Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Η εταιρεία DataScouting ανέλαβε την απογραφή και μεταφορά της Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Φωτο μακέτας: kozanilife.gr
H DataScouting ανέλαβε το έργο της απογραφής και μεταφοράς της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης (ΚΔΒΚ), μιας από τις σημαντικότερες, ιστορικές βιβλιοθήκες της χώρας και των Βαλκανίων, η οποία ιδρύθηκε το δεύτερο μισό του 17ου αιώνα.

Στις συλλογές της ΚΔΒΚ, πέρα από τις νεότερες εκδόσεις (μετά το 1912), υπάρχουν σπάνια παλαίτυπα, χειρόγραφα, κώδικες, χάρτες που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης και καθιστούν το έργο ιδιαιτέρως απαιτητικό.


Ο γενικός γραμματέας του δήμου Κοζάνης, Βασίλης Μπουγιοτόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος της Δημοτικής βιβλιοθήκης και αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παναγιώτης Δημόπουλος, μέσω συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν για την υπογραφή της σύμβασης, χαρακτήρισαν «ιστορική τη σημερινή ημέρα» για τη ζωή και το μέλλον της βιβλιοθήκης.

«Μετά την ολοκλήρωση σημαντικών έργων σε μεγάλες ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, η DataScouting αναλαμβάνει άλλο ένα κομβικό έργο. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η εταιρία μας θα βοηθήσει την ΚΔΒΚ να στεγάσει τις αξιόλογες και μοναδικές συλλογές της στο νέο της ‘σπίτι’», δήλωσε η υπεύθυνη του έργου, κα Αφροδίτη Μάλλιαρη, διευθύντρια τμήματος βιβλιοθηκών και αρχείων.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 6 μήνες.

Σχετικά με τη DataScouting
Η DataScouting είναι μία εταιρία παροχής και ανάπτυξης λογισμικού και τεχνολογικών υπηρεσιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών με εξειδίκευση στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για εταιρίες και οργανισμούς media monitoring, βιβλιοθήκες, αρχεία και μουσεία.

Πηγή: http://voria.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στα Σερβια για την μεταφορά του Μ.Ο.Σ η Χρυσάνθη ζήτησε να πάει στο κτίριο Ραπτη στην Κεντρική πλατεία. Για αυτό αργεί και δεν πάει τον ΜΟΣ στο Πολιτιστικό κέντρο Σερβιων!!!! Στο κτίριο Ραπτη ζήτησε να πάει και η κοινωφελή. Τον τελευταίο λόγο έχει η αρχαιολογία.

Το Προφίλ μας