Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Επίσκεψη Πρέσβη της Ουγγαρίας στη Σιάτιστα και εκδήλωση αφιερωμένη στους απόδημους της περιοχής στην Αυστροουγγαρία .

Οι διαχρονικές πολιτισμικές σχέσεις της Σιάτιστας με την Ουγγαρία βρέθηκαν στο επίκεντρο εσπερίδας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη» στη Σιάτιστα, με αφορμή την επίσκεψη του Πρέσβη της Ουγγαρίας κ. Erik Haupt  στην περιοχή.
Τον Πρέσβη υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Σιάτιστας. Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο Σιατιστινός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στην Ουγγαρία κ. Δημήτριος Λαδάς.
Τον Πρέσβη συνόδευε ο επίτιμος Πρόξενος της Ουγγαρίας κ. Δημήτριος Τακάς.
Ο Δήμαρχος Βοΐου καλωσόρισε τον Ούγγρο Πρέσβη και συζήτησαν για τις σχέσεις της περιοχής μας με την Ουγγαρία. Ακολούθησε ξενάγηση στο Αρχοντικό Πούλκως και στην επισκέψιμη παραδοσιακή κατοικία Τσιότσιου – Ντέρου.


Αμέσως μετά, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη» πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση με θέμα τους απόδημους της περιοχής μας στην Αυστροουγγαρία τον 18ο – 19ο αιώνα, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Χρίστο Ζαφείρη, δημοσιογράφο – συγγραφέα. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος, ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος και ο Πρέσβης της Ουγγαρίας κ. Erik Haupt. Ο Δήμαρχος Βοΐου πρόσφερε στον Ούγγρο Πρέσβη ειδική πλακέτα για την επίσκεψή του στην περιοχή και ένα μπουκάλι ηλιαστό κρασί Σιάτιστας.
Η εκδήλωση άνοιξε με την χορωδία ευρωπαϊκής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, η οποία εντυπωσίασε για πολλοστή φορά το κοινό.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Διοικητής της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού Κοζάνης, Ταξίαρχος κ. Νίκος Κατσίκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης κ. Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σιάτιστας κ. Γεώργιος Ριζόπουλος,  ο Σιατιστινός ευεργέτης κ. Κωνσταντίνος Παπανικολάου , Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας