Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

1η Μάη 1886 – 1η ΜΆΗ 2017, 131 χρόνια αγώνων, διεκδικήσεων, θυσιών

1η Μάη 1886 – 1η ΜΆΗ 2017, 131 χρόνια αγώνων, διεκδικήσεων, θυσιών, 131 χρόνια από την πρώτη ηρωική απεργία του Σικάγο,  η εργατική Πρωτομαγιά εξακολουθεί να αποτελεί  σύμβολο αγώνων, ματωμένων πολλές φορές, σύμβολο αντίστασης, διεκδίκησης, ξεσηκωμού, διαμαρτυρίας, ενάντια στην καταπίεση, τη φτώχεια, τον πόλεμο, τον ρατσισμό, την εκμετάλλευση. 
131 χρόνια μετά και τα στοιχειώδη είναι και πάλι ζητούμενα. Οι ανελαστικές μορφές εργασίας, η αδήλωτη και απλήρωτη εργασία είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Οι συνταξιούχοι συνθλίβονται και μεγάλα τμήματα της κοινωνίας οδηγούνται στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση.
131 χρόνια μετά και εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και το κράτος πρόνοιας έχουν μπει στην προκρούστρεια κλίνη και πετσοκόβονται.
131 χρόνια μετά και η «πρώτη φορά αριστερά» συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ νομοθετεί τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα, υποθηκεύει για 99 χρόνια το μέλλον της χώρας, φορτώνει στις πλάτες του ελληνικού λαού μέσα σε 2 χρόνια 2 μνημόνια, ξεπουλάει δημόσιες επιχειρήσεις.
Σήμερα 131 χρόνια μετά απεργούμε και τιμούμε τους αγωνιστές του Σικάγο, τους αγωνιστές στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο που υπερασπίστηκαν με το αίμα τους τις πανανθρώπινες αξίες της λευτεριάς, της αξιοπρέπειας, της ισότητας, της δικαιοσύνης. 
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας, μνήμης, αφύπνισης, επαγρύπνησης,  αλλά και απόδοσης τιμής στους αγωνιστές της εργατικής τάξης.
Όλοι μαζί απεργούμε και αγωνιζόμαστε ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές,  συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ
ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας