Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Συνεχίζονται οι δράσεις δεντροφυτεύσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Συνεχίζονται και φέτος από το Γραφείο του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Κάτανα, στο πλαίσιο του σχεδιασμού 2015-2020, οι δράσεις που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στόχος είναι η δημιουργία μικρών αλσυλλίων, δίπλα στους οικισμούς των τοπικών κοινοτήτων, ώστε οι νέες γενιές να συμβάλλουν σε μια πλούσια περιβαλλοντολογική κληρονομιά.
Σύμφωνα με τον Ηλία Κάτανα «βασικές παράμετροι των δύο αυτών εθνικών προσπαθειών, σε συνεργασία και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αποτελούν οι δενδροφυτεύσεις και μέσω αυτών, η εκπαίδευση των μαθητών και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και  η ουσιαστική συμβολή τους στην αναδάσωση, που είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες  διατήρησης  του κλίματος μας».
Στη δράση που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και στηρίζεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και τις τοπικές κοινότητες, θα συμμετέχουν οι μαθητές των Γυμνασίων της ΠΕ Κοζάνης.
Η δράση ξεκινά σε πρώτη φάση με τα Γυμνάσια εκτός Κοζάνης και Πτολεμαίδας, ενώ θα ακολουθήσουν τα Γυμνάσια των δύο πόλεων.
Οι πρώτες δεντροφυτεύσεις θα γίνουν:
Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 Γυμνάσιο Ξηρολίμνης
Τρίτη 2 Μαίου 2017 Γυμνάσιο Λευκοπηγής
Τετάρτη 3 Μαίου 2017 Γυμνάσιο Ανατολικού
Πέμπτη 4 Μαίου 2017 Γυμνάσιο Αιανής

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως είναι η πρόθεση του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, συνεχίζει την προσπάθεια της μέσα από ανάλογες πρωτοβουλίες, ώστε να συνδιαμορφώσει κουλτούρα περιβαλλοντικής ευθύνης στα παιδιά και στους πολίτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας