Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Καταργούνται 73 φορείς του Δημοσίου - 'Ολη η λίστα - Υπο αξιολόγηση οι υπάλληλοι

Τον Ιούνιο κατατίθεται στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών το νομοσχέδιο με 73 οργανισμούς του δημοσίου που καταργούνται ή συγχωνεύονται. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους η ρύθμιση έρχεται μαζί με το νομοσχέδιο για το πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων και τις διατάξεις που αφορούν την υπαγωγή στο ΑΣΕΠ των μετατάξεων από τον ευρύτερο στον στενό δημόσιο τομέα.

Έτσι το πλεονάζον προσωπικό των οργανισμών που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν θα περάσει από την “κρησάρα” του ΑΣΕΠ και όσοι απορριφθούν θα πάρουν το δρόμο για το σπίτι τους.

Αναλυτικά σύμφωνα με το Έθνος:


καταργούνται οι οργανισμοί:

Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής
Εθνικός Οργανισμός Έρευνας και Τεχνολογίας
Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων
Σταθμός Ελέγχου Κάπρων
Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού
Έργο Πολιτών
Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου
Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία

λύονται και τίθενται υπό εκκαθάριση οι φορείς:

Ανώνυνη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων
Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
28 κέντρα νεότητας
Αγρόκτημα ΑΕ
ΟΠΕΠ ΑΕ

συγχωνεύονται οι οργανισμοί:

Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού
Το Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Πειραιά – Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας – Ματθαίος Λιούγκας και το Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο Πειραιά – Πέτρος Καπαγέρωφ στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά
Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων με το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων
Το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων
Η Όπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης με το ΚΘΒΕ
Ο Οργανισμός διαχείρισης του πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”, ο Οργανισμός διαχείρισης του Ελαιώνα κι ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του Ποταμού Κηφισού σε νέο ΝΠΙΔ
Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο, το Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο και το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη σε ένα ΝΠΔΔ
Το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας της ΕΛΣΤΑΤ
Η εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ
Η εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών με την Εταιρεία Βιομηχανίκής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων και η Εταιρεία Τεχνολοικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ένδυσης και Ινών σε μία εταιρεία
Ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης “Δήμητρα”, το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας και ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων σε ένα ΝΠΙΔ.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν απογραφεί 1300 φορείς του Δημοσίου και η εκτίμηση είναι οτι ξεπερνουν τις 23.000 ενώ ετοιμάζεται και τρίτο νομοσχέδιο με νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις.

Ως προς τα κριτήρια που θα καθορίσουν ποιοι υπάληλλοι μένουν και ποιοι όχι αυτά είναι:

1. ο υπηρεσιακός φάκελος
2. τις πειθαρχικές ποινές
3. τα προσόντα του
4. εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει συνέντευξη μέσω ΑΣΕΠ
www.newsit.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tου Πασχου Mανδραβελη

Κλαυθμός βαρύς ακούστηκε για το σχέδιο της κυβέρνησης να αξιολογεί τους προς μετάταξη υπαλλήλους και όσοι δεν κάνουν για κάποια θέση του Δημοσίου να απολύονται. Δυστυχώς, ο κλαυθμός που ακούστηκε είναι για τους λάθος λόγους. Αντί να κλαίμε που μέχρι στιγμής (και ανεξαρτήτως της οικονομικής κρίσης) δεν γίνεται καμία αξιολόγηση των υπαλλήλων στο Δημόσιο, κάποιοι κλαίνε επειδή θα γίνει μια φορά. Ετσι γέμισε το κράτος με αδιάφορους υπαλλήλους και κάθε χρόνο χρειαζόταν συμβασιούχους, για να κάνουν τη δουλειά των αδιάφορων. Μετά οι συμβασιούχοι πίεζαν για «εργασιακή ασφάλεια». Κάποιοι φιλεύσπλαχνοι και πεινασμένοι για ψήφους υπουργοί τούς νομιμοποιούσαν και πολλοί από τους μόνιμους πλέον υπαλλήλους περνούσαν στο σώμα των αδιάφορων. Το αποτέλεσμα ήταν να χρειάζονται νέοι συμβασιούχοι, που μετά ζητούσαν μονιμοποίηση και ούτω καθεξής μέχρι να φτάσουμε στη χρεοκοπία.

Δηλαδή αυτό που γίνεται καθημερινά στον ιδιωτικό τομέα -η αξιολόγηση- θεωρείται μέγα αμάρτημα να γίνει άπαξ στο Δημόσιο. Γιατί; Διότι στο συλλογικό μας υποσυνείδητο φυτεύτηκε η ιδέα ότι το Δημόσιο δεν φτιάχτηκε για να προσφέρει υπηρεσίες στον πολίτη, φτιάχτηκε για να δίνει δουλειά σε όσους είχαν μπάρμπα στην Κορώνη ή έστω πέρασαν κάποια στιγμή από το ΑΣΕΠ. Αλλιώς, όλοι αυτοί οι ταλαιπωρημένοι από τις «υπηρεσίες» του Δημοσίου πολίτες θα ζητούσαν από τις κυβερνήσεις διαρκή αξιολόγηση των υπαλλήλων και διαρκή εκκαθάριση όσων δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Ενα άλλο δείγμα της στρεβλής αντίληψης περί κράτους που έχει φυτευθεί στο υποσυνείδητό μας είναι η τρομοκρατία των ιδιωτικοποιήσεων. Πολλοί ισχυρίζονται ότι αν μια ΔΕΚΟ περάσει στον ιδιωτικό τομέα, τότε θα χαθούν θέσεις εργασίας. Αυτό πιθανόν να είναι ορθό. Υπάρχει όμως και η άλλη ανάγνωση. Οι ιδιώτες μπορεί να μην προσλαμβάνουν προσωπικό που δεν χρειάζονται, αλλά δεν απολύουν και προσωπικό που χρειάζονται. Συνεπώς, το επιχείρημα «οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν απολύσεις» είναι ταυτόχρονα μια παραδοχή ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο Δημόσιο, που παραμένει εκεί μόνο και μόνο επειδή οι πολιτικοί δεν πληρώνουν με τα δικά τους λεφτά τους μισθούς. Σημαίνει επίσης ότι ένα μεγάλο κομμάτι των ΔΕΚΟ δεν παραμένει κρατικό, επειδή προσφέρει υπηρεσίες, αλλά επειδή διατηρεί αντιπαραγωγικές θέσεις εργασίας. Με τις ιδιωτικοποιήσεις δεν πρόκειται να χαθούν θέσεις εργασίας. Θα χαθούν θέσεις πληρωμένης αεργίας.

Συνεπώς, θα ήταν πολύ πιο τίμιο αν οι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ μάς έλεγαν: «Κοιτάξτε να δείτε. Εμείς κάναμε με το πολιτικό σύστημα μια συμφωνία. Οι φορολογούμενοι θα μάς πληρώνουν δουλεύουμε-δεν δουλεύουμε, έχουμε-δεν έχουμε αντικείμενο εργασίας». Μια τέτοια εξήγηση δεν θα βοηθούσε την οικονομία, αλλά θα βοηθούσε στην οικονομία της συζήτησης. Θα κερδίζαμε χρόνο αντί να περιπλανόμαστε σε παχιές κουβέντες περί δημοσίων αγαθών, φθηνού ρεύματος για τον λαό, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και άλλων συνθημάτων.

Ο δημόσιος τομέας πρέπει να περιοριστεί και θα περιοριστεί διότι η οικονομία δεν αντέχει. Μπορεί να περιοριστεί με ήπιο τρόπο, όσο υπάρχουν τα επιπλέον δανεικά του Μνημονίου, ή θα περιοριστεί με τον άγριο τρόπο της χρεοκοπίας του Δημοσίου. Τότε όμως δεν θα χαθούν μόνο θέσεις πληρωμένης αεργίας, δεν θα πληρώνονται ούτε οι θέσεις εργασίας. Δυστυχώς, στην οικονομία δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε κάποιο παραμυθένιο δένδρο που βγάζει λεφτά. Κακώς: αλλά τι να κάνουμε;

Ανώνυμος είπε...

Ως συνηθως, ο εργαζομενος στο δημοσιο φταιει για τη χρεωκοπια, κανεις αλλος...
Αυτος που τον διορισε δε φταιει, για να παει ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, να αναζητηθει καμια ευθυνη τελος παντων.. φταει μονο ο υπαλληλος...
Καμια συγκριση με το μεγεθος του δημοσιου τομεα αλλων ευρωπαϊκων χωρων... κουβεντα..
Με ποιο τροπο θα γινει η αξιολογηση... κουβεντα
Ο επιχειρηματιας που αξιολογει τον υπαλληλο με βαση τα κερδη του, τι ακριβως σχεση εχει με τον προϊσταμενο που με αμεσο ή εμμεσο τροπο ειναι βαλτος απο την κυβερνηση να "αξιολογει"???
Καμια διεξοδος για αναπτυξη και επιχειρηματικοτητα ωστε ο απολυμενος να ασχοληθει με κατι αλλο? καμια...
Α ρε πληρωμενα παπαγαλακια... και μετα αναρρωτιεστε πως υπαρχουν καποιοι που επιδιωκουν τη χρεωκοπια

Ανώνυμος είπε...

Μιας και η κυβερνηση εχει φαγωθει να κανει το δημοσιο, ιδιωτικο τομεα, προτεινω να ξεκινησουμε ως εξης:
Να γινουν δημοσιως γνωστα τα εισοδηματα και οι εργοδοτες του μανδραβελη και του συναφιου του, οπως γνωστα ειναι τα δικα μου, σαν δημοσιος υπαλληλος.

Το Προφίλ μας