Μια ακόμα τιμητική διάκριση στον 5ο διαγωνισμό ελληνικών εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων στο ΣΕΦ
Με γεμάτα τα χέρια επιστρέφει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιμέρων από το 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς , ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 31 Μαρτίου ως τις 2 Απριλίου. Το ελαιόλαδο Ιμέρων ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία ισχυρής έντασης φρουτώδους και στο δεύτερο σκαλί στην κατηγορία χαμηλής έντασης φρουτώδους.
Στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς διεξήχθη και ο 5ος διαγωνισμός ελληνικών εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων με διαγωνιζόμενους από όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής επικράτειας: Λέσβο, Χανιά, Φθιώτιδα, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Κοζάνη, Ηλεία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία και πολλές άλλες περιοχές.Εκεί απόσπασε το ελαιόλαδο Ιμέρων από τα Σέρβια το χρυσό και αργυρό μετάλλιο στις δύο προαναφερθείσες κατηγορίες. Είναι πραγματικά ιδιαίτερα ελπιδοφόρο να βρίσκεται πάντα μεταξύ των πρώτων το ελαιόλαδο Ιμέρων που επηρεάζεται από το μικροκλίμα της λίμνης Πολυφύτου.

Επίσης το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Ιμέρων τιμήθηκε με το χρυσό Αριστόλεο βραβείο, στο οποίο ξεχωρίζουν τα υψηλά φαινολικά ελληνικά ελαιόλαδα και τα ελληνικά ελαιόλαδα που τα παράγουν , όπως αυτό των Ιμέρων. Με απλά λόγια οι φαινόλες του ελαιολάδου είναι τέτοιες που το κατατάσσουν στα καλύτερα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Όλα αυτά με τις άοκνες προσπάθειες και οργανωμένες ενέργειες του Δημήτρη Παπαδόπουλου, προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιμέρων , ο οποίος με της βοήθεια της Περιφέρειας και του ΕΒΕ κάνει γνωστό ένα τοπικό προϊόν αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.
Ι.Π.
prlogos.gr