Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πρώτη η Κοζάνη στο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «Γκολ στον Κοινωνικό Αποκλεισμό»

Ας «γκρεμίσει» η Κοζάνη τα τείχη για να υποδεχτεί την ομάδα της που τερμάτισε πρώτη στο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Γκολ στον Κοινωνικό Αποκλεισμό»...ας γκρεμίσει τα τείχη των προκαταλήψεων...ας γκρεμίσει τα τείχη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Στο 1ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «Γκολ στον Κοινωνικό Αποκλεισμό», το οποίο διοργανώθηκε στις 27, 28 και 29 Μαΐου, στην Πάτρα, από την Καμπάνια Γκολ στη Φτώχεια, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, συμμετείχαν 8 ομάδες από 8 πόλεις της ελληνικής επικράτειας, αποτελούμενες από Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες, από ανθρώπους που η ζωή τους πήγε αλλού, από ανθρώπους που δίνουν τη δική τους μάχη να ξανακερδίσουν τις ίδιες τις ζωές τους και την ένταξη ή επανένταξη σε μια ζωή φυσιολογική.
Η ΑΡΣΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ πρωτοστατώντας στους «αγώνες» ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό ανέλαβε τη δημιουργία της ομάδας που εκπροσώπησε την Κοζάνη. Την ομάδα της Κοζάνης αποτελούσαν 8 μετανάστες, ηλικίας από 19 έως 40 ετών, οι οποίοι στο τουρνουά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πόλη μας και βροντοφωνάζοντας ότι και στην Κοζάνη δεν υπάρχουν πολίτες β’ κατηγορίας και ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα.
Ποδοσφαιριστές και συνοδοί έδωσαν μαθήματα ήθους και ευ αγωνίζεσθε στέλνοντας το μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή αποκλεισμού. Έλληνες, Αφγανοί, Αλβανοί, Σομαλοί, Νιγηριανοί, Ιρανοί, άνθρωποι κάθε χρώματος και κάθε θρησκείας έδωσαν σκληρές μάχες εντός γηπέδου αλλά και ένα σημαντικό παράδειγμα εκτός αγωνιστικών χώρων… Ότι οι πολίτες όλων των λαών μπορούν όχι μόνο να συνυπάρξουν ειρηνικά αλλά και να δημιουργήσουν… Να δημιουργήσουν φιλίες, σχέσεις ζωής, παρέες, ομάδες, να δημιουργήσουν θέαμα με πρωταγωνίστρια την «στρογγυλή θεά», την μπάλα.
Για την ιστορία, η ομάδα της Κοζάνης έδωσε 8 αγώνες στο τουρνουά, φτάνοντας μέχρι τον τελικό όπου και νίκησε με 1-0 την «οικοδέσποινα» ομάδα της Πάτρας. Ποιο σημαντικό, ίσως και από την πρώτη θέση είναι ότι η ομάδα δεν δέχτηκε καμία κάρτα και κέρδισε το σεβασμό και τη συμπάθεια όλων των αποστολών που συμμετείχαν στο τουρνουά.
Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, με την ευχή «κάθε χρόνο και καλύτερη μπάλα και μεγαλύτερες φιλίες»…και γιατί να μην διεκδικήσουμε όλοι μαζί το ραντεβού αυτό να είναι στην πόλη μας.
Περισσότερες πληροφορίες για το τουρνουά, την ομάδα της Κοζάνης, αλλά και πιθανούς τρόπους υποστήριξης της μπορείτε να βρείτε στο Γραφείο της ΑΡΣΙΣ, οδός Αμύντα 4, στο τηλέφωνο 24610 49799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/ΑΡΣΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας