Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Η ΠΑΣΚΕ για τη συγκρότηση προεδρείου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Οι παρατάξεις της Ταξικής Ενότητας (ΠΑΜΕ) και ΑΚΕ (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), με μια πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά δεδομένα ενέργεια και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη συζητήσεις και διεργασίες με στόχο να καταστεί δυνατό να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, προχώρησαν ΑΠΟΥΣΙΑ των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ (πρώτη δύναμη στο πρόσφατο συνέδριο) και της 4ης  στη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ.
Ανεξάρτητα από το όποια ζητήματα νομιμότητας αυτής της ενέργειας, το ετερόκλητο προεδρείο, προϊόν τυχοδιωκτικών και πραξικοπηματικών ενεργειών δεν μπορεί να έχει αποδοχή και νομιμοποίηση.
Εγείρονται όμως και σοβαρότατα πολιτικοσυνδικαλιστικά ερωτήματα που έχουν να κάνουν τόσο με τα ζητήματα αρχών και αξιών για τα οποία πρωτίστως οι κύριοι του ΠΑΜΕ «έσκιζαν τα ιμάτιά τους» στο πρόσφατο παρελθόν,  όσο και θέματα λειτουργίας.
Αλήθεια με αποκλεισμένη την ΠΡΩΤΗ παράταξη πιστεύουν οι κύριοι αυτοί ότι μπορεί το ετερόκλητο αυτό σχήμα, να μακροημερεύσει; Μπορεί να συμφωνήσει ένα έστω μίνιμουμ πλαίσιο αρχών και κοινών δράσεων;  Αλήθεια ποιο είναι το πολιτικοσυνδικαλιστικό πλαίσιο συνεργασίας των Ταξική Ενότητα (ΠΑΜΕ) & ΑΚΕ (ΣΥΡΙΖΑΕΝΕΛ),  για τα φλέγοντα θέματα της ανεργίας… της ανάπτυξης… κλπ?
Μπορεί να απαντήσει στα τεράστια καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων των συνταξιούχων;  Προφανώς και όχι. Όπως αποδεικνύεται το μόνο τους μέλημα ήταν το μοίρασμα των καρεκλών. Οι αστειότητες που ψελλίζουν από χθες ότι δήθεν άργησαν να προσέλθουν οι υπόλοιποι στη συνεδρίαση είναι ανάξιες σχολιασμού.
Εμείς ως ΠΡΩΤΗ δύναμη δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να επανέλθει η νομιμότητα και η κανονικότητα στη λειτουργία του Εργατικού Κέντρου, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στον μέγιστο βαθμό στον ρόλο που πρέπει και οφείλει να διαδραματίσει.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας