Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

29 Απριλίου παγκόσμια ημέρα χορού: εορτασμός από τον Σύλλογο Η Κόζιανη. Συμμετέχουν Σύλλογοι από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού

Η παγκόσμια ημέρα χορού είναι αφιερωμένη στο χορό, στην παγκόσμια γλώσσα που ο καθένας μας μπορεί να μιλήσει, ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα, κοινωνική τάξη, φύλο ή θρησκεία. Είναι η γλώσσα των προγόνων μας, αλλά και των παιδιών μας, είναι η γλώσσα του σώματος αλλά και της ψυχής.
Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου,
ημερομηνία γέννησης το 1727 του Ζαν-Ζορζ Νοβέρ, δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.
Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού είναι να ενώσει όλους τους ασχολούμενους με την τέχνη της Τερψιχόρης, πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.
Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα γίνονται εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο  που κύριο στόχο έχουν να τραβήξουν την προσοχή του ευρέως κοινού προς την τέχνη του χορού. Δίνεται έμφαση στην προσέλκυση ενός "νέου" κοινού, δηλαδή ατόμων που δεν συμμετέχουν σε εκδηλώσεις με χορό κατά τη διάρκεια του έτους. Για αυτό και οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται κυρίως σε πλατείες ή πάρκα για να γίνονται εύκολα αντιληπτές από το ευρύ κοινό.
 Στην πόλη της Κοζάνης θεσμοθετήθηκε και εορτάζεται τα τελευταία 11 χρόνια και κάθε χρόνο η Παγκόσμια ημέρα χορού από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο «Η Κόζιανη» και είναι μια μέρα αφιερωμένη στα μικρά παιδιά χορευτές, τους «συνεχιστές παράδοσης».
 Ο εορτασμός λοιπόν της ημέρας αυτής προγραμματίστηκε να γίνει την Κυριακή 14 Μαΐου 11.30 το πρωί  στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.
Την ημέρα αυτή οργανώνουμε φεστιβάλ χορού παιδικών και εφηβικών συγκροτημάτων.
Στην όμορφη γιορτή που ετοιμάζουμε μέχρι στιγμής αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και θα συμμετάσχουν με ένα ή περισσότερα τμήματα οι παρακάτω σύλλογοι:
1. Εργαστήρι Λαογραφίας και Παραδοσιακού Χορού «ΟΡΜΟΣ» Καστοριάς
2 .Μορφωτικού Πολιτιστικού Σύλλόγου «Πλατάνια» Κοζάνης
3. Πολιτιστικού Συλλόγου Καπνοχωρίου Κοζάνης « Ο Άγιος Γεώργιος»
4. Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδερού Σερβίων
5. Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης «ΟΙ ΜΑΚΕΔΝΟΙ»
6. Πολιτιστικού Συλλόγου Κρανιδίων Σερβίων
7. Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανιάς Σερβίων
8. Πολιτιστικού Συλλόγου Βελβεντού Κοζάνης
9.  Πολιτιστικού Συλλόγου Φανού «Κρεβατάκια» Κοζάνης
10. Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρανών Κοζάνης
11. Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Κοζάνης « Η Κόζιανη»
12. Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Π.Ε. Κοζάνης.

Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Χάλκινη πανδαισία».

Φέτος έχουμε και μια καινοτομία στην γιορτή μας. Τα παιδιά θα χορέψουν για κοινωνικό σκοπό.
Θα χορέψουν για τους απόρους του δήμου μας. Για αυτό κατά την είσοδό τους θα έχουν από μια σακκουλίτσα με είδη διατροφής.
Τα είδη αυτά θα τα συλλέξουν μέλη του συλλόγου στους οποίους έχει ανατεθεί αυτή η αρμοδιότητα και εμείς με τη σειρά μας θα τα παραδώσουμε  στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης.


Με τιμή
ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας