Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Το μήνυμα που απέστειλε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Αιανή

Λυπάμαι πολύ που λόγω απουσίας μου στο εξωτερικό δεν μπορώ να παρευρεθώ στη σημερινή εκδήλωση. Θέλω όμως να ευχαριστήσω θερμά τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης για την πρωτοβουλία της να τιμήσει τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή διαχρονικά.
Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα να εκπροσωπήσω τους πολίτες του Νομού στην Ελληνική Βουλή μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ήταν δυστυχώς  μία σύντομη περίοδος: από τις εκλογές του 2007 έως την παραίτησή μου από βουλευτής το 2009 για να συμμετάσχω στις ευρωεκλογές ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Ήθελα να μπορούσα να είχα εκπροσωπήσει το Νομό Κοζάνης για πολύ περισσότερο. Η ζωή τα έφερε αλλιώς. Όμως οι συντροφικοί δεσμοί, οι συνεργασίες και οι προσωπικές φιλίες που δημιουργήθηκαν όλη την περίοδο από την έναρξη της ενασχόλησής μου με τα κοινά στο Νομό το 2000 δεν ξεχνιούνται ούτε διαγράφονται.
Ήταν επίσης πολύ μεγάλη τιμή και τεράστια ευθύνη η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που συγκρότησε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τις εκλογές του 2009 στον κομβικό ρόλο του Υπουργού Οικονομικών – και Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη συνέχεια. Κληθήκαμε ως παράταξη και ως πρόσωπα να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας στην πιο κρίσιμη ίσως περίοδο της πρόσφατης ιστορίας της. Πήραμε επάνω μας – και μόνοι μας – επώδυνες αποφάσεις με τεράστιο πολιτικό, κοινωνικό αλλά και προσωπικό κόστος.
Ήταν όμως οι αναγκαίες και αναπόδραστες αποφάσεις που γλύτωσαν τη χώρα από την καταστροφή της ακαριαίας χρεωκοπίας και της έδωσαν το χρόνο για να προσαρμοστεί παραμένοντας σταθερά μέσα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Και ήταν αποφάσεις που – παρά τα επιμέρους λάθη που χωρίς αμφιβολία αναπόφευκτα κάναμε – δικαιώθηκαν και δικαιώνονται καθημερινά από τις πρακτικές των κυβερνήσεων που ακολούθησαν αλλά και από την εμπειρία άλλων χωρών. Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε αυτήν την περίοδο – όπως πιστεύω πως πρέπει να  είμαστε όλοι μας για τον ρόλο που έπαιξε η παράταξη.
Προσπάθησα να καταγράψω την εμπειρία αυτής της περιόδου στο βιβλίο μου Game Over – Η Αλήθεια για την Κρίση με την ελπίδα να μπορέσει το βιβλίο να συμβάλει στην κατανόηση του τι συνέβη και γιατί αλλά και στην αυτογνωσία που τόσο χρειαζόμαστε για να βγούμε από την κρίση. Σήμερα – εκτός πολιτικής και κομματικής ενασχόλησης πλέον –  παρακολουθώ την καταστροφή που επιφέρει στη χώρα η τωρινή κυβέρνηση και ελπίζω αυτή η περίοδος της απάτης και αυταπάτης να τελειώσει σύντομα. Ως ενεργός πολίτης δε, ευελπιστώ στην ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας, ενός πόλου του προοδευτικού κέντρου και της κεντροαριστεράς.
Ο πολιτικός μας χώρος έχει προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα από οποιονδήποτε άλλο. Για να μπορέσει να συνεχίσει να το κάνει και για να ξεφύγει από τη σημερινή μιζέρια και κατακερματισμό που τον χαρακτηρίζουν χρειάζεται να έρθει σε ρήξη με παρωχημένες λογικές και πρακτικές, να αρθρώσει έναν ξεκάθαρο και ρηξικέλευθο πολιτικό λόγο, και να βρει μία ηγεσία αντάξια των προκλήσεων της εποχής. Ελπίζω να μην αργήσουν όλα αυτά.

kozanimedia.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καθως αρχισατε να βαζετε σχολια καταδικασμενων αναμενω να βαλετε και κανα σχολιο-αρθρο του ακη!

Το Προφίλ μας