλο το μήκος της παραπάνω πορείας ενώ αντίστοιχη παρέμβαση πλακόστρωσης θα γίνει σε όλους τους δρόμους που ανήκουν και συνδέονται με το ιστορικό κέντρο του οικισμού. Επίσης στο χώρο της κεντρικής πλατείας θα διαμορφωθούν τρία παρτέρια και θα τοποθετηθούν πέτρινα καθιστικά με μαρμάρινη επίστεψη.
«Η Ανάπλαση του κέντρου αποτελεί το πρώτο βήμα σε μία σειρά έργων βελτιώνουν που τη καθημερινότητα των πολιτών, αναδεικνύουν το Καταφύγι και το κάνουν ακόμη πιο ελκυστικό ως τουριστικό προορισμό.
Ως Δημοτική Αρχή στοχεύουμε σε τέτοιου είδους δράσεις που αναβαθμίζουν  την ευρύτερη περιοχή και τις ομορφιές  που διαθέτει ο Δήμος μας. Με παρόμοια έργα αναπλάσεων που έχουν αναφορά στην πολιτιστική κληρονομιά ενισχύουμε την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του κάθε οικισμού» ανέφερε ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος  επισημαίνοντας ότι η Ανάπλαση του Κέντρου του Καταφυγίου αποτελεί ένα έργο που συνεχίζει η Δημοτική Αρχή καθώς ο σχεδιασμός και η μελέτη είχε γίνει από την δημοτική αρχή του πρώην Δήμου Βελβεντού.
Ανάλογη ανάπλαση θα πραγματοποιηθεί και στον οικισμό του  Παλαιογρατσάνου καθώς ήδη προωθείται η σχετική μελέτη.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά κάτι μου λέει πως το ποσό που συμφωνήθηκε θα αναίβει πάλι από τις 384.000€ σε 640.000€, λόγω απρόβλεπτων εργασιών.
ΜΑΚΑΡΙ ΜΑΚΑΡΙ ΜΑΚΑΡΙ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, ήρθε η ώρα να δικαιωθούν οι παραμελημένοι εδώ και πολλά χρόνια οικισμοί. Μήπως θα πρέπει να εξεταστεί και η απ’ ευθείας οδική σύνδεση αυτών τον οικισμών με το κέντρο του Δήμου μας;

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑ ΕΝΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!!!!!!!! ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ανώνυμος είπε...

Κανένα καινούργιο έργο θα ακούσουμε από σένα Βασίλη; Πέρασαν τόσοι μήνες. Περπατάς τίποτα δικό σου; Μην καμαρώνεις με έργα που σου άφησε έτοιμα ο Δήμαρχος απο τον Βελβενδό. Άσε που για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχουν αυτές οι φωτογραφίες. Τελείωσε το έργο και βγήκες φωτογραφία; Τι θα πει υπογραφή σύμβασης; Με ξένα κόλυβα μνημόσυνο φίλε Βασίλη δεν γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Προς 8:00, 9:47

Το παράξενο με όσα κάνει ο Κων/λος αυτό τον καιρό είναι ότι όλα οφείλονται στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Η οποία για 8 χρόνια κοιμόνταν, χωρίς να κάνει κάτι, αφήνοντας την υλοποίηση των πάντων στον επόμενο δήμαρχο.

Ούτε τον εαυτό σας δεν πείθετε πλέον...

Ανώνυμος είπε...

8.25
εντελώς καλοπροαίρετα.
Μια βόλτα στην περιοχή του Βελβεντού θα σε πείσει αν κάποιοι "κοιμόνταν" ή όχι. Και μπορείς να κάνεις και τις συγκρίσεις σου, με την υπόλοιπη περιοχή του νέου Δήμου.
Και το έργο είχε ετοιμαστεί - μελετητικά - είχε σχεδιαστεί και είχε δημπραττηθεί από την ... κοιμώμενη πρώην δημοτική αρχή ( Δημαρχίας Στεργίου)

Ανώνυμος είπε...

9:52

Δεν είχα στο μυαλό μου την προηγούμενη δημοτική αρχή του Βελβεντού (εξ'ου και ο ενικός στο προηγούμενο σχόλιο). Πάντως δεν το ξεκαθαρίζω σ'αυτό έχεις δίκιο. Τα έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Βελβεντού είναι άγνωστο σε μένα και δεν ασχολούμαι μ'αυτό (ούτε το επικροτώ ούτε το κατακρίνω διότι απλώς δεν γνωρίζω τίποτε επ' αυτού).

Ελπίζω να σε κάλυψα. Επίσης, εντελώς καλοπροαίρετα, άλλες ενστάσεις έχουμε γι' αυτούς στα μέρη μας. Αν θέλεις, το συζητάμε...

Το Προφίλ μας