Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Κίνησης Γυναικών Κοζάνης για Πρωτομαγιά

Κάλεσμα της ΟΓΕ για την εργατική Πρωτομαγιά 2017
Εργαζόμενες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, άνεργες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι, μετανάστριες και πρόσφυγες, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) σας καλεί να δώσουμε όλες το αγωνιστικό μας «παρών» στην απεργία της Πρωτομαγιάς.
Η ΟΓΕ, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ σ’ όλη την Ελλάδα. και καλούν τις γυναίκες να πάρουν μαζικά μέρος σ’ αυτές.
Τα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς με τη μαζικότητά τους
να σπάσουν τη μοιρολατρία και την απογοήτευση
Η φετινή Πρωτομαγιά να μας βρει όλες στο δρόμο του αγώνα
Να μη συμβιβαστούμε με τους πετσοκομμένους μισθούς και τις συντάξεις, με τα προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία μας, με τη μερική απασχόληση που σημαίνει μισό μισθό και μισή ζωή, με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Δε δεχόμαστε η μητρότητα να θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία και να ρίχνουν αποκλειστικά στις πλάτες μας την ευθύνη των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ. Δε δεχόμαστε οι ανάγκες οι δικές μας και των παιδιών μας να γίνονται ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα που φουσκώνει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτές είναι οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων που υπηρετούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, όλα τα αστικά κόμματα. Για τα δικά τους τα συμφέροντα κάνουν «διαπραγματεύσεις». Θέλουν την οικονομική ανάκαμψη που σημαίνει ανάκαμψη της κερδοφορίας τους σε βάρος της ζωής των εργαζομένων.
Γιατί όμως σήμερα με τέτοια πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας οι όροι ζωής και εργασίας να χειροτερεύουν αντί να βελτιώνονται; Γιατί όλη η κοινωνική ζωή, η εργασία, η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια οργανώνονται με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση. Θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει
131 χρόνια μετά τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη μας για να διεκδικήσουμε μια δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα


Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κόβει μισθούς και συντάξεις και φορτώνει στις πλάτες μας νέους δυσβάσταχτους φόρους, θυσιάζοντας κάθε δικαίωμά μας στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων δεν διστάζει να διαθέτει πολλά δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς δίνοντας στην Ελλάδα την πρωτιά ανάμεσα στις ΝΑΤΟϊκές χώρες της Ευρώπης! Ολοένα και πιο βαθιά μπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Επεκτείνει για 5 χρόνια την παραμονή των αμερικάνικων βάσεων στη Σούδα, εγκαθιδρύει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές. Δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών παίζοντας στο παιχνίδι της μοιρασιάς για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.
Η σπίθα που ανάβει τη φωτιά του πολέμου είναι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, η δίψα τους για περισσότερα κέρδη .
Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αιτίες που γεννούν τον πόλεμο και την προσφυγιά.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες ξεριζωμένους, θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Απαιτούμε:
·                Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ
·                Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο
·                Αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ


Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, πολέμους και προσφυγιά!
ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 1η Μάη στις 10.00 στον Πεζόδρομο
Κοζάνη 24.4.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας