Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων-Βελβεντού

 Τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και ώρα 19:00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1.      Έγκριση 3ου ΑΠΕ του έργου «Αγροτική οδοποιία στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις Βελβεντού»
2.      Περί του τρόπου δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων κατά μήκους της επαρχιακής οδού που συνδέει τους οικισμούς Βαθυλάκκου – Μεσιανής – Κουβουκλίων – Ροδίτη».
3.      Περί των ενστάσεων που υποβλήθηκαν κατά της πρότασης τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού Βελβεντού.
4.      Περί του τρόπου δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή πεζόδρομου στο Ο.Τ. 52 στα Σέρβια».
5.      Περί σύστασης επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Στεγανοποίηση δεξαμενής Δ4 ΤΟΕΒ Βελβεντού».
6.      Περί συγκρότησης επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης οδού στην Τ.Κ. Μεταξά».
7.      Περί απευθείας ανάθεσης προμήθειας καυσίμων στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα
8.      Περί τροποποίησης της 119/2013 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τον καθορισμό τελών-δικαιωμάτων και προστίμων (σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης).
9.      Αποδοχή διαφόρων ποσών και κατανομή πιστώσεων
10.  Έκδοση ψηφίσματος για την παραχώρηση εκτάσεων στην Τ.Κ Ιμέρων.
11.  Τροποποίηση της 9-2015 Α.Δ.Σ σχετικά με την συνέχιση οικονομικής συνδρομής για τις νομικές βάσεις πληροφοριών α)Νομοτέλεια και β) Δήμος ΝΕΤ.
12.  Περί μακροχρόνιας μίσθωσης Δημοτικής έκτασης 500 τ.μ (τμήμα του αρίθμ. 3856 τεμαχίου) στην Δ.Κ. Σερβίων.
13.  Περί μακροχρόνιας μίσθωσης του υπ. αριθμ. 435 Δημοτικού ακινήτου, εκτάσεως 17.875,00 τ.μ. αναδασμού Σερβίων έτους 1991 για ανέγερση σταυλικών εγκαταστάσεων.
14.  Τροποποίηση της 174/2013 Α.Δ.Σ σχετικά με την απασχόληση ασκούμενων μαθητών του ΟΑΕΔ στον Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
15.  Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2014, του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σερβίων –Βελβεντού».
16.  Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2015, του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σερβίων –Βελβεντού».
17.  Περί μεταφοράς υπηρεσιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στο κτίριο «Ράπτη».
18.  Υποβολή πρότασης ένταξης στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) 2012-2016 Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, του έργου με τίτλο : «Υποστήριξη ανάπτυξης της Ομάδας Αγελαδοτρόφων Ι.Κ.Ε.».
19.  Ορισμός επιτροπής παραλαβής υλικών και υπηρεσιών του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
20.  Ορισμός τακτικών και αναπληρωματικών μελών στην επιτροπή παραλαβής εκτελούμενων δημοτικών έργων αξίας έως 5.869,41 Ευρώ.
21.  Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές παραλαβής έργων του Δήμου αξίας άνω των 5.869,41 Ευρώ
22.  Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του για τη συμμετοχή στην επιτροπή ελέγχου σταυλισμού και επιχειρήσεων επεξεργασίας ζωικών προϊόντων.
23.  Ορισμός μελών στην επιτροπή για το κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν χωρίς άδεια και για την προσωρινή και οριστική σφράγιση των, μετά την επιβολή διοικητικής ποινής.
24.  Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων για τη συμμετοχή τους στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο) της Π.Ε.Δ.
25.  Σύσταση Τριμελούς Επιτροπής χορήγησης βεβαιώσεων σε παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών.
26.  Συγκρότηση της επιτροπής επίλυσης φορολογικών Διαφορών με συμβιβασμό
27.  Περί ορισμού επιτροπής για την εκποίηση κινητών πραγμάτων του Δήμου.
28.  Περί ορισμού εκπροσώπου για την επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας αθλητικών χώρων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

Σταύρος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περασαν 40+ μέρες από την Αποκριά και ακόμα να γίνει εκεινη η περίφημη συνεδρίαση για τα τα θέματα που είχε πει ο Γιώργος και όλοι οι σύλλογοι μαζι.. κοινός γάργαρα για ακόμα μία φορά παπαδοπουλε κοινός για ακόμα μία φορά απαντησεις δεν θα πάρουμε για ακόμα μία φορά φαίνεται ότι η καρέκλα του ΠΡΟΕΔΡΟΥ είναι τόσο γλυκά που σαν άλλος ΧΑΤΣΙΚΟ κάνεις ότι σου λέει το αφεντικό... Γαβ γαβ

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε, εσύ που πέταξες χθες βράδυ τα δύο στρώματα κρεβατιών δίπλα απ΄το δρόμο , που οδηγεί από τις Εργατικές στο εργοστάσιο μαρμάρων Βαρταλά, δεν ντρέπεσαι καθόλου; Να τα πάρεις γρήγορα από κει και να συνεννοηθείς με το Δήμο για την απόρριψή τους. Αν ξαναπεράσουμε και είναι ακόμη εκεί, θα δημοσιεύσουμε και το όνομά σου , σε επόμενη φάση.

Ανώνυμος είπε...

Θέμα αρ. 18. Χρηματοδότηση απο τον πόρο δεν μπορεί να γίνει για ιδιώτες (ΙΚΕ, ΟΕ, ΕΠΕ κ.λ.π.). Αυτές επιδοτούνται όταν υπάρχει αντίστοιχη πρόσκληση από προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ. Εάν ψηφιστεί αυτό το θέμα τι θα εμποδίσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα να καταθέσουν αίτηση χρηματοδότησης απο τον πόρο. Όχι ότι θα περάσει τη δαπάνη η επιτροπή παρακολούθησης, αλλά λεπτομέρειες του είδους είναι ψιλά γράμματα για τον εισηφητή. Το σημαντικό του θέματος είναι, με ποιά κριτήρια ενισχύεται ιδιώτης από το δήμο; Μπήκαν στον κόπο να ελέγξουν την νομιμότητα του εγχειρήματος;

Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ είπε...

Καλά, 8.19, δεν κατάλαβες ότι εισηγητής είναι ο ... ανύπαρκτος στο συγκεκριμένο θέμα; Μόνο αυτός σκέφτεται τους ιδιώτες (κοινώς προσφέρει ρουσφέτια) και όχι τα πραγματικά προβλήματα και θέματα του Δήμου. Δεν κοιτά ποτέ κανόνες, νομιμότητες και φυσικά τις ορισμένες επιτροπές.
Γι' αυτόν που ποτέ δεν κάνει λάθος, φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι, ασχέτως αν ο ίδιος αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στον πολύπαθο Δήμο μας.

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχήν ποιοι είναι αυτή της εταιρείας, γιατί πρόκειται για εταιρεία,ο ένας είναι από τον Δήμο μας και οι υπόλοιποι 5 με 6 εκτός Δήμου.
Θα τους αγοράσουμε αν δεν κάνω λάθος αυτόματους πωλητές.
Ερώτημα θα έχει συμμετοχή ο Δήμος στα κέρδη αυτής της εταιρείας;
Δεύτερο ποιος είναι ο τοπικός πόρος και γιατί θεσπίστηκε.
Ολοι γνωρίζουμε πως ο τοπικός πόρος θεσπίστηκε σε αντιστάθμισμα της εκμετάλλευσης από την ΔΕΗ της γης που ανήκε στην τοπική αυτοδιοίκηση και της μόλυνσης του περιβάλλοντος που προκαλεί με την δραστηριότητά της.
Τα χρήματα δηλαδή ανήκουν σε όλους τους πολίτες και με τα έργα που πρέπει να γίνονται να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής τους.
Μπορεί ο τοπικός πόρος να χρηματοδοτεί ιδιώτες ή εταιρείες;
Κατηγορηματικά ΟΧΙ.
Δήμαρχε για μια ακόμη φορά είσαι ΦΑΟΥΛ.

Ανώνυμος είπε...

αν δεν ψηφιστει το θεμα ο εισηγητης θα πει εγω το εβαλα αλλα οι κακοι δεν το ψηφισαν , αν παλι ψηφιστει οριακα και παει στην επιτροπη παρακολουθησης και δεν περασει απο κει παλι θα πε ο εισηγητης εγω θελω το καλο σας αλλα οι αλλοι κακοι δεν το θελουν

Το Προφίλ μας